Bilekler Konuştu

Bilekler Konuştu
05.07.2010

“Finansbank 1. Bölgeler Arası Tavla Turnuvası”nın açılışı Ankara da yapıldı. Günün sonunda şampiyonluk plaketini kaldıran isim Ahmet Çakmak oldu.

 

Ankara'da ilk kez düzenlenen turnuva keyifli oyunlara sahne oldu. Ahmet Çakmak'ın ardından ikinciliği Vural Aktürk, bronz madalyayı Mehmet Şimşek alırken yarışmanın tek bayan sporcusu Meryem Pınar Erdal turnuvayı dördüncülükle tamamlamayı başardı. Bileklerin konuştuğu turnuvada sekiz sporcu Eylül ayında İstanbul'da yapılacak finalde Ankara'yı temsil etme hakkı kazandı. Eşlerini yalnız bırakmayan izleyicilerin yanı sıra iki minik misafirimiz de tüm müsabakaları takip etti.


Heyecanlı Oyunlar
Güzel bir Ankara sabahında kura çekimiyle başlayan turnuvanın ilk eşleşmeleri sonunda Ahmet Çakmak, Pınar Erdal, Mehmet Gevrek ve Mehmet Şimşek rakiplerini yenerek şampiyonluk şansını sürdürdü.  En dikkat çekici mücadele Pınar Erdal – Selçuk Gürer maçında yaşandı. 4-1 mağlup olan Pınar Erdal skoru 5-4 lehine çevirerek yoluna devam etti. Birbirleriyle eşleşen dört isim arasından Ahmet Çakmak ve Mehmet Şimşek finale kaldı.


Finale Yakıştı
Şampiyonun belirleneceği Ahmet Çakmak – Mehmet Şimşek mücadelesi finale yakıştı. İlk iki oyunu marsla kazanan Çakmak büyük avantaj yakaladı. Üçüncü oyun da marsla sona erdi ancak bu sefer kazanan isim Şimşek'ti. Dördüncü oyunu da alan Şimşek skoru 4-3'e getirdi. Heyecan giderek artıyordu. Beşinci oyunda avantajlı görünen Şimşek oyunu marsa zorlayınca avantaj Çakmak'a geçti. Pullarını önce toplayan Çakmak skoru 5-3 yaparak şampiyonluğu kazandı.

Gümüş Madalya Mücadelesi
İlk maçını kaybederek alt tablodan yoluna devam eden isimlerden Vural Aktürk üst üste üç maçını da alarak gümüş madalya için Mehmet Şimşek'in karşısına çıktı. İkili arasındaki oyunu 5-1 kazanan Aktürk gümüş madalyanın sahibi oldu. Mehmet Şimşek ise turnuvayı üçüncülükle tamamladı.

Sıralama
1. Ahmet Çakmak
2. Vural Aktürk
3. Mehmet Ali Şimşek
4. Meryem Pınar Erdal
5. Mehmet Gevrek
6. Özgür Akbaba
7. Selçuk Gürer
8. Bülent Nuri Çalak

 

Fotoğraf galeriyi görmek için lütfen tıklayınız...

Diğer Fotoğraflar