Kupa "Denizlispor"un

Kupa "Denizlispor"un
07.03.2017

QNB Finansbank 10. Bölgelerarası Futbol Turnuvası na bu yıl dahil edilen Denizli de şampiyonluğa Denizlispor uzandı ve İstanbul da yapılacak Süper Final e gelmeye hak kazandı.

Üç takımın yer aldığı Denizli etabında oynanan iki karşılamanın özellikle son bölümleri nefes kesti. Maçlar Sporium Halı Saha Tesisleri'nde oynanırken 3 Mart Cuma günü sahaya ilk olarak Vuvuzelam Gümüşten ve Direkt Gücü takımları ayak bastı.

 
Turnuvanın ilk gölü Direkt Gücü takımından Hasan San'ın ayağından geldi. İlk yarı bitmeden Vuvuzelam Gümüşten skoru lehine çevirdi (2-1). İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Direkt Gücü tekrar öne geçmeyi başardı (3-2). Kaptan Habib'in sakatlanması Direkt Gücü'nün oyun ritmini bozdu. Maçı bırakmayan Vuvuzelam Gümüşten son dakikada bulduğu iki golle final biletini alan takım oldu (4-3). Kritik pozisyonlarda inanılmaz kurtarışlar yapan kaleci Burak (Direkt Gücü) maç sonu büyük alkış aldı.
 
5 Mart Pazar günü kalpler bu sefer final için çarptı. Denizlispor ve Vuvuzelam Gümüşten finale yakışır bir mücadeleye imza attı. Maçın başında oyunun kontrolünü eline alan Denizlispor mavi-beyazlı takımın kalesini yoklamaya başladı. Kaleci Ali bir çok pozisyonda başarılı olurken dakikalar 35 gösterdiğinde Denizlispor durumu 3-0'a getirmişti. Vuvuzelam Gümüşten bir önceki maçta olduğu gibi son anlarda tekrar vites yükseltti. İki dakikada iki gol bulunca durum bir anda 3-2 oldu ve uzatma dakikalarında izleyenler hop oturup hop kalktı. Bu sefer İsmail kalesini gole kapadı ve Denizlispor hem kupayı hem de Süper Final vizesini alarak Denizli'nin ilk şampiyonu oldu.