Ankara’nın Zar Ustası Mehmet Gevrek

Ankara’nın Zar Ustası Mehmet Gevrek
11.07.2011

Finansbank 2. Bölgeler Arası Tavla Turnuvası Ankara bölgesi şampiyonu final maçını 5-0’lık skorla kazanan Mehmet Gevrek oldu.

Swissotel'de 10 Temmuz pazar günü gerçekleşen Ankara tavla turnuvasında heyecan erken saatlerde başladı. FinClub üyelerinin buluştuğu turnuvada ikramlar, sıcak sohbetler, eğlenceli dakikalar, keyif dolu maçlar gün boyu devam etti.

İstanbul'daki büyük finale gitmek için yarışmacılar kıyasıya mücadele ettiler ve heyecan dolu maçlar sonunda yarı finale adını yazdıran isimler Mehmet Gevrek, Kadir Şahin, Selçuk Gürer ve Metin Gün oldu.

Yarı finalin ilk maçında çekişmeli geçen oyunlar sonunda Kadir Şahin'i 5-4'lük skorla  yenen Mehmet Gevrek finale kalmaya hak kazanan ilk isim oldu. Diğer yarı final maçında ise gülen taraf Selçuk Gürer'i 5-2'lik skorla eleyen Metin Gün oldu.

Final

Heyecanla beklenen final mücadelesinde Mehmet Gevrek ile Metin Gün kozlarını paylaştılar. Şampiyonluk unvanı için karşılaşılan final müsabakası stratejik oyunlarına sahne oldu. Rakibini bir mars üç normal oyun puanıyla 5-0 yenerek Ankara Tavla Turnuvası Şampiyonu olmaya hak kazanan isim Mehmet Gevrek oldu. Turnuvaya oğlu Uygar'la gelen Metin Gün turnuva sonunda gümüş madalyayı almaya hak kazandı.

 

Bronz madalyanın sahibini belirleyecek üçüncülük maçında Selçuk Gürer ve Kadir Şahin karşılaştı. Üç düz oyun ve bir mars puanıyla maçı 5-1 kazanan Selçuk Gürer üçüncü oldu.

 

Turnuvayı beşinci bitiren isim Özgür Akbaba ve altıncı olan yarışmacımız ise İlknur Kolukısa oldu.

 

Ödül Töreni

Üçüncülük maçını kaybeden fakat oynadığı oyunla takdir toplayan Kadir Şahin tüm izleyiciler ve rakipleri tarafından alkışlandı. Üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi olan Selçuk Gürer madalyasını günün dördüncüsü Kadir Şahin'den aldı, İkinci olarak gümüş madalya almaya hak kazanan Metin Gün'e madalyasını oğlu Uygar takdim etti.

 

Son olarak günün şampiyonuna sıra geldi. Tüm maçlarını kazanarak şampiyonluğa ulaşan Mehmet Gevrek şampiyonluk plaketini ve madalyasını günün ikincisi Metin Gün tarafından aldı. Çekilen hatıra fotoğraflarıyla eğlence sona ermiş oldu.

 

 

En Eğlenceli masa: Kadir Şahin – Özgür Akbaba 1.Tur

 

En Şık Kadın Oyuncu: İlknur Kolukısa

 

En Şık Erkek Oyuncu: Metin Gün

 

En Sempatik Oyuncu: Selçuk Gürer

 

En Tavla Sever: Özgür Akbaba

 

En Çekişmeli Masa: Mehmet Gevrek – Kadir Şahin 2.Tur

 

En Espirili Oyuncu: Kadir Şahin

 

En Şanslı Oyuncu: Mehmet Gevrek

 

En Şanssız oyuncu: Kadir Şahin

 

En Centilmen Oyuncu: Metin Gün

 

En Başarılı Oyuncu: Mehmet Gevrek

 

En Karizmatik Oyuncu: Selçuk Gürer

 

 

ÇEYREK FİNAL

MEHMET GEVREK

 

:

 

(BYE)

ÖZGÜR AKBABA

4

:

5

KADİR ŞAHİN

SELÇUK GÜRER

5

:

2

İLKNUR KOLUKISA

METİN GÜN

 

:

  (BYE)

BEŞİNCİLİK MAÇI

ÖZGÜR AKBABA

5

:

4

İLKNUR KOLUKISA

YARI FİNAL

MEHMET GEVREK

5

:

4

KADİR ŞAHİN

SELÇUK GÜRER

2

:

5

METİN GÜN

ÜÇÜNCÜLÜK

KADİR ŞAHİN

1

:

5

SELÇUK GÜRER

FİNAL

MEHMET GEVREK

5

:

0

METİN GÜN

 

Diğer Fotoğraflar