Caddebostan’daydık…

Caddebostan’daydık…
27.05.2013

Garanti Teknoloji Aktif Yaşam Koşuları’nın dördüncüsü 25 Mayıs Cumartesi günü Caddebostan – Fenerbahçe sahilinde koşuldu.

İlk kez İstanbul'un Anadolu yakasına taşınan etkinliğimiz yoğun bir ilgi gördü. Rekor katılımla gerçekleşen etkinliğimizde 17 çalışanımız yer aldı.

Geride kalan üç çalışmanın etkisi ile performanslarında müthiş bir gelişme olan katılımcılara koşu öncesi antrenörümüz Hasan Çakır sağlıklı yaşam, beslenme, doğru nefes teknikleri konularında bilgilendirmelerde bulundu. Etkinlik, boyundan başlayarak alt grup bacak kaslarına kadar tüm vücudun dahil edildiği stretching egzersizleri ile başladı. Yaklaşık 10 dakika süren ilk bölümden sonra Fenerbahçe'ye doğru koşumuz başladı. Dikkat çeken en önemli nokta koşu temposunun ciddi anlamda yükselmiş olmasıydı. Bu durum katılımcılarımızın aerobik dayanıklılığının her geçen gün geliştiğini gösteriyordu. Yaklaşık 3km süren koşunun ardından belki de günün en zorlu bölümüne geçildi. Squat, burpees, şınav, mekik, omuz ekstensiyon hareketlerinden oluşan döngüsel (circuit) çalışmada yer alan istasyonların her birinde katılımcılarımız 20 saniye boyunca maksimum tekrar ilkesine göre çalıştılar. İki seans halinde gerçekleşen döngüsel çalışmanın ardından kısa bir dinlenme yapıldı ve sonrasında başlangıç noktasına doğru dönüş koşusu başladı.

Caddebostan'a geri dönerken katılımcılarımızın sarf ettiği efor alkışı hak ediyordu. Buluşma noktamıza geri gelindiğinde günün yorgunluğunu kolayca atabilmemiz için stretching hareketleri yapıldı. Boşalan enerji depoları ise taptaze sandviçler ve meyve suları ile yeniden dolduruldu.

Önümüzdeki hafta yani  1 Haziran Cumartesi günü yeniden Caddebostan'da buluşuyoruz ama bu kez rotamız Bostancı…

Herkese aktif ve sağlıklı haftalar, önümüzdeki cumartesi görüşmek üzere…

Diğer Fotoğraflar