Kupa “Şampiyonlar”ın

Kupa “Şampiyonlar”ın
22.05.2017

20-21 Mayıs tarihlerinde Akatlar Terakki Vakfı Okulları’nda gelenekselleşen basketbol turnuvamız 12. kez gerçekleştirildi. Birbirinden çekişmeli maçların oynandığı turnuvada Şampiyonlar takımı kupanın ve altın madalyanın sahibi oldu. Turnuvada ikinciliği Veni Vidi Bicibici ekibi elde ederken, Snatch takımı günü bronz madalya ile tamamlamayı başardı.

 

 

Birbirinden çekişmeli maçların oynandığı ve potalara toplamda 360 sayı bırakılan turnuvada hem seyirciler hem de oyuncular Euroleague finali öncesinde basketbol heyecanını doyasıya yaşadılar.

Gruplarını lider tamamlayan iki takım Şampiyonlar ve Veni Vidi Bicibici ekipleri çeyrek final ve yarı finalde de rakiplerini eleyerek adlarını kupanın sahibini bulacağı final maçına yazdırdılar. İki takımın da harika performans gösterdiği final maçında altın madalyanın sahibi sadece iki sayı farkla (19-17) Şampiyonlar takımı oldu.

Günün bir diğer madalya müsabakasında Snatch ve Cigna Telemarkt takımları karşı karşıya geldiler. Son saniyeye kadar heyecanın azalmadığı maçta Snatch 10-7 sahadan galip ayrılmayı bildi ve günü bronz madalya ile tamamladı. Günü madalya ile tamamlayamasa da Cigna Telemarkt gösterdiği performansla bolca alkışı hak etti.

Bireysel ödüllerde sayı krallığı çekişmesi görülmeye değerdi. Final maçında takımlarının şampiyonluğu için mücadele eden Kaan Selçuk (Şampiyonlar) ve Sertan Can Teker (Veni Vidi Bicibici) turnuvada 45'er sayı bularak sayı krallığını paylaştılar. Takımının kupayı kazanmasına büyük katkı sağlayan Kaan Selçuk turnuvanın en değeli oyuncusu olmayı başardı. Final günü gerçekleştirilen üç sayı yarışması şampiyonu bulduğu yedi sayı ile Volkan Demir (Cigna Telemarkt) oldu.

Eğlenceli geçen turnuvanın ardından başarılı sporcular ödüllerine kavuşurken, basketbolla dolu hafta sonu çekilen hatıra pozları ile son buldu...