GT BasketCup’10 Grup Maçları Tamamlandı

GT BasketCup’10 Grup Maçları Tamamlandı
27.09.2010

Garanti Teknoloji çalışanları altıncı kez basketbolla bir araya geldi.

Bu yıl altıncı kez Garanti Teknoloji çalışanlarını pota altında buluşturan GT BasketCup'ta grup maçları 26 Eylül 2010 Pazar günü oynandı. Akatlar Terakki Lisesi Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda on bir takım playoff vizesi alabilmek için ter döktü. Pek çok maç son anlara kadar çekişmeli geçerken sporcular sahada, seyirciler de tribünde keyifli bir hafta sonu yaşadılar. İlk olarak A Grubu'ndan başlayarak maçları izleyemeyenler için günü özetleyelim.

Geçtiğimiz yılki kadrosunu tamamen koruyan Çaka Jazz takımı grup maçlarında aldığı rahat skorlarla dikkat çekmeyi başardı. Oynadığı üç maçı da sürenin tamamlanmasını beklemeden sayı farkı ile kazanan Çaka Jazz, Gülmedim Doya Doya'dan 12, Soda'dan 3 ve Sepetçiler'den 7 sayı yiyerek grup maçlarını en çok sayı atan (92 sayı) ve en iyi averajlı (+70) takım olarak tamamladı. Grup lideri kolayca belli olurken alt taraflardaki takımların puan mücadelesi nefesleri kesti. Sepetçiler – Soda maçı 9-5 Sepetçiler üstünlüğü ile sona ererken, Gülmedim Doya Doya da Sepetçiler'i 13-7 mağlup ederek büyük bir avantaj yakaladı. Artık iddiasının kalmadığını,  hatta son maçın bir anlamı olmadığını düşünen Soda büyük bir sürprize imza atarak Gülmedim Doya Doya'yı 18-6 gibi farklı bir skorla geçip grup ikincisi olarak tur atlayan taraf oldu. A Grubu'nda Çaka Jazz dışında kalan takımların puan durumundaki yerleri üçlü averaj ile belli oldu. Sepetçiler üçüncü olarak playoff oynamaya hak kazanırken son maçında farklı yenilen Gülmedim Doya Doya turnuvaya veda etti.

B Grubu'ndaki mücadele ise diğer gruplara göre daha zorlu geçti. İlk maçlar tam bir gövde gösterisi şeklinde oynandı. Dört takım da turnuvaya galibiyetle başlayıp avantaj yakalamak istiyordu. Çekişmeli geçen maçlar sonunda Ormando Magic, Çemberimde Gül Oya'yı 17-11, 2009'un finalisti Brothers da Karşıyaka Pistons'ı 18-14'le geçerken oldukça zorlandılar. Gruptaki ikinci maçlar kazanan taraflar için biraz daha kolay geçti. Karşıyaka Pistons 18-5 Çemberimde Gül Oya, Brothers 29-15 Ormando Magic maçlarında alınan sonuçlar Çemberimde Gül Oya'yı grup sonuncusu Brothers'ı da grup lideri ilan etmeye yetti. Bu iki ekibin karşılaştığı son maç 20-15 Brothers üstünlüğü ile tamamlandı. Grup ikincisini belirleyecek maçta ise Ormando Magic'e 21-13 üstünlük sağlayan Karşıyaka Pistons sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.                 

A ve B Grubu maçları tamamlandığında keyifli bir rekabet herkese kısa bir molada dinlenme imkanı verdi. Turnuvaya katılan 11 takımın birer temsilci ile katıldıkları Üç Sayı Yarışması'nda takım mücadelesinin dışında farklı bir heyecan yaşandı. Maçları büyük bir heyecanla takip eden üç minik basketbolcu Üç Sayı Yarışması'nda top toplayıcı gönüllüsü olarak en az sporcular kadar ter döktüler. Efe Kaan Gül, Yağız Yarkın ve Yiğit Yarkın boşalan sepetleri büyük bir hızla yeniden doldurarak sporcu büyüklerine yardım ettiler. Sporcuların rekabetinde ise 7 puan toplayan Çemberimde Gül Oya takımından Çağrı Ergül yarışmayı birinci bitirerek Garanti Teknoloji'nin kendisine hediye ettiği çantayı İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim'den Duygu Yorulmaz'dan aldı. Turnuvaya ilk günden veda eden iki ekipten biri olan (Çemberimde Gül Oya, Gülmedim Doya Doya) Çağrı Ergül'ün takım arkadaşları Çağrı'nın bu başarısı ile büyük sevinç yaşadılar.

Üç takımın mücadele ettiği C Grubu'nda Blok Geldi, Faul Dedi ilk maçında Efesi Bir Bilsen'i 14-6 ile geçti. Grubun ikinci maçında B-lockers da Efesi Bir Bilsen'i 22-6'lık skorla geçince Efesi Bir Bilsen grup üçüncüsü olarak günü tamamladı. 26 Eylül'deki son maç C Grubu'ndaki lideri de belirleyecekti. Grup lideri olmanın avantajını bilen iki ekibin de bütün güçlerini ortaya koymaları seyircilere son derece keyifli bir maç izlettirdi. Son saniyelere 12-10 önde giren Blok Geldi, Faul Dedi, Ümit Günay'ın çok zor pozisyonda attığı son saniye basketine engel olamayınca maç uzatmaya gitti. Uzatma periyodunda Feridun Aktaş ile 7, Burak Özgür'le de beş sayı bulan B-locker sahadan 24-20 galip ayrıldı.

Brothers takımından Mustafa Yarkın 39 sayı atarak Sayı Krallığı yarışını ilk gün lideri olarak tamamladı. Mustafa Yarkın'ı Karşıyaka Pistons'tan Okan Oktar (37 sayı), Çaka Jazz'dan Mustafa Dağ (29 sayı) takip eden isimler oldu.

GT BasketCup'10 fotoğraflarını görmek için lütfen tıklayınız...
 

  GT BasketCup'10 Puan Durumu
                 
A Grubu O G M A Y P İ. Av.
1. ÇAKA JAZZ 33 3 0 92 22 6 -
2. Soda 3 1 2 26 46 4 1,53
3. Sepetçiler 3 1 2 23 48 4 0,89
4. Gülmedim doya doya 3 1 2 31 56 4 0,76
* Soda, Sepetçiler ve Gülmedim doya doya takımları arasındaki sıralama turnuva kurallarının 1. maddesi gereği kendi aralarında oynadıkları maçlar sonucunda oluşan averaja göre belirlenmiştir.
                 
B Grubu O G M A Y P  
1. BROTHERS 3 3 0 67 44 6  
2. Karşıyaka Pistons 3 2 1 53 36 5  
3. Ormanda Magic  3 1 2 45 61 4  
4. Çemberimde Gül Oya 3 0 3 31 55 3  
                 
C Grubu O G M A Y P  
1. B-lockers 2 2 0 46 26 4  
2. BLOK GELDİ, FAUL DEDİ. 2 1 1 34 30 3  
3. Efesi Bir Bilsen 2 0 2 12 36 2  

 

Diğer Fotoğraflar