Masa Tenisi Şampiyonu Ayça Türkalp

Masa Tenisi Şampiyonu Ayça Türkalp
08.07.2019

QNB Finansbank 4. Masa Tenisi Turnuvası, 6 Temmuz Cumartesi günü 34 katılımcı ile Kristal Kule’de gerçekleşti.

İlk olarak kura çekimi ile 8 gruba ayrılan sporcular daha sonra masalardaki yerlerini aldılar. Seri bir şekilde gruplar tamamlandıktan sonra 2. tura çıkan sporcular netleşti. Grupta ilk 2 sırayı alan isimler çapraz eşleşme sistemiyle rakiplerinin karşısına çıktılar. Sürpriz sonuçların da çıktığı 2. tur sonrasında sona yaklaşıldıkça rekabet düzeyi artmaya başladı.

Zorlu geçen çeyrek finalde rakiplerini elemeyi başaran Ayça Türkalp, Uluç Altın, Asu Türker Yelbuğa ve Mehmet Bakır Yıldız son 4'e kalan oyuncular oldular. 2 kadın 2 de erkek sporcunun mücadele ettiği yarı final maçları büyük bir heyecana sahne oldu.

Ayça Türkalp güçlü rakibi Asu Türker Yelbuğa'yı zaman zaman zorlandığı mücadelede 3-0 mağlup ederek finale adını yazdırmayı başardı. Özellikle 18-16 sona eren üçüncü set turunuvanın ek çekişmeli seti oldu.

Diğer müsabakada ise Mehmet Bakır Yıldız maça hızlı başladı ve arka arkaya 2 seti alarak öne geçti. Uluç Altın müthiş bir atak yaparak eşitliği yakaladı (2-2). Çekişmeli geçen son sette ilk maç sayısını Mehmet Bakır Yıldız attı. Uluç Altın bu sayıyı çevirdi ve kalan puanları hatasız oynayarak skoru 3-2'ye getirdi. Turnuvanın en uzun süren müsabakasının ardından Ayça Türkalp'in rakibi Uluç Altın oldu.

Final karşılaşması öncesinde üçüncülük maçı oynandı. Asu Türker Yelbuğa ve Mehmet Bakır Yıldız'ın karşı karşıya geldiği müsabakada gülen taraf 3-1'lik skorla Mehmet Bakır Yıldız oldu ve usta raket bronz madalyaya ulaştı. Asu Türker Yelbuğa ise turnuvayı dördüncülükle bitirdi ve gösterdiği performansla izleyen herkesin takdirini kazandı.

Final karşılaşmasında Uluç Altın ve Ayça Türkalp'in mücadelesi izlenmeye değerdi. İlk seti hanesine yazdıran Ayça Türkalp öne geçti. 2. sette Uluç Altın daha iyiydi ve skora dengeyi getirdi. 3. sette avantaj Uluç Altın'ın elinde olmasına rağmen Ayça Türkalp'in 6-0'lık serisi başarılı oyuncuyu setlerde 2-1 öne geçirdi. 4. sette de kafa kafaya giden mücadelede Ayça Türkalp daha az hata yapan taraf oldu ve şampiyonluğunu ilan etti.

Müsabakaların ardından ödül töreninde dereceye giren isimlere ödülleri takdim edildi ve hatıra fotoğraflarıyla turnuva noktalanmış oldu.

Turnuvaya katılan tüm oyunculara teşekkür ederiz...

Diğer Fotoğraflar