Gözler Finale Çevrildi

Gözler Finale Çevrildi
25.03.2013

Finansbank 6. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası İstanbul etabında finalin adı belli oldu.

 

24 Mart Pazar günü oynanan yarı final karşılaşmalarında rakiplerini geçerek finale uzanan "Dream Team" ve "Bitirim Timi" takımları finalde şampiyonluk için ter dökecekler.

GoodFellas - Dream Team
Yarı finalin ilk maçında GoodFellas ile Dream Team takımları karşı karşıya geldi. Son derece centilmence ve bir o kadar da zevkli geçen maçın ilk bölümlerinde her iki takım adına da karşılıklı gol pozisyonları vardı. Bu pozisyonlardan birinde 10. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Dream Team takımından Osman Baran topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. GoodFellas bu golden sadece bir dakika sonra, kaptanı Ersin Duman'ın uzaktan attığı sert şut ağlarla buluşunca skoru eşitlemiş oldu (1-1). Bu güzel golün ardından her iki takımda eşitliği bozmak adına sahada kora kor bir mücadelenin içine girdiler. Dakikalar 19'u gösterdiğinde Dream Team adına Levent Kayatürk rakip kaptanın golüne benzer güzellikteki sert vuruşuyla golü buldu ve skoru 2-1'e taşıdı. Karşılaşmanın ilk yarısı da bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıdaki futbol kalitesi ilk yarıdakini aratmadı. Takımlar yine futbolun güzelliklerini tüm izleyenlere seyrettirdi. Artık maçta son bölümler yaklaşırken maçın 42. dakikasında Eraslan Acar sol kanatta buluştuğu topu dar bir açıdan yaptığı vuruşla ağlara göndererek takımının üçüncü golünü kaydetti. Bu dakikadan sonra mücadelede başka gol olmazken 3-1'lik sonuçla Dream Team adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Bu maça kadar tam 68 golle turnuvanın en golcü takımı GoodFellas galibiyeti getirecek golleri bu maçta bulamadı ve bu karşılaşmadan aldığı sonuçla üçüncülük maçı oynamaya hak kazandı.

Bitirim Timi - Avrupa 2 Bölge
Günün ikinci maçında Bitirim Timi ile Avrupa 2 Bölge takımları finalist olabilmek adına karşılaştı. İlk dakikalarda her iki takım da geliştirdikleri ataklardan sonuç alamadı. Mücadelenin 11. dakikasında sağ kanattan ileriye çıkan Ali Al'ın çaprazdan yaptığı sert vuruş ağlarla buluştu (0-1). Bu golün ardından sahadaki mücadele ve pozisyonlar artarken bu pozisyonlardan gol sesi çıkmadı ve maçın ilk yarısı 1-0 Avrupa 2 Bölge'nin lehine sonuçlandı. Mücedelenin ikinci yarısında dakikalar 30'u gösterdiğinde defanstan oynanan uzun topla Çağrı Tunçbilek rakip yarı alanın ortasında buluştu. Kalecinin ceza sahasını terk ettiğini gören Çağrı kaleciye attığı çalımla topu filelerle buluşturdu ve takımını 2-0 öne geçirdi. Bu golden iki dakika sonra Bitirim Timi takımından Göksel Kır farkı bire indiren golü attı (1-2). Bu skordan sonra tur için umutlarını tekrar tazeleyen Bitirim Timi ve tek farkı korumak isteyen Avrupa 2 Bölge takımlarının mücadelesi görülmeye değerdi. Heyecenın giderek arttığı müsabakanın 37. dakikasında Bitirim Timi'nden ilk golün sahibi Göksel Kır bir gol daha bularak hem takımının hem de kendisinin ikinci golünü attı (2-2). Beraberlik golünün ardından mücadelede başka gol olmazken ikinci finalisti penaltılar belirleyecekti. Kullanılan penaltı atışları sonunda rakibine 9-8 üstünlük sağlayan Bitirim Timi finale yükselen diğer bir ekip olurken penaltı atışlarında ve maç içinde yaptığı kurtarışlarla kaleci Volkan Savaş galibiyette önemli rol oynadı.

Rakibine penaltı atışlarıyla kaybeden Avrupa 2 Bölge takımı, ilk maçın mağlubu GoodFellas takımının üçüncülük müsabakasındaki rakibi oldu. 

Haftanın sonuçları ve panoraması;

 

 

ELEME TURLARI

 

2. Tur 

1

(A1) WEST MARMARA FC

5

:

2 IBTECH FC (B2) 

2

 (C1) DREAM TEAM

13

:

3 RED POWER (D2) 

3

 (D1) DEVIL'S

4

:

11 T.G SPOR (C2) 

4

 (B1) EXCALIBUR FC

1

:

8 BİTİRİM TİMİ (A2) 

5

 (E1) GOODFELLAS

7

:

3 FİNANSBUMM (F2) 

6

 (G1) POYRAZ TEAM

3

:

2 RAROC 14 (H2) 

7

 (F1) 7 HILLS WARRIORS

6

:

2 AKINCILAR (E2) 

8

 (H1) AVRUPA 2 BÖLGE

10

:

1 YSS DİRİLİŞ (G2)
 

Çeyrek Final 

9

GOODFELLAS

6

:

0

POYRAZ TEAM

10

WEST MARMARA FC

1

:

5

DREAM TEAM

11

T.G SPOR

3

:

3

BİTİRİM TİMİ (4-5 Pen)

12

7 HILLS WARRIORS

2

:

6

AVRUPA 2 BÖLGE

 

Yarı Final

13

GOODFELLAS

1

:

3

DREAM TEAM

14

(9-8 Pen) BİTİRİM TİMİ

2

:

2

AVRUPA 2 BÖLGE

 

Üçüncülük

15

GOODFELLAS

-

:

-

AVRUPA 2 BÖLGE

 

Final

16

DREAM TEAM

-

:

-

BİTİRİM TİMİ

 

 

Gol Krallığı

Eren Kazancıoğlu GoodFellas

30 Gol

Hasan Dindar Avrupa 2 Bölge

15 Gol

Fatih Keklik Bitirim Timi

13 Gol

Özkan Fırat GoodFellas

11 Gol

 

 

Ceza Sınırındaki Oyuncu

Göksel Kır

Bitirim Timi

2 Sarı 

Cezalı Oyuncular

* Semih Burak Efe

Avrupa 2 Bölge

2 Maç

Hasan Dindar

Avrupa 2 Bölge

1 Maç

* Hakem ve gözlemci raporları doğrultusunda ceza verilmiştir.

 

Diğer Fotoğraflar