Potanın Kralı Assan Alüminyum

Potanın Kralı Assan Alüminyum
07.11.2016

Kibar Holding Spor Şenliği Basketbol Turnuvası nın şampiyonu Assan Alüminyum oldu. 22 Ekim ve 5 Kasım tarihlerinde Tuzla Terakki Vakfı Okulları nda gerçekleştirilen organizasyonda TSI ikinciliği alırken, İspak turnuvayı üçüncü olarak tamamladı...

 

 

8 takımın katıldığı Kibar Holding Spor Şenlği Basketbol turnuvamızda birbirinden iddialı ekipler şampiyonluk için tüm hünerlerini sergilediler. Kibar Holding çalışanları yeteneklerini sahaya taşıyarak basketbolla hafta sonlarına ayrı bir heyecan kattılar…

22 Ekim Cumartesi günü takımlar grup maçlarında mücadele etti. Oynanan 12 müsabakada toplam 268 sayı atıldı. Birbirinden keyifli maçların ardından çeyrek finalistler belli oldu.

 

 

5 Kasım Cumartesi günü organizasyon yedi iyi şutörün katıldığı 3 sayı atış yarışmasıyla başladı. Rakiplerinden daha fazla isabet bulan Kibar Holding takımından Ali Nadir Ertürk turnuvanın üç sayı kralı oldu. Yarışma biter bitmez önce çeyrek final sonra yarı final maçları oynandı. İzleyenlerin hop oturup hop kalktığı heyecanlı maçların sonunda Assan Alüminyum ve TSI takımları finale yükseldiler. Yarı finalde güçlü rakiplerine karşı iyi oyun sergileyen İspak ve Assan Hanil ekipleri ise bronz madalya mücadelesinde eşleşti.

 

 

 

Bronz madalya için hırslı mücadele…
Final heyecanının hissedilmeye başladığı salonda bir yandan da sıkı bir üçüncülük maçı oynandı. İki hırslı ve mücadeleci ekibi karşı karşıya getiren maçta rakibine karşı baştan sona maçı önde götüren İspak 16- 5'lik skorla bronz madalyanın sahibi oldu. Günün başarılı ekiplerinden Assan Hanil ise turnuvayı dördüncü olarak tamamladı. Maç sonu iki takım da alkışlandı.

 

 

Hedef şampiyonluk
Bu keyifli maçın ardından final maçı sahne aldı. Maça iki takımda karşılıklı sayılarla başladı. Assan Alüminyum ilk defa 3 sayılık farka ulaştı (13-10). Mola sonrası toparlanan ve performansını arttıran TSI Göktuğ Süzen'in 3 sayılık basketi ile skora eşitliği getirdi(13-13). Takımlar maç bitene kadar hırsla ve heyecanla en iyi performanslarını sergilediler. Maç bitti derken Göktuğ Süzen'in son saniye basketi ile maça tekrar denge geldi ve maç uzatmaya gitti. Uzatma dakikada rakibine oranla daha az hata yapan Assan Alüminyum farkı tekrar açtı ve 26-16'lik skorla şampiyonluğa ulaştı. Son düdükle birlikte iki takım oyuncuları ''Fairplay'' ruhuyla birbirlerini centilmence tebrik ettiler.

Final maçında bulduğu sayıyla sayı krallığına çok yaklaşan Özkan Kırımi Turnuvanın En Değerli Oyuncusu seçildi. Erdal Kalk (Assan Hanil) ise Özkan Kırımi'nin 1 sayı önünde yer alarak 35 sayıyla "Sayı Kralı" ödülünü almayı başardı. 
 

Diğer Fotoğraflar