Potanın Patronu

Potanın Patronu
14.10.2012

13 - 14 Ekim tarihlerinde Şişli Terakki Vakfı Spor Tesisleri nde gerçekleşen GT BasketCup 2012 şampiyonu, final maçında geçtiğimizi yılın şampiyonu Çaka Jazz a üstünlük kurmayı başaran "Like a Boss" oldu.

Müthiş Katılım Müthiş Performans

GT BasketCup 2012'de yaşanan müthiş heyecana 13 takım ortak oldu. Usta ellerin potalara tam 739 sayı göndermeyi başardığı turnuvada yer alan oyuncuların kora kor mücadeleleri ve gösterdikleri performans görülmeye değerdi.

Heyecan Kaldığı Yerden

Grup maçlarında izleyenleri edeta büyüleyen büyük heyecan, 14 Ekim Pazar günü oynanan eleme maçlarında artarak devam etti. Günün ilk maçları olan ikinci tur karşılaşmalarında gruplarını 2. ve 3. tamamlayan ekipler karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Bostan Gelgits, Buzzer Beater'ı 12 - 6, Mölf, No Name'i 11 - 8, Paramparça, uzatmalara giden ve kazananın son saniyelerde belirlendiği maçta Uzay Çatı Şafaksızları'nı 12 - 11 yenmeyi başararak adlarını The Doors ile birlikte çeyrek finale yazdırmayı başardılar

Çeyrek final karşılaşmalarında ilk olarak Like a Boss ve Bostan Gelgits karşı karşıya geldi. Bostan GelGits rakibine karşı dirençli bir oyun ortaya koysa da yakaladığı şansların tümünü değerlendiremeyince karşılaşmadan 20 - 11 mağlup ayrıldı. Like a Boss grup maçlarındaki gibi sahaya kontrollü bir oyun koydu. Bu esnada diğer potada Selvililer ve Paramparça karşı karşıya geliyordu. İkinci tur karşılaşmasındaki çekişmeli mücadele nedeniyle yorgun düşen Paramparça, elinden geleni yapmaya çalışsa da deneyimli Selvililer'e yenik düştü (13 - 3).

Grup etabını lider olarak tamamlayan Cafein, oyuna hızlı başlasa da kırılma anlarındaki doğru tercihlerle maçı kazanan ekip Mölf oldu (15 - 20). Cafein'in ortaya koyduğu performans belki galibiyete yetmedi ama tribünlerdeki basketbol severlerin takdirini kazandı. Aynı anda pota 2'de oynanan karşılaşmada kazanan, tüm taktiksel varyasyonları deneyen değerli rakibi The Doors'a karşı usta ellerini kullanan Çaka Jazz oldu (21 - 14).

Madalyaya Doğru

Yarı final karşılaşmalarının ilkinde Like a Boss ve Selvililer karşı karşıya geldi. Şampiyonluğa uzanan yolun sonuna doğru yaklaştıkça fiziksel mücadelenin yanında mental dayanıklılık da önem kazanıyordu. Son saniyesine kadar başa baş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Like a Boss'a final yolunu stratejik tercihleri açtı (24 – 21). Pota 2'de oynanan yarı finalin diğer karşılaşmasında, Mölf ve Çaka Jazz karşı karşıya geldi. Son şampiyon Çaka Jazz'a üstünlük sağlamak için elinden geleni yapan Mölf'ün çabaları yeterli olmayınca finalin diğer ismi de belirlenmiş oldu; Çaka Jazz (4 – 17).

Bronz Madalya Selvililer'in    

Yarı final maçlarındaki müthiş mücadelelerine karşın arzu ettikleri sonucu elde edemeyen iki ekibin bronz madalya mücadelesi karşılıklı sayılarla başladı. Özellikle maçın ilk dakikaları Bulut Öğrüce (Selvililer) ve Mustafa Tekin'in (Mölf) adeta üçlük düellosuna sahne oldu. Skorer Bulut Öğrüce'nin liderlik ettiği Selvililer'de Utku Erdim ve Erman Uyar'ın kritik asistleri ve sayıları takımlarının maçı önde götürmesinde önemli bir faktördü. Mölf'te, Sezer Can Sezer ve Hilmi Anıl Arpacıoğlu'nun sarf ettikleri efor takımlarının maçı bir an olsun bırakmamasını sağladı. Karşılaşmanın belki de kırılma noktası, turnuva öncesi geçirdiği sakatlığı nükseden Hilmi Anıl Arpacıoğlu'nun, ağrıları nedeniyle maçı yarıda bırakmasıydı. Bu ayrılıştan sonra 2 kişi mücadele etmek zorunda kalan Mölf, takım ruhu ve vazgeçmemenin ne olduğunu herkese gösteriyordu. Rakibinin eksik kalmasının da etkisiyle daha diri kalarak, atışlarındaki isabet oranını arttıran Selvililer karşılaşmanın kazananı ve böylece bronz madalyanın sahibi oldu. Üçüncülük maçını sakatlığı nedeniyle benchte geçirmek zorunda kalan Mustafa Yarkın, diğer maçlardaki mücadelesi ve son maçta kenardan verdiği moral destekle bronz madalyanın kazanılmasında önemli rol oynadı.

Şampiyon "Like a Boss", İkinci Çaka Jazz

Sıra, GT BasketCup 2012'nin en önemli mücadelesine, geçtiğimiz yılın şampiyonu Çaka Jazz ile Like a Boss'ı karşı karşıya getiren final maçına gelmişti. Karşılaşma beklendiği gibi kora kora bir mücadeleyle başladı. İlk dakikalar takımların savunma ağırlıklı oyunu tercih etmesi nedeniyle çok az sayıya sahne oldu. Dakikalar geçtikçe Like a Boss pota altında üstünlüğü ele geçirmeye başladı. Skorer isim Emin Rodoslu'nun topladığı riboundlar ve sonrasında bulduğu sayılarla Like a Boss skorda önde giden takımdı. Çaka Jazz deneyimi ve özünde taşıdığı şampiyonluk kültürüyle skor olarak geriye düşse de oyunu daima dengede tutmayı başardı. Emre Vahap, süratiyle yarattığı boşluklardan yaptığı penetrelerle üst üste sayılar bularak takımını maça ortak etti. Maçın başa baş gittiği anlarda devreye giren Feridun Aktaş'ın doğru pas tercihleri ve isabetli atışları bunun yanında Övünç Uzun'un bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi Like a Boss'un maçın sonuna önde girmesini sağladı. Çaka Jazz'da Emre Vahap'ın çabasına Ahmet Şahin ve Türkalp Göker Demirkol destek olmaya çalışsalar da final maçının galibi Like a Boss oldu (24 – 11). Böylece oynadığı tüm maçlarda oyunu domine eden Like a Boss, basketbolun bu seneki patronu olduğunu göstermiş oldu. Bitiş kornasının çalmasıyla Burak Özgür'ün çevresinde toplanarak galibiyeti kutlayan Like a Boss'lı oyuncuların sevinci görülmeye değerdi.

Bir turnuvayı daha geride bırakırken, dereceye giren takımları ve oyuncularını kutluyoruz. Turnuvanın bu denli renkli, keyifli, kaliteli ve dostça geçmesine katkıda bulunan tüm katılımcılara da teşekkürlerimizi sunuyoruz. 2013'de yeniden görüşmek üzere.

 

 

 

14 Ekim 2012 Pazar

Maç

Saat

Pota

Detay

A Takımı Skor B Takımı

16

16:30

1

2. Tur

Bostan GelGits

12

:

6

Buzzer Beater

17

16:30

2

2. Tur

Uzay Çatı Şafaksızları

11

:

12 Paramparça

18

16:50

1

2. Tur

Mölf

11

:

8 No Name

19

16:50

2

2. Tur

 (Hükmen)               The Doors

10

:

0 Doğru mu Samet?

20

17:10

1

ÇF

Like a Boss

20

:

11 Bostan GelGits

21

17:10

2

ÇF

Selvililer

13

:

3 Paramparça

22

17:30

1

ÇF

Cafein

15

:

20 Mölf

23

17:30

2

ÇF

Çaka Jazz

21

:

14 The Doors

24

17:50

1

YF

Like a Boss

24

:

21 Selvililer

25

18:10

2

YF

Mölf

4

:

17 Çaka Jazz

26

18:40

1

Üçüncülük

Selvililer

26

:

22 Mölf

27

19:00

1

Final

Like a Boss

24

:

11 Çaka Jazz

 

 

 

 

 

 

 

Şampiyon "Like a Boss"

 

 

 

   

.

Diğer Fotoğraflar