GT BasketCup 2011 Şampiyonu Çaka Jazz

GT BasketCup 2011 Şampiyonu Çaka Jazz
02.10.2011

Garanti Teknoloji Basketbol Turnuvası Çaka Jazz ın şampiyonluğu ile sona erdi.

GT BasketCup 2011'de 2 Ekim Pazar günü oynanan playoff maçları nefesleri kesen mücadelelere sahne oldu. İlk olarak grup ikinci ve üçüncüleri karşılaştı. Başarılı bir oyun ortaya koyan Kaybedenler Klübü (B Grubu üçüncüsü), G-host Busters'ı (A Grubu ikincisi) 22-12 yenerek yarı finale yükseldi. Bu maçta 8 sayı atan Can Yaman (Kaybedenler Klübü) maçın en skorer oyuncusu oldu.

Çeyrek finalin diğer maçında Burak Özgür'ün skorer oyunu ile sonuca giden Star-tacus (A Grubu üçüncüsü) sadece Erdal Özaslan ile sayı yapabilen Ormando Magic'i (B Grubu ikincisi) 12-4 ile geçerek madalya mücadelesine devam etti.

Cumartesi günü grup maçlarında karşılaşan Çaka Jazz (B Grubu birincisi) ve Kaybedenler Klübü yarı finalde bir kez daha karşı karşıya geldiler. Gökhan Yavuz (11 sayı) ve Mustafa Dağ'ın (8 sayı) etkili oyunları ile maçı 22-10 kazanan Çaka Jazz rövanşı vermedi ve ilk finalist oldu.

Yine aynı gruptan gelen iki takım daha yarı finalde karşılaştı. Yark In (A Grubu birincisi) ve Star-tacus maçı son anlarına kadar heyecan dolu geçti. Mustafa Yarkın'ın (Yark In) 13 sayılık başarılı performansına Star-tacus'ten 12 sayı ile Burak Özgür'den karşılık geldi. Son topta isabet sağlayamayan Star-tacus'ün final umudu da bitiş kornası ile gelecek yıla kaldı. 19-17 kazanan Yark In Çaka Jazz'ın finaldeki rakibi oldu.

Kaybedenler Klübü ve Star-tacus'ün bronz madalya mücadelesi seyircilere keyifli bir maç sunuyordu. Ancak Star-tacus art arda yaşadığı iki sakatlık sonucunda sahada iki kişiyle kaldı. Bu andan itibaren oyunun kontrolünü ele geçiren Kaybedenler Klübü günü galibiyet ve bronz madalya ile kapattı (15-6).

Google'a "finale yakışan mücadele" yazarsanız bundan sonra karşınıza Çaka Jazz-Yark In maçı çıkabilir. Bu maç öncesi yenilgisi bulunmayan iki takımın mücadelesi gerçekten de finale yakıştı. Normal süresi 17-17 berabere sonuçlanan maçın uzatma periyotunda Çaka Jazz'ın tüm sayıları, maçın da en skorer ismi olan Özgür Tüzemen'den (13 sayı), Yark In'in tüm sayıları da Bulut Öğrüce'den geldi. Ancak son toplarından sayı çıkartamayan ve son beş saniyede rakibine faul yapma şansı bulamayan Yark In bu yıl da şampiyonluk kupasına uzanamadı. 21-20'lik maç sonu skoru altın madalyayı ve şampiyonluk kupasını Çaka Jazz'a getirdi.

Final maçının hemen ardından düzenlenen ödül töreninde başarılı sporcu ve takımlara ödüllerini Basketbol Federasyonu Gözlemcisi Figen Keskin verdi. ilk olarak "En Yetenekli Oyuncu" yarışmasının galibi Hüseyin Karatopak (Kaybedenler Klübü) ve turnuva boyunca attığı 39 sayı ile "Sayı Kralı" olma başarısını gösteren Bulut Öğrüce (Yark In) plaket ve hediyelerini aldılar. Ardından Kaybedenler Klübü bronz, Yark In gümüş ve Çaka Jazz da altın madalyalarını alkışlar eşliğinde aldılar. Son olarak şampiyonluk kupası Çaka Jazz takımının ellerinde yükseldi ve 2011 basketbol şenliği sona erdi.

GT BasketCup'11 Playoff Sonuçları
02 Ekim 2011 Pazar
Maç No Saha No Tur A Takımı Skor B Takımı
10 Saha 1 Ç. F. G-HOST Busters (A2) 12 - 22 (B3) Kaybedenler Klübü
11 Saha 1 Ç. F. Ormanda Magic (B2) 4 - 12 (A3) 
12 Saha 1 Y. F. ÇAKA JAZZ (B1) 22 - 10 Kaybedenler Klübü
13 Saha 1 Y. F. YARK IN (A1) 19 - 17 STAR-tacus
14 Saha 1 Üçüncülük Kaybedenler Klübü 15 - 6 STAR-tacus
15 Saha 1 Final ÇAKA JAZZ 21 - 20 YARK IN
  Şampiyon ÇAKA JAZZ

Videolar çarşamba gününden itibaren yayına alınacaktır.

 

Diğer Fotoğraflar