Ankara’nın Efeleri

Ankara’nın Efeleri
26.03.2012

Finansbank 5. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Ankara etabı şampiyonu final maçında "ASK Direkt Satış" takımını yenen "Ankara Efeleri" oldu.

24-25 Mart 2012 tarihlerinde Sporland Halı Saha Tesisleri'nde gerçekleşen Ankara turnuvası gollü maçlara sahne oldu. Temponun bir an bile azalmadığı maçlarda oyuncular toplam 32 kez fileleri havalandırdılar.

Turnuva Finanspark Rangers ve ASK Direkt Satış maçı ile başladı. İki takımın da centilmence mücadele ettiği maçta Murat Özdemir kaptanlığındaki ASK Direkt Satış, Umut İnan kaptanlığında sahaya çıkan Finanspark Rangers takımını 4-1 yenerek finale adını yazdıran ilk takım oldu. Bir diğer yarı final maçında ise geçen senenin finalist ekipleri Ankara Efeleri ile Ankara Kalesi karşı karşıya geldi. Müthiş çekişmeli geçen maç 2-2 berabere bitince kazananı penaltı atışları belirledi. Penaltıların tamamını gole çeviren Ankara Efeleri adını finale yazdırdı.

25 Mart final gününde hava futbol oynamak için elverişliydi. Günün ilk maçı olan üçüncülük maçında Finanspark Rangers ile Ankara Kalesi takımları karşı karşıya geldiler. Karşılıklı harika gollerin atıldığı maçı Ankara Kalesi 13-4 kazanarak turnuvada üçüncü olmayı başardı. Maçta Ankara Kalesi'nin golleri Ejder Katipoğlu (3), Haydar Akdoğan (7), Mehmet Gevrek, Ahmet Karataş ve Feryat Yılmaz'dan gelirken Finanspark Rangers'ın gollerini ise Serbülent Doğan, Umut İnan, Alp Giray ve Nurettin Şenoğlu kaydettiler.

Üçüncülük maçının ardından gözler final maçına çevrildi. İki takımında dostça mücadele ettiği maç karşılıklı ataklara, güzel pozisyonlara, sert şutlara ve harika kurtarışlara sahne oldu. Maçın sonunda ise İstanbul biletini alan takım Ankara Efeleri gülen taraf oldu (5-1). Maçta Ankara Efeleri'nin golleri Mustafa Yüksel (2), Muzaffer Çiğdem, Fatih Ünal ve Hüseyin Yıldırım'dan gelirken ASK Direkt Satış'ın tek sayısı Mehmet Okan Yalmancı'dan geldi.

Centilmence mücadele ederek turnuvayı dördüncü tamamlayan Finanspark Rangers tüm takımlar tarafından alkışlandı. Turnuva üçüncüsü Ankara Kalesi takımına madalyalarını Finanspark Rangers oyuncuları verdiler. Sıra ikinci olan ekip ve şampiyona geldi. Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Ankara Efeleri ile turnuva ikincisi ASK Direkt Satış oyuncuları madalyalarını birbirlerine takdim ettiler. Son olarak ASK Direkt Satış kaptanı Murat Özdemir şampiyon kaptana kupayı vererek İstanbul'daki final için başarılar diledi. Bu güzel gün çekilen hatıra fotoğrafları ile ölümsüzleştirildi.

Finanspark Rangers: Umut İnan (K), Uğur Yılmaz, Nurettin Şenoğlu, Özgür Altıncı, Fırat Atay, Serbülent Doğan, Mehmet Hozatlı, Alp Giray

ASK Direkt Satış: Murat Özdemir (K), Hüseyin Bektaş, Mustafa Ayan, Alperen Aznavuroğlu, Sedat Ünlü, Melih Aydos, Serkan Sapmaz, Aykut Türkanoğlu, Mahir Çetin, Mehmet Okan Yalmancı, Erdal Kale, Aykut Başkaya

Ankara Efeleri: Metin Pir (K), Özgür Ünsal, Fatih Ünal, Hüseyin Yıldırım, Doğan Ali Ünsal, Muzaffer Çiğdem, Durali Ayraç, Hasan Topraklı, Mustafa Yüksel, Gökhan Bölükbaş, Kadir Şahin, Erdinç Tan

Ankara Kalesi: Mehmet Gevrek (K), Ahmet Karataş, Hasan Akpınar, Ferhat Yılmaz, Haydar Akdoğan, Kürşat Günok, Ejder Katipoğlu, Sertaç Aydın, Kadir Serkan Eren, Erdar Aydın, Serdar Şengül, Lütfi Çelik

 

FİNANSBANK ANKARA FUTBOL TURNUVASI SONUÇ

Maç

Detay

Finanspark Rangers

1

:

4

ASK Direkt Satış

Yarı Final

Ankara Efeleri

(5) 2

:

2 (3)

Ankara Kalesi

Yarı Final

Maç

Detay

Finanspark Rangers

4

:

13

Ankara Kalesi

Üçüncülük

ASK Direkt Satış

1

:

5

Ankara Efeleri

Final

 

Diğer Fotoğraflar