GT BasketCup’2010 Şampiyonu “Blok Geldi, Faul Dedi”

GT BasketCup’2010 Şampiyonu “Blok Geldi, Faul Dedi”
04.10.2010

Bu yıl altıncısı düzenlenen ve geçtiğimiz hafta grup maçları tamamlanan GT BasketCup’2010 playoff maçları 3 Ekim 2010 Pazar günü oynandı. 9 takımın mücadele ettiği playoff maçları sonunda Blok Geldi, Faul Dedi ekibi mutlu sona ulaştı.

Playoff mücadelesi vermeye hak kazanan dokuz takım maçların başlamasından hemen önce yapılan kura çekimi ile birbirleri ile eşleştiler. İkinci turda eşleşen grup ikincilerinden Karşıyaka Pistons ve Blok Geldi, Faul Dedi maçı günün açılış karşılaşması oldu. Maçı 17-11 kazanan Blok Geldi, Faul Dedi takımı uzun playoff maratonuna devam etti. Geçtiğimiz yıl da çeyrek finali maç yapmadan geçen son şampiyon Çaka Jazz ekibi geleneğini bozmadı ve bu yıl da rakibinin gelmemesi ile maç yapmadan yarı finale yükseldi. 2009'un finalisti Brothers takımı ise çeyrek finalde karşılaştığı Gülmedim Doya Doya'yı 23-6 ile rahat geçti.

Çeyrek finalin en heyecanlı maçı B-lockers ile Ormando Magic arasında oynandı. Her iki takımın da son derece iyi bir savunma anlayışı ile çıktığı sahada sayı atmak hiç de kolay olmadı. Son saniyelerde Barış Han'la iki serbest atış kullanan B-lockers bu atışlardan sadece birinden sayı bulunca maçta normal süre 9-9 beraberlikle sona erdi. İyi savunmalar devam edince iki dakikalık ilk uzatma periyodunda takımlar sadece birer sayı atabildi. Bir dakikalık ikinci uzatma periyodunda ise takımlar sayı bulamadı ve maçtaki üçüncü uzatma periyoduna geçildi. Bu maçta takımının skor yükünü üstlenen Namık Hamidoğlu'nun attığı iki sayılık basket takımını yarı finale taşımayı başardı.

Çeyrek finaldeki son karşılaşma Soda ve Blok Geldi, Faul Dedi arasında oynandı. Maçı 11-4 kazanan Blok Geldi, Faul Dedi playoff gününde ikinci galibiyetini elde etti.

Yorulan sporcuları dinlendirmek ve farklı bir heyecanla GT BasketCup'ı renklendirmek için düzenlenen orta saha atış yarışmasına her takımdan ikişer sporcu katıldı. 5 bölgeden yapılan ikişer atışta en fazla 11 puan toplayabilecek sporculardan Erol Kaya (Blok Geldi, Faul Dedi) 9 puanlık harika bir yarış çıkardı orta saha atış yarışmasını birinci olarak tamamladı.

Yarı finalden önce çekilen kura ile Ormando Magic – Blok Geldi, Faul Dedi ve Çaka Jazz – Brothers eşleşmeleri oluştu. Ormando Magic'ten Erdal Özarslan 9, Blok Geldi, Faul Dedi'den Türkalp Göker Demirkol 10 sayı atarak takımlarının skor yüklerini üstlendiler. 21-16 kazanan Blok Geldi, Faul Dedi üçüncü playoff galibiyetine ulaşarak adını finale yazdırdı.

Geçen yılın finalistleri Çaka Jazz ve Brothers takımları bu yıl yarı finalde karşı karşıya geldiler. Bu maçta Çaka Jazz adına skor yükünü üstlenen Özgür Tüzemen'in 6 sayısı takımını galibiyete taşımaya yetmedi. Harika bir maç çıkaran Brothers'ın etkili ismi Murat Köylü ise dördü üç sayılık atıştan olmak üzere 14 sayı ile maçı tamamladı ve takımının finale yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. 22-13 kazanan Brothers Blok Geldi, Faul Dedi'nin rakibi oldu.

Üçüncülük maçında 15 sayı atan Gökhan Yavuz Çaka Jazz'ın bronz madalyaya ulaşmasında önemli bir rol oynarken, Ormando Magic'ten Erdal Özarslan 10 sayı ile maçı tamamladı. Sayı Krallığı yarışında Karşıyaka Pistons'ın skorer ismi Okan Oktar'ı yakalaması için gerekli olan 11 sayıya ulaşamayarak turnuvayı tamamladı. 28-15 kazanan Çaka Jazz 2010 yılını bronz madalya ile tamamladı.

Haftalardır beklenen maç için Brothers ve Blok Geldi, Faul Dedi takımları sahaya çıktılar. Her maçta farklı bir skoreri ön plana çıkartan Brothers'ta sıra Bulut Öğrüce'de idi. Maçı 9 sayı ile tamamlayan Bulut'a karşılık Blok Geldi, Faul Dedi'den Türkalp Göker Demirkol 10, Erol Kaya da 8 sayı ile karşılık verdi. Final maçında üç oyuncu ile mücadele eden Blok Geldi, Faul Dedi takımının başarılı oyuncusu Türkalp Göker Demirkol maçın altıncı dakikasında omzundan sakatlanarak tedavi için saha kenarına çıktı. İki kişi ile mücadele etmemek için mola alan Blok Geldi, Faul Dedi takımının molası sona erdiğinde halen tedavisi tamamlanmayan Türkalp Göker Demirkol'un tedavisinin devam edebilmesi için mola talebinde bulunan Brothers takımının bu örnek davranışı gönülleri fethetti. Tedavisinin ardından sahaya dönen Türkalp maçın en skorer ismi oldu. 19-14 Blok Geldi, Faul Dedi üstünlüğü ile sona eren maç GT BasketCup'2010 şampiyonunu da ilan etti.

Maçların tamamlanmasının ardından geçilen ödül töreninde ilk olarak orta mesafe atış yarışması birincisi Erol Kaya (Blok Geldi, Faul Dedi) hediyesini Türkiye Basketbol Federasyonu Temsilcisi Hulusi Yenal'dan aldı. Takımı çeyrek finalde elenmesine rağmen attığı 44 sayı ile turnuvayı Sayı Kralı olarak tamamlayan Karşıyaka Pistons'ın yıldız oyuncusu Okan Oktar da plaketini Hulusi Yenal'dan alırken tüm sporcu ve seyirciler başarılı sporcuyu bolca alkışladı.

Turnuvayı dördüncü sırada tamamlayan ve madalya alamadan turnuvayı tamamlayan Ormando Magic podyuma davet edilerek tüm rakipleri tarafından alkışlandı. Ardından Çaka Jazz'lı basketbolcular bronz madalyalarını Hulusi Yenal'dan aldı. Brothers takımına gümüş madalyalarını ise İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim'den Duygu Yorulmaz takdim etti. Alkış yağmuru ile podyuma gelen Blok Geldi, Faul Dedi takımı oyuncuları önce altın madalyalarını, ardından da şampiyonluk kupasını Duygu Yorulmaz'dan alarak haklı bir gurur yaşadılar.

Keyifli bir hafta sonu daha Garanti Teknoloji çalışanlarının başarılı sportif performansları ve beyefendi tavırları ile sona erdi. GT BasketCup'ta ter döken tüm sporculara ve tribünden sporcuları destekleyen seyircilere teşekkür ederiz.

2011 GT BasketCup'ta görüşmek üzere…

Playoff maçlarında çekilen fotoğraflar için lütfen tıklayınız...

Turnuvada çekilen tüm fotoğrafların orijinal boyutlarına ise Çarşamba gününden itibaren ortak alandan ulaşabilirsiniz.

GT BasketCup'10 Playoff Sonuçları
                 
03 Ekim 2010 Pazar
Maç No Saat Saha No Tur A Takımı Skor B Takımı
19 14:00 Saha 1 İkinci Tur Karşıyaka Pistons 11 - 17 BLOK GELDİ, FAUL DEDİ.
20 14:00 Saha 2 Ç. F. ÇAKA JAZZ 10 - 0 Efesi Bir Bilsen
21 14:20 Saha 1 Ç. F. BROTHERS 23 - 6 Gülmedim doya doya
22 14:20 Saha 2 Ç. F. B-lockers 10 - 12 Ormanda Magic
23 14:40 Saha 1 Ç. F. SODA 4 - 11 BLOK GELDİ, FAUL DEDİ.
  15:00 Orta Mesafe Atış Yarışması Şampiyonu Erol Kaya (Blok Geldi, Faul Dedi)
24 15:10 Saha 1 Y. F. Ormanda Magic 16 - 21 BLOK GELDİ, FAUL DEDİ.
25 15:10 Saha 2 Y. F. ÇAKA JAZZ 13 - 22 BROTHERS
26 15:40 Saha 1 Üçüncülük Ormanda Magic 15 - 28 ÇAKA JAZZ
27 16:00 Saha 1 Final BLOK GELDİ, FAUL DEDİ. 19 - 14 BROTHERS

 

Diğer Fotoğraflar