Pistlerin Kral ve Kraliçesi Belli Oldu

Pistlerin Kral ve Kraliçesi Belli Oldu
25.06.2012

Erkeklerde son iki sezonun şampiyonu “Taçsız Kral Uğur Taşkın” üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. Pistlerin yeni kraliçesi ise “Yeşim Sal” oldu. Günün en iyi tur zamanını, bir turu 27.10 saniyede dönen Volkan Özdemir yaptı.

Finansbank 4. Karting Turnuvası 24 Haziran Pazar günü yapıldı. GPE 5 Karting Pisti'nde yapılan yarışlar sonunda erkeklerde son iki sezonun şampiyonu "Taçsız Kral Uğur Taşkın" üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. Pistlerin yeni kraliçesi ise "Yeşim Sal" oldu. Günün en iyi tur zamanını, bir turu 27.10 saniyede dönen Volkan Özdemir yaptı.
 
İki kategoride toplam yirmi yedi kişi en hızlı tur zamanlarına imza atmak için kıyasıya yarıştı. Sahneye önce erkekler çıktı. Kura çekimi sonucunda yarışacak gruplar belirlendi ve eleme turlarına geçildi. Eleme turları sonunda en iyi dereceye imza atan ilk on beş pilot yarı finale yükseldi. Pilotlar yarı finalde muhteşem performanslar ortaya koydular. Sıralamaları saliseler belirlerken ilk beş sırayı alan Uğur Taşkın, Hayri Akman, Engin Akbaş, Ertan Şen ve Sertaç Hascan finalde yarışmaya hak kazandılar.
 
 
Kupa İçin Son Viraj
Final yarışında pilotlar giderek hızlandı. İzleyenlerin oldukça keyif aldığı turlarda pilotlar sık sık yan yana gelirken 3.22.86'lık derece yapan Uğur Taşkın birincilik kürsüsüne çıkan isim oldu. Final etabına beşinci sıradan katılan Sertaç Hascan performansını arttırdı. 3.29.46 ile diğer rakiplerini geride bırakan Hascan gümüş madalyaya uzandı. Günü madalyayla kapatan bir başka isim ise Hayri Akman oldu (3.30.82). Dördüncü sırayı Engin Akbaş alırken Ertan Şen turnuvayı beşincilikle tamamladı.
 
Önce Isındılar Sonra Coştular
Kadınlar kategorisinde yarışmacılar piste ve araçlara alışmak için önce ısınma yarışı yaptılar. Erkeklerin yarı final heyecanına ortak olduktan sonra alkışlarla tekrar pistteki yerlerini aldılar. Gaza en fazla basan, virajlarda aracına hakim olan ve kadınlarda en iyi tur zamanlarına imza atan Yeşim Sal en yakın rakibine 09,60 saniye fark atarak 4.09.10'luk derecesiyle şampiyonluğa ulaştı. İkinci sırayı Seçil Kuleyin (4.18.70) alırken bronz madalyanın sahibi Songül Yıldırım (4.21.73) oldu.
 
Başarılar Tescillendi
Dereceye giren başarılı sporcular madalyalarını ve kupalarını aldıktan sonra sıra yarışların olmazsa olmazı şampanya patlatma anına geldi. Etkinlik hatıra fotoğraflarıyla sona erdi. 
 
Turnuvaya katılan tüm FinClub'lı pilotlara teşekkür ediyoruz.
 

     

    
       
 

Diğer Fotoğraflar