Henkel’de İlk Yarı Finalist FC TUZLA

Henkel’de İlk Yarı Finalist FC TUZLA
15.04.2011

Henkel 5. Futbol Turnuvası’nın ikinci gününde oynanan üç karşılaşmanın sonunda yarı finale yükselmeyi garantileyen ilk takım FC Tuzla oldu.

MEGA POWER-Real Operation

Son şampiyon Mega Power turnuvadaki ilk maçına Real Operation karşısında çıktı. Cumartesi günü Anadol'a 2-0 yenilen Real Operation için tur şansı en azından bir beraberlikle devam edecekti. Altıncı dakikada ilk tehlikeli atak Real Operation'dan geldi. Bilal Şentürk'ün uzun topunu kafa ile kaleye yollayan İlkay Baş'ın vuruşunu Kaleci Deniz Karadağ kornere çeldi.

8. dakikada Fatih Ergun'un sert şutunu Real Operation kalecisi Mustafa Saraç direğin hemen dibinden güçlükle kornere çelebildi.

12. dakikada Mega Power'dan Kaya Kurşun'un uzaktan sert şutunu Mustafa Saraç bir kere daha kornere çeldi.

Gol. Muharrem Dönmez'in sol taraftan attığı sert şutta kaleciden dönen topu şık bir vuruşla kaleye gönderen Kaptan Sabit Aysan Real Operation'ı 1-0 öne geçirdi.

20. dakikada rakip defans oyuncusundan topu kaparak ceza sahası dışından harika bir vuruşla topu ağlarla buluşturan Adnan Hocaoğlu maçta skora dengeyi getirdi.

İlk yarı boyunca geriden uzun toplarla gol yollarında etkili olmaya çalışan Real Operation'ın çabaları gol getirmeyince ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarının 4. dakikasında Mega Power'ı öne geçiren gol geldi. Kaya Kurşun'un güzel vuruşu Mustafa Saraç'ın çabasına rağmen golle sonuçlandı. Bu golle Mega Power 2-1 öne geçti.

34. dakikada Adnan Hocaoğlu'nun sert şutu direkten döndü.

39. dakikada Halil Dönmez kendi yarı alanında kontrol ettiği topu hızla rakip sahaya taşıyıp sağ kanattaki Veysel Gültekin'e aktardı. Deniz Karadağ kalesini zamanında terk ederek tehlikenin büyümesini engelledi.

40. dakikada kendi sahasından atılan uzun topla sağ tarafta buluşan Kaya Kurşun yerden şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımına rahat bir nefes aldırdı (3-1).

Goller art arda gelmeye başladı. 43'te Adnan Hocaoğlu'nun ortasında Fatih Ergun topu kafayla kaleye gönderdi. Bu golle Mega Power 4-1 öne geçti.

46'da Kaya Kurşun kendisinin üçüncü, takımının beşinci golüne imzasını attı. Takımının kullandığı taç atışında topla buluşan Kurşun sert bir vuruşla topu kaleye göndererek golünü attı.

49'da Murat Kaya'nın ceza alanına ortaladığı top doğrudan kaleye gidince maçtaki son gol Real Operation'dan geldi.

5-2'lik Mega Power galibiyeti Real Operation'ın yarı final şansını sona erdirdi. İyi futbolunu centilmen tavırları ile birleştiren Real Operation takımına teşekkür ediyoruz.

YAPIŞTIR-FC TUZLA

Her iki takımın da atak bir oyun sergilemeleri sonucunda Yapıştır-FC Tuzla maçı son derece keyifli bir karşılaşma oldu. Maçın üçüncü dakikasında FC Tuzla'dan Yalçın Balcı'nın sert frikiğini Yapıştır kalecisi Onur Sevindik yumruklayarak uzaklaştırdı.

12. dakikada Yapıştır'dan Semih Öztuna'nın uzaklardan FC Tuzla kalesine gönderdiği sert şutu kaleci Yusuf Coşkun kornere çeldi.

14. dakikada Özcan Kılınç'ın sol kanattan ceza sahasına yolladığı topa dokunan Avni Kalkuz takımını 1-0 öne geçirdi.

FC Tuzla'nın galibiyeti iki dakika sürdü. Kaleye sırtı dönük topu kontrol eden Güven İkizoğlu topu yerden bir vuruşla direğin hemen dibinden kaleye gönderdi. Bu golle skora eşitlik geldi.

20. dakikada FC Tuzla yeniden öne geçti. Yalçın Balcı'nın ortasını tamamlayan Avni Kalkuz kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

22. dakikada Yapıştır'ın golcü oyuncusu Güven İkizoğlu'nun sert şutu direğin hemen yanından auta çıktı. İlk yarı 2-1 FC Tuzla üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının hemen başında Yapıştır'dan Murat Ovalı'nın sert şutunu Kaptan Yusuf Coşkun müthiş bir kurtarışla etkisiz hale getirdi.

Avni Kalkuz'un 27. dakikada iki kişinin arasından sıyrılarak çektiği sert şut her iki yan direğe de çarparak oyun alanına geri döndü.

31. dakikada defansın kaptırdığı topu ceza sahası içinden kaleye sert bir vuruşla gönderen Yapıştır'dan Hakan Coşkun maçta skoru bir kere daha beraberliğe taşıdı.

Üç dakika sonra FC Tuzla bir kere daha öne geçti. Yalçın Balcı orta sahadan aldığı topla ceza sahasına kadar sürdüğü topu sol köşeye göndererek takımını 3-2 öne geçirdi.

38'de Selim Daştan'ın köşe gönderine yakın bir noktadan yaptığı mükemmel orta kaleci Onur Sevindik'i aşarak Özcan Kılınç'ın kafası ile buluştu. Kılınç'tan da Daştan'ın ortası kadar şık bir vuruş gelince top ağlarla buluştu (4-2).

40. dakikada Güven İkizoğlu'nun sağ taraftan yaptığı sert orta Şener Uçar'a çarparak kaleye yöneldi. Kontrpiyede kalan Yusuf Coşkun'un çabası bu gole engel olamadı.

Maçın kalan dakikalarında takımların çabaları golle sonuçlanmadı ve maç 4-3 FC Tuzla üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla FC Tuzla yarı finale kalmayı garantileyen ilk takım oldu.

WWW (We Will Win)-Atletico Fanila

8. dakikada taç atışından gelen topu önünde bulan Atletico Fanila oyuncusu Halil Erel kaleye yakın mesafeden topu auta gönderdi.

13. dakikada Ozan Eroğlu'nun sert şutu WWW kalecisi Timuçin İlter'in üzerine doğru geldi.

18. dakikada WWW'den Emrah Türk'e atılan uzun topun ardından bu oyuncunun şutu auta gitti.

19. dakikada orta sahada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ozan Eroğlu'nun kaleye doğru gönderdiği vuruş Timuçin İlter'in ellerinden sekerek ağlarla buluştu. Bu golle Atletico Fanila 1-0 öne geçti.

Golün hemen ardından Atletico Fanila'nın ikinci golü geldi. Erbay Şamdan hızlı driplingin ardından ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla topu takımı adına ikinci kez ağlarla buluşturdu. 2-0 öne geçen Atletico Fanila yarı final için önemli bir avantaj yakaladı.

23'te Atletico Fanila'dan Cengiz Durna'nın nefis çalımların ardından yaptığı vuruşu Timuçin İlter'in ellerinde kaldı.

İlk yarının son dakikasında WWW serbest vuruşunda Şefik Yılmaz'ın ortasını Erdem Demirbaş kafayla aşırttı. Topla müsait pozisyonda buluşan Emrah Türk'ün şutu auta gitti.

İkinci yarıda daha fazla risk alan WWW aradığı golü 28. dakikada buldu. Şefik Yılmaz'la ver kaça giren Emrah Türk kaleci Gürler Kondu'yu da çalımlayarak topu boş kaleye gönderdi.

2-1'le umutlarını tazeleyen WWW ataklarını yoğunlaştırdı. Emrah Türk'ten aldığı pasla nefis bir şut çeken Şefik Yılmaz'ın şutu direkten döndü.

40. dakikada sol kanattan taşıdığı topu ceza sahasına gönderen Emrah Türk'ün pasıyla buluşan Şefik Yılmaz topu ağlarla buluşturdu. Bu golle takımının grup birinciliği iddiasını sürdüren Yılmaz aynı zamanda da Atletico Fanila'nın yarı final şansını kesinleştirmesine fırsat vermedi.

Takımların çabası beraberliğin bozulmasına yetmedi ve maç 2-2 sona erdi.

Henkel 5. Futbol Turnuvası'nda grup maçları 16 Nisan Cumartesi günü oynanacak üç maçla tamamlanarak yarı finale kalacak diğer üç takım daha belli olacak. Futbolun keyifli ve güzel yanlarını bizlerle paylaşan tüm sporcularımıza bir kere daha teşekkür ederiz.

Foto galeri-1

Foto galeri-2

Diğer Fotoğraflar