Henkel Futbol Şov Başladı

Henkel Futbol Şov Başladı
14.04.2011

Haftalardır heyecanla beklenen Henkel 5. Futbol Turnuvası 9 – 10 Nisan hafta sonunda oynanan 6 karşılaşma ile start aldı. Futbol oynamak için son derece elverişli bir havada oynanan maçlarda birbirinden nefis goller, harika kurtarışlar ve dostça geçen futbol mücadeleleri seyircilerden bol bol alkış aldı.

 

Atletico Fanila-Dinamo AT

9 Nisan Cumartesi güneşli bir İstanbul sabahında buluşan Henkel'liler güne poğaça çeşitlerinden oluşan keyifli bir kahvaltı ile başladı. Açılış maçı ise nefesleri kesti. Maçta atılan beş gol de aynı kaleye atıldı. Turnuvanın ilk golü Dinamo AT'li Mustafa Gerdan'dan geldi. Maçın henüz ikinci dakikasında geri pas nedeniyle ceza sahası içinde kazanılan endirekt serbest vuruş sonrasında Kaptan Sezai Yıldız'ın pası ile penaltı noktası üzerinde buluşan Mustafa Gerdan topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

5. dakikada Dinamo AT'den Serhat Uzunoğlu'nun şutu üst direkten auta çıktı.

15. dakikada gelişen Dinamo AT atağında Yusuf Gündüz arka arkaya çalımlarla sağ kanattan topu sıfıra taşıdı. Yusuf Gündüz'ün topu ceza sahasında buluşturduğu takım arkadaşı Serhat Uzunoğlu meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak takımını 2-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarı ilk tehlikeli atak Dinamo AT'den geldi. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Oğuz İnan sağ kanatta buluştuğu topu kaleye gönderdi fakat top az farkla auta çıktı.

44. dakikada Atletico Fanila'yı umutlandıran gol geldi. Kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruş sonrasında Kaptan Ozan Eroğlu'nun pasıyla buluşan Cengiz Memiş sert bir vuruşla takımına golü kazandırdı.

47. dakikada aynı bölgeden kazanılan serbest vuruşu sağ ayağının içi ile barajın üzerinden aşırarak doğrudan kaleye gönderen Ozan Eroğlu harika bir gole imzasını attı ve maçta skora denge getirdi.

Maçın son dakikasında nefis bir gol de Cengiz Durna'dan geldi. Atletico Fanila defansından ileri atılan uzun topla ceza sahası içinde buluşan Cengiz Durna pası göğsünde yumuşattıktan sonra top yere inmeden yaptığı vuruşla takımını 3-2 öne geçirdi.

Bu golün hemen ardından çalan bitiş düdüğü açılış maçının galibini de ilan etti. Atletico Fanila 3-2 kazanarak önemli bir avantajın sahibi oldu.

Real Operation-ANADOL

Günün ikinci maçında karşılaşan Real Operation ve Anadol takımları izleyenlere son derece keyifli ve beceri dolu bir karşılaşma sundular. İlk tehlikeli atak 7. dakikada Anadol'dan geldi. Duran Karaca'nın uzaktan şutunu Real Operation kalecisi İlkay Baş yumruklayarak uzaklaştırabildi.

12. dakikada Duran Karaca'dan beceri dolu bir gol geldi. Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu müthiş bir plase ile ağlarla buluşturan Karaca takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden hemen iki dakika sonra baş rolde yine Duran Karaca vardı. Duran Karaca'nın orta saha çizgisinin sol tarafından orta-şut karışımı vuruşu doğrudan kaleye gitti ve bu golle Anadol 2-0 öne geçti.

2-0 geriye düşen Real Operation gol için rakip kaleye daha fazla yüklenmeye başladı. Mustafa Saraç'ın ceza sahası içinden attığı şutu Anadol Kalecisi Murat Petek son anda ayakları ile kurtarmayı başardı.

22. dakikada yine Mustafa Saraç rakip kaleyi yoklayan isimdi. Sol kanattan takım arkadaşının çektiği şut kaleciden döndü. Bu topu kafayla kaleye gönderen Saraç'ın vuruşu üst direğe çarparak auta çıktı.

24. dakikada Anadol atağında gole izin vermeyen İlkay Baş oldu. İlkay Ubay'ın kafayla ceza sahasına indirdiği topa kaleye yakın mesafeden yine kafayla şık bir vuruş yapan Hakan Kayabaşı, İlkay Baş'ı aşmayı başaramadı.

İkinci yarının ilk dakikasında kaleci ile karşı karşıya kalan Mustafa Saraç'ın şutunu Murat Petek başarılı bir şekilde kurtardı.

36. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Erdal Karabaş'ın uzaklardan sert şutunu İlkay Baş güçlükle kornere çelebildi.

47. dakikada Halil Dönmez'in kendi yarı alanından Anadol ceza sahasına gönderdiği top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

İkinci yarıda takımların karşılıklı çabaları başarılı bir gün geçiren kalecilerini aşmayı başaramayınca ikinci yarı başladığı skorla sona erdi. Real Operation 0 – Anadol 2

FC TUZLA-Gebze Fabrika

FC Tuzla ve Gebze Fabrika takımları maç öncesi birbirlerine başarılar dileyerek Cumartesi gününün son maçında sahaya çıktılar. FC Tuzla'dan Avni Kalkuz maçın 6. dakikasında sağ çaprazdan sert bir şutla kaleyi yokladı. Ancak top yan direkten geri döndü.

8. dakikada Selim Daştan'ın golü geldi. Takımının sol çizgiden kullandığı taç atışında topla buluşan Daştan, topu driplingle sağ kanada taşıdı. Sağ taraftan ceza sahasına giren başarılı oyuncu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

11. dakikada Özcan Kılınç'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Avni Kalkuz'un şutunu Gebze Fabrika'nın kaptanı ve kalecisi Yusuf Yılmaz başarılı bir şekilde kurtardı.

17. dakikada Avni Kalkuz'un sol kanattan yaptığı ortayı kafayla kaleye gönderen Özcan Kılınç takımının ikinci golünü attı.

Golden iki dakika sonra rakip defansın pas hatasını iyi değerlendiren Özcan Kılınç'ın pasını asiste çeviren Avni Kalkuz takımını 3-0 öne geçirdi.

İlk yarının son dakikasında FC Tuzla ceza sahasında oluşan karambolda Fatih Güleryüz'ün sert şutu ağlarla buluştu ve ilk yarı bu skorla sona erdi (3-1).

32. dakikada Özcan Kılınç orta sahadan aldığı topu hızla ceza sahasına taşıdı. Çok ince bir pasla Avni Kalkuz'u topla buluşturan Özcan Kılınç'ın bu güzel pasını ağlarla buluşturan Kalkuz maçta skoru 4-1'e getirdi.

41. dakikada yakaladığı kontratakta FC Tuzla forvetlerine gol imkanı tanımayan Yusuf Yılmaz topun sahibi oldu.

44'te Barış Tolga'nın pasıyla ceza sahasında buluşan Özgür Meriç'in şutu auta gitti.

Maçın bitiş düdüğü ile sevinen taraf FC Tuzla oldu (4-1).

Foto galeri-1

Foto galeri-2

Diğer Fotoğraflar