Antalya Futbol Şampiyonu Değişmedi "Akdeniz Bölge"

Antalya Futbol Şampiyonu Değişmedi "Akdeniz Bölge"
07.03.2011

Finansbank 4. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Antalya etabı Akdeniz Bölge nin zaferi ile sonuçlandı. Antalya dan iki ve Konya dan bir takımın katıldığı turnuva 5-6 Mart 2011 tarihlerinde Park Antalya Spor Tesisleri nde gerçekleştirildi. Oynadığı iki maçı da kazanan Akdeniz Bölge takımı Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Finalleri de dahil olmak üzere yenilmezlik unvanını üçüncü yılında da sürdürdü.

Turnuvanın ilk maçında 5 Mart Cumartesi günü Akdeniz Bölge ile Antalya takımları karşı karşıya geldi. Birbirini çok iyi tanıyan iki takımın mücadelesi 11. dakikaya kadar golsüz devam etti. Bu dakikada sahneye çıkan ve jeneriklik bir gol atan Ercan Kurul Akdeniz Bölge'yi 1-0 öne geçirdi. Golün hemen 2 dakika sonrasında bu sefer yaklaşık 22 metreden sert bir şutla ikinci golünü atan Ercan Kurul takımına rahat bir nefes aldırdı. Akdeniz Bölge'nin üçüncü golü 16. dakikada Ali İhsan Yıldız'dan geldi. İlk yarının sonlarına doğru oyuna giren Antalya takımından Engin Pürnek'in ilk yarının son dakikasında orta sahanın gerisinden vurduğu top Akdeniz Bölge kalecisi Hakan Çakacı'nın üzerinden ağlarla buluştu. Bu mükemmel golle ilk yarı 3-1 Akdeniz Bölge üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Ali İhsan Yıldız'ın attığı golle başlayan Akdeniz Bölge 4-1 öne geçti. Bu dakikadan itibaren rakip kaleye daha fazla atak yapan Antalya forvetlerine Hakan Çakacı gol fırsatı tanımadı. 34, 40 ve 45. dakikalarda Ali İhsan Yıldız'ın attığı üç gole Antalya takımı 37. dakikada Ramazan Erduran, 49. dakikada da Özcan Çeyhan'ın golleri ile karşılık verdi. 7-3 sona eren maçın ardından Akdeniz Bölge finale yükselirken Antalya takımı turnuvayı bronz madalya ile tamamladı. Maçın bitiş düdüğünün ardından Akdeniz Bölge oyuncuları Antalya takımı oyuncularına madalyalarını taktılar.

6 Mart Pazar günü Akdeniz Bölge ile Konya ekibi Gonyakücü şampiyonluk kupasını kazanabilmek için sahaya çıktılar. İlk gol henüz maçın ikinci saniyesinde Ali İhsan Yıldız'dan geldi. Santradan topu kaleye gönderen Yıldız'ın golü ile Akdeniz Bölge takımı maça adeta 1-0 galip başladı. Hemen toparlanan Gonyakücü 4. dakikada Arif Haldun Özer'in sol çaprazdan attığı golle skora denge geldi (1-1). 5. dakikada Serkan Erdoğan'ın golü ile Gonyakücü 2-1 öne geçti. 8. dakikada Ali İhsan Yıldız turnuvadaki yedinci golüne imza atarak maçta skoru 2-2'ye getirdi. 22. dakikada Ercan Kurul'un golü Akdeniz Bölge'ye yeniden skorda üstünlüğü getirdi. Bu golün bir dakika sonrasında Ali İhsan Yıldız'ın golü ile Akdeniz Bölge 4-2 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sone erdi. Maçı bırakmaya niyeti olmadığı belli olan Gonyakücü 29. dakikada Atilla Çınar'ın golü ile fakı bire indirdi. 31 ve 39. dakikalarda Ali İhsan Yıldız'la iki gol daha bulan Akdeniz Bölge şampiyonluğa biraz daha yaklaşırken, Gonyakücü'nün son golü 42. dakikada Onur Durmaz'dan, maçın son golü ise Ali İhsan Yıldız'dan geldi. 7-4 kazanan Akdeniz Bölge, Antalya şampiyonu olarak Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Finalleri'ne kalmaya hak kazanan ilk takım oldu.

Maçın sonunda karşılıklı takılan madalyaların ardından Gonyakücü kaptanı Serdar Yıldırım, Akdeniz Bölge'ye şampiyonluk kupasını verdi. Gonyakücü oyuncuları Akdeniz Bölge'ye Bölgeler Arası Finaller'de başarılar dileyerek Antalya'dan ayrıldılar. Son derece centilmence geçen Antalya turnuvasında ter döken tüm sporculara teşekkür ederiz.

Antalya: Alper Çetin, Selman Demirel  (kaptan), Sadet Çalışkan, Nadir Bilge, Özkan Çeyhan, Engin Pürnek, Recep Çekeroğlu, İbrahim Kılaç, Ramazan Erduran, Zafer Çakıl ve Ramazan Çankaya
Gonyakücü: Serdar Yıldırım (kaptan), Onur Durmaz, Ali Karaca, Atilla Çınar, Hüseyin Kanat, Oğuzhan Artut, Serkan Erdoğan, Deniz Şenok, Cemal Akay, Arif Haldun Özer ve Onur Kök
Akdeniz Bölge: Murat Ekinci, İlker Önder Taşan (kaptan), Murat Sinan Tecim, Sorhun Karakurt, Ertan Kayserli, Hakan Çakacı, Ufuk Kahyaoğlu, Ogün Yazıcı, Ali İhsan Yıldız, Ercan Kurul, Ömer Hakan Şahin ve Osman Zeybek

Foto galeri için lütfen tıklayınız...

FİNANSBANK ANTALYA FUTBOL TURNUVASI SONUÇ
Tarih Saat Saha Maç Maç No
5 Mart Cumartesi 18:30 Kapalı Akdeniz Bölge 7 : 3 Antalya 1
6 Mart Pazar 16:30 Kapalı Gonyakücü 4 : 7 Akdeniz Bölge 2

 

Diğer Fotoğraflar