Antalya’da Şampiyon "Akdeniz Bölge"

Antalya’da Şampiyon "Akdeniz Bölge"
18.02.2019

QNB Finansbank 12. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Antalya etabı, 9, 16 ve 17 Şubat 2019 tarihlerinde Park Antalya Yaşam ve Spor Merkezi’nde gerçekleşti.

9 Şubat'ta oynanan eleme turu mücadelesinde karşı karşıya gelen Öyle Yada Böyle ve 07 Akrepler takımları yarı finale çıkma mücadelesi verdi. Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan 07 Akrepler 13-3'lük skorla yarı final biletini cebine koydu. 

Yarı finalin ilk maçında Akdeniz Bölge ve 07 Akrepler kıran kırana bir müsabaka oynadılar. 12. Dakikada Orhan Mengi'nin ayağından bulduğu golle öne geçen Akdeniz Bölge 27'de Sedat Çalışkan'la farkı ikiye çıkardı. Müsabakanın bitimine 10 dakika kala farkı Arif Günay'la bire indiren 07 Akrepler final için ümitlendi ancak finale adını yazdıran ekip 2-1'lik skorla Akdeniz Bölge oldu.

Yarı finalin diğer maçında Enpara.com ve QNB Antalya Karması sahaya çıktılar. Final için müthiş bir mücadele ortaya koyan takımlardan ilk golü bulan QNB Antalya Karması oldu. 25'te Mustafa Deveci ile öne geçen ekip 35 ve 46'da İsmail Onan'ın gollerine engel olamayınca son dakikalara girilirken geri düştü. Ancak kırmızı siyahlılar pes etmedi ve 48'de Ali Sefalı'nın ayağından golü bularak maçı penaltılara taşıdı. Penaltılarda iki tarafa da gidip gelen oyun sonunda Enpara.com 4-3 kazanarak finalde Akdeniz Bölge'nin rakibi oldu. 

Final gününde öncelikle üçüncülük mücadelesi vardı. Uzun süre dengeli giden müsabakada sahaya 1 kişi eksik çıkan 07 Akrepler bu eksikliği son dakikalara doğru tolere edemeyince QNB Antalya Karması sabırlı oyununun karşılığını aldı ve 6-3'lük skorla bronz madalyaya uzandı. 

Final karşılaşmasında sahaya çıkan Akdeniz Bölge ve Enpara.com takımları ortaya müthiş bir mücadele koydular. Bir kişi eksik mücadele etmesine rağmen savunmadaki direnciyle rakibine pek fazla açık vermeyen Akdeniz Bölge kupayı ne kadar istediğini izleyenlere gösterdi. Enpara.com ise sabırlı ve akıllı oyunuyla finale yakışır bir futbol ortaya koydu. Mücadelenin normal süresinde gol sesi çıkmazken penaltılar şampiyonu belirledi. Sadece 1 penaltıdan sonuç alamayan Akdeniz Bölge, rakibinin 2 penaltıyı gole çevirememesi sonucunda Antalya'da kupanın sahibi oldu. 

QNB Finansbank 12. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Antalya etabı, ödül töreni ve keyifli görüntüler eşliğinde sona erdi.

Diğer Fotoğraflar