Finalin Adı Dream Team-Mangalgücü

Finalin Adı Dream Team-Mangalgücü
18.03.2012

Finansbank 5. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası İstanbul etabında finalistler belli oldu. 18 Mart Pazar günü oynanan yarı final karşılaşmalarında rakiplerini geçerek finale uzanan “Dream Team” ile “Mangalgücü” finalde şampiyonluk için ter dökecekler.

18 Mart Pazar günü oynanan karşılaşmalar Çanakkale şehitlerinin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Bahar mevsiminin ilk günlerinin yaşandığı pırıl pırıl bir havada oynanan her iki yarı final maçını da bölgesel hakemlerimizden Çimen Küçük yönetti.

Dream Team - Sultanbeyli Team
Günün ilk maçında iki takımın hedefi de finale kalmaktı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ekip geçen yılın şampiyonu Dream Team'di. Maçın 3. dakikasında Cem Teker'in attığı golle Dream Team adeta maça 1-0 önde başladı. Dakika 7'yi gösterdiğinde bu kez Cem Pehlivan farkı ikiye çıkaran golü attı. Bu golden iki dakika sonra günün başarılı golcüsü Cem Teker durumu 3-0'a getirdi. Turnuvanın renkli takımlarından Sultanbeyli Team bu gollere 10. dakikada Gökhan Sarıcı ile cevap verdi (3-1). Gol krallığında iddiasını son maça kadar sürdürmek isteyen Cem teker 13. dakikada ceza sahası dışından ser vurdu (4-1). İzleyenlerin birbirinden güzel goller izledikleri karşılaşmada 15. dakikada ikinci golün sahibi Cem Pehlivan bir kez daha fileleri havalandırarak takımının beşinci kendisinin ikinci golünü kaydetti. İlk yarının son bölümlerinde kullanılan köşe atışında topun gelişine Metin Köprülü vurdu yerden isabetli giden top ağlarla buluştu (6-1). Bu gol aynı zamanda ilk yarının son golü oldu. İkinci yarıda da goller ardı arkasına gelmeye devam etti. Maçın 29. dakikasında sağ kanattan ceza sahasına ortalanan topta Ersin Muhacıroğlu topu ağlarla buluşturdu ve skoru 7-1'e taşıdı. Bu golden sonra 30, 37, 38 ve 40. dakikalarda Cem Teker dört gol daha atarak durumu 11-1'e getirdi ve hem takımı finale taşıdı hem de gol krallığında rakiplerini yakalayarak iddialı duruma geldi. Yarı finale gelene dek sadece bir kez kaybeden turnuvanın başarılı ekibi Sultanbeyli Team aldığı bu mağlubiyetle final şansını yitirse de madalya şansını devam ettirdi ve gelecek hafta oynanacak üçüncülük karşılaşmasında oynama hakkını elde etti.

Poyraz Team - Mangalgücü
Günün diğer yarı final maçında Poyraz Team ile Mangalgücü karşı karşıya geldi. Seyredenler ilk maçtaki kadar gol izleyemeseler de ortaya konan mücadele ve çekişme müsabakanın heyecanını arttırmaya yetti.

Maçın ilk bölümlerinde her iki takımda rakip kalede gol aradı. Karşılıklı geliştirilen ataklarda her iki takımda kaleciler ön plana çıkarak forvet oyuncularına geçit vermedi. İlk yarının büyük bir bölümü 0-0 eşitlikle geçildi. Dakika 23'ü gösterdiğinde Özgür Öktem'in ceza sahasına uzun kullandığı taç atışında Mehmet İsmail Kütükçüoğlu iyi yükselerek vurduğu kafa topu ağlarla buluştu ve Mangalgücü 1-0 öne geçti. İlk yarı da başka gol olmazken devre de bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda Poyraz Team skoru lehine çevirmek, Mangalgücü de avantajını koruyarak finale uzanmak istiyordu. İkinci devrede de ilk yarıdaki gibi mücadele gücü yüksek bir oyun vardı sahada. Maçın 41. dakikasında Poyraz Team'in kazandığı penaltı atışında Kaleci Burak Peşgircioğlu kalesinde devleşerek rakip forvete geçit vermedi. Maç sonuna kadar 1-0'lık skoru korumasını bilen Mangalgücü karşılaşmadan galip ayrılarak adını finale yazdırdı ve şampiyonluk maçında Dream Team'in rakibi oldu. Turnuvanın centilmen takımlarından biri olan Poyraz Team yarı final maçında istediği sonucu alamadı ve üçüncülük maçında Sultanbeyli Team'in rakibi oldu.

Tüm ekiplerimize üçüncülük ve final maçlarında başarılar dileriz.

Haftanın sonuçları ve gol krallığı tablosu;

 

İSTANBUL FUTBOL TURNUVASI - 2. Tur Eşleşmeleri

1

(D1) DREAM TEAM

14

:

0

ANGRY BIRDS (C3)

2

(C1) BEŞİKTAŞ

3

:

2

KARADENİZ FC (A2)

3

(F1) CATENNACCIO

5

:

3

KAZANAN KOBİ (A3)

4

(B2) SULTANBEYLİ TEAM

3

:

2

BİZCE MÜMKÜN (E2)

5

(A1) İSTANBULLS

5

:

2

FİNANSTAR (B3)

6

(E1) FİNANS INVEST

0

:

5

POYRAZ TEAM (F2) (Hükmen)

7

(B1) FİNANS EMEKLİLİK

5

:

7

FİNANS FAKTORING (D3) (Pen)

8

(Pen) (D2) MANGAL GÜCÜ

7

:

6

KUZEY KUTBU 1 (C2)

 

 

 

 

 

 

Çeyrek Final

9

DREAM TEAM

2

:

0

BEŞİKTAŞ

10

CATENNACCIO

3

:

4

SULTANBEYLİ TEAM

11

İSTANBULLS

1

:

5

POYRAZ TEAM

12

FİNANS FAKTORING

1

:

3

MANGALGÜCÜ

 

 

 

 

 

 

Yarı Final

13

DREAM TEAM

11

:

1

SULTANBEYLİ TEAM

14

POYRAZ TEAM

0

:

1

MANGALGÜCÜ

 

 

 

 

 

 

Üçüncülük 

15

SULTANBEYLİ TEAM

 -

:

POYRAZ TEAM

Final

16

DREAM TEAM

 -

:

MANGALGÜCÜ

 

 

GOL KRALLIĞI

Furkan Hanlıoğlu

Catennaccio

17 Gol

Cem Teker

Dream Team

16 Gol

Hasan Dindar

Beşiktaş

14 Gol

 

Diğer Fotoğraflar