6. Şampiyon ÖMER YEKELER

6. Şampiyon ÖMER YEKELER
05.10.2019

QNB Finansbank 6. Satranç Turnuvası 5 Ekim 2019 Cumartesi günü Kristal Kule’de gerçekleştirildi. Strateji fırtınalarının yaşandığı turnuva sonunda 6. şampiyon Ömer Yekeler oldu.

Yağmurlu bir İstanbul sabahında Kristal Kule'de bir araya gelen FinClub üyeleri birlikte satranç oynamanın keyfine vardılar. 5 tur İsviçre Sistemi ve Hızlı Satranç kurallarıyla 15 dk. + 5 sn. eklemeli tempoyla oynanan organizasyon birbirinden zorlu maçlara sahne oldu.

Turnuvanın başhakemi Mehmet Öney ve il hakemi Eray Paksoy'un kurallarla ilgili bilgilendirmeler yaptığı teknik toplanının ardından maçlar başladı. 5 tur boyunca oyuncular en az hatayla oynamak ve rakiplerini köşeye sıkıştırmak için stratejiler geliştirdiler. Bir çok maçta kazananlar son anlarda belli oldu...

Duayen İsim FM Hakan Erdoğan Bizlerleydi
QNB Finansbank satranç takımı antrenörü FM Hakan Erdoğan gün boyunca tüm oyunları dikkatle takip etti ve bol bol notlar aldı. 1991 Türkiye şampiyonu olan satranç duayeni, tur aralarında deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Kariyerinde milli takım antrenörlüğü de bulunan FM Hakan Erdoğan, gelen soruları yanıtladı ve katılımcıların oyunlarını geliştirebilecek ipuçlarını paylaştı. 

İlk 3 sıra eş puanla paylaşıldı
Keyifli geçen turnuvada üstün performanslar sergileyen ve 4 puana ulaşmayı başaran 3 sporcu eşitlik bozma puanlarıyla sıralandılar. Ömer Yekeler şampiyon olurken, Sinan Kekik ikinci, Cihangir Özçelik ise üçüncü sırada turnuvayı tamamladı.

Kupa Türkiye Şampiyonundan
Turnuva sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde başarılı sporcular kürsüye çıktılar. Bronz ve gümüş madalyalar sahiplerini bulduktan sonra sıra zirvenin sahibi Ömer Yekeler'e geldi. Şampiyona kupasını eski Türkiye Şampiyonu FM Hakan Erdoğan takdim etti ve turnuva alkışlar eşliğinde son buldu.

QNB Finansbank Satranç Takımı Seçiliyor
Turnuvada başarılı oyunlar çıkaran Finansçılar takım çalışmalarına davet edilecek ve yıl sonunda yapılacak olan Merkez Bankası Bankalar Arası Satranç Turnuvası'nda QNB Finansbank'ı temsil etme şansı yakalayacaklar...

Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz ve QNB Finansbank takımına şimdiden başarılar dliyoruz...

SIRA OYUNCU PUAN BH
1. ÖMER YEKELER 4 12,5
2. SİNAN KEKİK 4 12
3. CİHANGİR ÖZÇELİK 4 10,5
4. MEHMET ERGİN 2,5 11
5. YÜCEL BAŞARAN 2,5 9
6. MUSTAFA ÖZTÜRK 2 11,5
7. BURAK SOLOK 2 10,5
8. TURHAN ÖZGÜR 2 10
9. SİNAN BİLEN 2 9,5

 

Diğer Fotoğraflar