Bowling’de Yeni Şampiyon "PARAMPARÇA"

Bowling’de Yeni Şampiyon "PARAMPARÇA"
07.02.2011

Garanti Teknoloji çalışanları, geleneksel bowling turnuvasında eğlenmek için 5 Şubat 2011 Cumartesi günü Korukent Cosmic Bowling Salonu’nda bir araya geldi. “GT 6. Bowling Turnuvası” 28 takımın katılımı ile gerçekleşti. Lobutları indirmek için çabalayan 134 bowling sever son derece keyifli bir gün geçirdi. Gün sonunda ise finalde harika bir performans sergileyen “PARAMPARÇA” takımı şampiyonluğa ulaştı.



Skorlar Gelişti

Geçtiğimiz yıl kişi başına ortalama skor 106,13 olmuştu. Bu yıl ise 108,54 puanlık bir ortalama tutturmayı başaran Garanti Teknoloji'liler geçtiğimiz yıldan daha yüksek skorlara imza atmayı başardılar. Akıllara gelen soru ise gelecek yıl bu ortalama 110 puanı geçer mi?

 

Elemeler İki Seansta Yapıldı

Turnuvaya katılan 28 takım iki ayrı seansta ilk tur oyunlarını oynadılar. Bu oyunların sonunda 2009 şampiyonu "Adrese Teslim" takımı 672 puanla eleme turlarının en yüksek skorunu yaparak final turu öncesi favoriler listesinin başına adını yazdırdı. "KARPUZCULAR" ise 654 puanla ikinci seansın en yüksek skorunu yapan ekip oldu. Bu iki takımın liderliğinde her seanstan en yüksek skoru yapan beşer takım daha final seansına katılmaya hak kazandı. Bir kişi eksik mücadele etmesine rağmen takım halinde başarılı bir oyun çıkartan "GT AllStars" takımı da adını finale yazdırarak büyük bir başarıya imza attı.

 

Eleme turunda KARPUZCULAR takımının kaptanı "Koray Bayram" 196 puanla en yüksek skoru yapan oyuncu oldu. Kadınlar da ise GT Bowling Turnuvaları rekortmeni "Betül Öz" 128 puanla zirvede yer alan isim oldu.

 

Final Mücadelesi Nefesleri Kesti

On iki takımın mücadele ettiği final turunda ortalama skorlar eleme turuna göre yaklaşık 15 puan yükseldi. İyice ısınan sporcular daha fazla strike, daha fazla puan yapmaya başladı. 583 puanla seans ikincisi olarak finale katılan PARAMPARÇA takımı, finalde 162 puan daha fazla yaparak 745 puanla final turunun en başarılı ekibi oldu. Bu skor aynı zamanda bu yılın en iyi takım performansı olarak alkışı hak etti. Eleme turunun en başarılı ekibi Adrese Teslim 727 puanla turnuvayı ikinci sırada tamamlarken, "Düm Tek Tek" takımı da 626 puanla madalya kazanan üçüncü takım oldu.

 

En Başarılı Sporcular Adrese Teslim'den

Final turunun bitiminde tüm oyuncular heyecanlı bir bekleme sürecine girdi. Tüm puanlar hesaplandıktan sonra başarılı sporcu ve takımların podyuma davet edilmesine geçildi. İlk olarak Adrese Teslim'in başarılı iki oyuncusu ödüllerini almak üzere anons edildi. "Murat Özmen" (212 puan) ve Betül Öz (142 puan) bu yıl rekor kıramadılar ama en başarılı erkek ve kadın sporcu ödüllerinin sahibi oldular. Murat Özmen üst üste ikinci kez bu ödülün sahibi olurken, Betül Öz ise üst üste üçüncü kez kazandığı ödülle kırılması güç bir rekorun daha sahibi oldu. Her iki sporcu da 2010  performansları ile GT Bowling turnuvaları rekortmeni unvanlarını koruyarak 2011'i geride bıraktılar.
 

En Başarılı Kadın Oyuncu
Betül Öz (Adrese Teslim)   142 puan
En Başarılı Erkek Oyuncu
Murat Özmen (Adrese Teslim)   212 puan

 

Madalya Töreni Bol Alkışlı Geçti

Turnuvayı üçüncü tamamlayan Düm Tek Tek (Cumhur Güven, Hasan Basri Aslan, Gülter Bedel, Zafer Serbest, Cengiz Arslan) takımı bronz madalyalarını aldılar. Hemen ardından podyuma davet edilen Adrese Teslim (Sinan Öz, Betül Öz, Ayşegül Mandacı, Kadir Kırkıç, Murat Özmen) ekibi de 2011'i gümüş madalya ile tamamladı. Şahin Dalbudak, Ufuk Tulukoğlu, Hakan Bali, Aykut Uzdiyem, Taner Tatar'dan oluşan PARAMPARÇA takımı ilk olarak altın madalyalarını ardından da şampiyonluk kupasını alkış yağmuru altında aldı. GT Bowling Turnuvası 2011 hep birlikte verilen hatıra pozu ile sona erdi.
 

Takım Sıralaması (Final Serisi)
  Takım Puan
1. PARAMPARÇA 745
2. Adrese Teslim 727
3. Düm Tek Tek 626

 

Foto galeri için lütfen tıklayınız...

 

Turnuvanın En'leri          
En Centilmen Takım   : Yetenek sizsiniz    
En Şık Kadın Oyuncu   : Fisun Öğünç (Geçerken Uğradık)
En Şık Erkek Oyuncu   : Yavuz Gürcan (SEKÜRİ)  
En Sempatik Oyuncu   : Fatma Görmüş (Arka Sıra)  
En Şanssız Oyuncu   : Sevil Ravikalı (On Strike)  
En Eğlenceli Takım   : No Strike No Cry    
En Renkli Takım   : Firebowl      
En Komik İsimli Takım   : SALLA GİTSİN    
En Çılgın Takım   : NO CREDIT    
En Karizmatik Takım   : Team Spirit    
En Sempatik Takım   : Arka Sıra      
En Superman Oyuncu   : Ufuk İşler (GT İdman Yurdu)  
En Gürültülü Takım   : SEEMAC      
En Hızlı Bowling Öğrenen Oyuncu : Şayan Mercan (Kaygısızlar)  
En Tehlikeli Oyuncu   : Hakan Biber (On Strike)  
En "Sonradan Açılan" Takım   : Lucky strike    
En Akraba Takımlar   : Dayı-Yeğen-Kardeş    

 

Garanti Teknoloji Bowling Rekorları
Kategori Oyuncu / Takım Skor Yıl
Erkekler En Yüksek Skor Murat Özmen 231 2010
Kadınlar En Yüksek Skor Betül Öz 159 2010
Takımlar En Yüksek Skor Özel Bişeyler 762 2009
       
* Rekorlar 2008 yılından itibaren derlenmiştir.  

 

Diğer Fotoğraflar