Grup Maçları Sona Erdi

Grup Maçları Sona Erdi
19.04.2011

Henkel 5. Futbol Turnuvası nda grup maçları sona erdi.

Tüm dünya Cumartesi günü İspanya'da oynanacak olan El Clasico'yu heyecanla beklerken Henkel'liler için futbolun kalbi Ataşehir'de attı. Henkel'lilerin beşinci futbol buluşmasında grup maçları 16 Nisan Cumartesi günü oynanan maçlarla tamamlandı. Bu beş turnuva içinde takımlar değişti, oyuncular değişti, çocuklar büyüdü ama futbolun coşkusu ve heyecanı klasikleşerek devam etti. Geçtiğimiz haftayı iki galibiyetle kapatan FC Tuzla ve bu hafta maçlarını tamamlayan We Will Win ve Mega Power takımları yarı finale yükselen ilk üç takım olmayı başardılar. Grup ikincileri arasından kurayla belirlenecek dördüncü takım içinse üç aday var. Atletico Fanila, Anadol ve Yapıştır.

Gebze Fabrika-Yapıştır

Günün ilk maçı tam bir final havasında geçti. Her iki takım da geçtiğimiz hafta FC Tuzla'ya yenilmiş ve henüz puanla tanışamamışlardı. Averaj avantajına sahip Yapıştır için bu maçın berabere bitmesi yarı final kurasına girebilmesi için yeterliyken, Gebze Fabrika mutlak galibiyet için sahaya çıktı.

Maçta ilk gol çabuk geldi. Orta çizginin birkaç adım önünde kazanılan serbest vuruşu kullanan Caner İlancıoğlu'nun şutu defansa da çarparak ağlarla buluştu. 1-0 öne geçen Gebze Fabrika maça moralli başladı.

8. dakikada Gebze Fabrika atağında sağ kanattan gelen Özgür Meriç iyi pozisyon alan takım arkadaşı Fatih Güleryüz'e pasını verdi. Ancak topa dokunamayan Güleryüz pozisyondan sonuç alamadı.

10. dakikada maça yeniden denge geldi. Yapıştır atağında Gebze Fabrika ceza sahasının önünde karambol oluştu. Son olarak sağ tarafta topla buluşan Hakan Coşkun şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 1-1.

Golden hemen bir dakika sonra Güven İkizoğlu'nun pasıyla buluşan Hakan Coşkun gole çok yaklaştı. Gebze Fabrika kalecisi Yusuf Yılmaz açısını iyi kapattı ve Coşkun'un vuruşu sağdan dışarı çıktı.

19. dakikada orta saha civarında kazanılan serbest vuruşu yine Caner İlancıoğlu kullandı. İlancıoğlu'nun nefis şutunu Yapıştır kalecisi Onur Sevindik güçlükle kornere çelebildi.

Gebze Fabrika uzak mesafeden kaleyi yoklamaya devam etti. İlk yarının son dakikasında Fatih Bozkurt'un uzaklardan kaleye attığı şut üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

İlk yarı 1-1 sona erdi.

32. dakikada Caner İlancıoğlu'nun pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Fatih Güleryüz topu direğin dibinden auta gönderdi.

40. dakikada Yapıştır öne geçti. Hakan Coşkun kaleyi cepheden gören uzak mesafeli bir noktadan şutunu çekti. Direğe çarpan top ardından ağlarla buluştu ve Yapıştır 2-1 öne geçti.

Maçta kalan sürede takımların karşılıklı çabaları golle sonuçlanmadı ve maç 2-1 Yapıştır üstünlüğü ile sona erdi.

Dinamo AT-WWW (We Will Win)

Günlerdir İstanbul'u etkisi altına alan yağmur Henkel Futbol Turnuvası sırasında hiç kendini göstermedi. Ta ki WWW gol olup yağana kadar…

Günü ikinci maçı için sahaya çıkan Dinamo AT'nin tur şansı sadece kazanması halinde devam edecekti. WWW ise iki ve daha farklı galibiyetlerde grup birincisi olacak, 1-0, 2-1'lik galibiyetlerinde grup ikincisi olarak kalacak, 3-2'lik galibiyeti halinde ise sadece maçı kart görmeden tamamlaması halinde liderliğe yükselecekti. Beraberlik halinde ise grubu Atletico Fanila'nın ardında ikinci sırada tamamlayacaktı.

İlk tehlikeli atak WWW'den geldi. 12. dakikada Oğuz İnan'dan kaptığı topla ceza sahasına giren Emrah Türk'ün şutu savunmaya çarparak kornere çıktı.

13. dakikada Dinamo AT rakip kaleye tehlikeli geldi. Yusuf Gündüz sol kanatta güçlükle kontrol edebildiği topu kaleye gönderdi. Top az farkla dışarı çıktı.

17. dakikada Şefik Yılmaz WWW'yi 1-0 öne geçirdi. Sol kanattan gelen ortayı güzel kontrol eden Şefik Yılmaz aynı güzellikte bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

19. dakikada Şefik Yılmaz müthiş bir ara pasla Emrah Türk'ü topla buluşturdu. Emrah Türk'ün vuruşu golle sonuçlandı ve WWW 2-0 öne geçti.

22'de Ömer Yılmaz'ın ortası defansa çarpıp kale direğinin dibinde bekleyen Şefik Yılmaz'ın önünde kaldı. Yılmaz topa dokunarak takımının üçüncü golünü attı.

İlk yarının son dakikalarında topla buluşan Yaşar Salık sert bir şutla takımının dördüncü golünü attı ve ilk yarı 4-0 WWW üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının üçüncü dakikasında Emrah Türk maçtaki gol sayısını ikiye çıkardı. Sol kanattan kaleye gönderdiği top rakip defansa çarparak ağlarla buluştu.

29 ve 44. dakikalarda Şefik Yılmaz, 42 ve 50. dakikalarda Emrah Türk ve 48. dakikada Erdem Demirbaş'ın golleri ile WWW farklı bir galibiyete ulaştı. Dinamo AT'nin tek golü ise 46. dakikada Sezai Yıldız'dan geldi.Müsabaka 10-1 WWW üstünlüğü ile sona erdi.

Anadol-Mega Power

B Grubu'nda ilk iki sırayı alacak takımları belirleyecek maç Anadol ve Mega Power arasında oynandı. Maç öncesinde averaj üstünlüğüne sahip olan Mega Power için beraberlik grup liderliği için yeterli olacaktı. Anadol'un ise liderlik için mutlaka kazanması gerekiyordu.

Her iki takımın da son derece kontrollü ama gol arzulayan bir oyun planı uygulamaları seyredilmesi son derece keyifli bir maç ortaya çıkardı. İlk tehlikeli atak dördüncü dakikada Mega Power'dan geldi. Emre Ulupınar'ın sert şutu kaleci Murat Petek'te kaldı.

8. dakikada Mega Power bir kere daha rakip kaleyi yokladı. Adnan Hocaoğlu'nun pasıyla buluşan Oğuz Binkanat'ın şutu auta gitti.

10. dakikada kornerden gelen topa kafayla vuran Anadol takımından İlkay Ubay'ın şutu üst direğin hemen üzerinden auta çıktı.

19. dakikada Mega Power'dan Emre Ulupınar'ın şutu az farkla auta gitti.

24'te Oğuz Binkanat'ın sağ kanattan kestiği topun gelişine vuran Kaya Kurşun'un volesi üstten auta çıktı.

İlk yarı başladığı gibi 0-0 berabere sona erdi.

İkinci yarı golle başladı. Ceza sahasında havalanan topu Anadol defansı uzaklaştırmaya çalışırken seken topa vuran Kaya Kurşun Mega Power'ı 1-0 öne geçirdi.

Golden bir dakika sonra Anadol'un beraberlik şansı kaleci Deniz Karadağ'a takıldı. Sabri Uzun'un sert şutunu Deniz Karadağ tek elle tokatladı.

35. dakikada Oğuz Binkanat'ın kafa vuruşu auta gitti.

47. dakikada maçtaki en net Anadol atağı yaşandı. Hakan Kayabaşı'nın pasıyla kale direğinin hemen dibinde buluşan Erdal Karabaş'ın vuruşu kaleyi bulmadı.

Mega Power'ı rahatlatan goller maçın son dakikalarında geldi. 49. dakikada ceza sahasındaki Adnan Hocaoğlu'nun pasıyla buluşan Emre Ulupınar topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-0 öne geçirdi.

Maçın son dakikasında Emre Ulupınar harika bir golle maçı tamamladı. Uzak mesafeden yerden bir vuruşla kaleyi bulan Ulupınar maça son noktayı koydu. 3-0 kazanan Mega Power yarı finale yükselen üçüncü takım oldu.

En Golcüler WWW'den

Oynanan dokuz maç sonunda gol krallığı yarışının zirvesine iki WWW oyuncusu yerleşti. Beşer gol atan Emrah Türk ve Şefik Yılmaz'ı FC Tuzla'dan Avni Kalkuz ve Mega Power'dan Kaya Kurşun dörder golle takip ediyor.

Yarı Final Kuraları 19 Nisan'da Çekilecek

Henkel 5. Futbol Turnuvası'nda yarı finale çıkacak dördüncü takım 19 Nisan Salı günü Henkel Kurumsal İletişim Departmanı'nda Atletico Fanila, Anadol ve Yapıştır takımları arasında çekilecek kura ile belli olacak. Dördüncü takımın da belli olmasının ardından yarı final kuraları çekilecek ve Dörtlü Final programı kesinleşecek.

Saat 14.00'te yapılacak kura çekimine Atletico Fanila, Anadol, Yapıştır, WWW, Mega Power ve FC Tuzla temsilcileri katılabilirler.

Futbol turnuvamız 23-24 Nisan tarihlerinde oynanacak Dörtlü Final'le devam edecek. Dörtlü Final detayları 19 Nisan'daki kura çekilişinin ardından duyurulacaktır.

Foto galeri-1
Foto galeri-2
Foto galeri-3

Diğer Fotoğraflar