GT Satranç’ta Yeni Şampiyon Reha Diri…

GT Satranç’ta Yeni Şampiyon Reha Diri…
14.12.2010

Bu yıl ikincisi yapılan Garanti Teknoloji Satranç Turnuvası, Garanti Teknoloji nin Güneşli deki Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.

Garanti Teknoloji'de geçen sene başlayan satranç heyecanı bu yıl 12 Aralık 2010 Pazar günü yedi satranç severin katılımı ile gerçekleşti. Aradan geçen bir yılda oyuncuların satranç hünerlerinin çok değiştiği gözlerden kaçmadı. Türkiye Satranç Federasyonu gözetimindeki turnuva dört tur İsviçre Sistemi üzerinden oynandı.

Geçtiğimiz yıl turnuvayı ikinci sırada tamamlayan Reha Diri bu yıl oynadığı dört maçı da kazanarak şampiyonluğa uzanan isim oldu. Turnuvayı yenilgisiz tamamlayan Diri, zorlu rakiplerine karşı tecrübesini konuşturdu ve şampiyonluğa uzandı. 2009'da ancak sekizinci olabilen Gülter Bedel ise bu yıl çok başarılı bir turnuva geçirdi ve gümüş madalyayı kazanarak haklı bir sevinç yaşadı. Garanti Teknoloji'de satranç mücadelesinde ilk defa yer alan Özmen Gök de bronz madalyanın sahibi oldu. Enis Hacıkurtes, Sinan Öz ve Osman Özcan ise Özmen Gök'le aynı puanda olmalarına rağmen eşitlik bozma sistemleri ile 4. ve  5. sıraları paylaştılar (tüm puanları aynı olan Sinan Öz ve Osman Özcan beşinciliği paylaştılar).

Müsabakaların tamamlanmasının ardından ilk üç sırayı alan sporcular madalyalarını, ilk üçe giremeyen diğer sporcuların ellerinden aldılar. Şampiyonluk kupasını ise, geçen sene evine götürmeyi başaran Özcan Öz bu sene Reha Diri'ye takdim etti. Hep birlikte çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından 2010 GT Satranç Turnuvası sona erdi.

Turnuvaya ilişkin ayrıntılı haber ve fotoğraflara ulaşmak için lütfen tıklayınız...

Diğer Fotoğraflar