Şampiyon Anadolu Sigorta...

Şampiyon Anadolu Sigorta...
28.05.2018

“İş’te Turnuva”da 26 Mayıs Cumartesi günü oynanan 1. Lig final karşılaşmasında rakibi İşmer’i normal süresi 1-1 beraberlikle tamamlanan karşılaşmada, penaltı atışları sonunda 6-5’lik skorla yenmeyi başaran Anadolu Sigorta şampiyonluğa uzanan takım oldu.

1. Lig final karşılaşmasında Anadolu Sigorta ile İşmer takımları şampiyonluk için sahaya çıktı. Baştan sona heyecanın hiç bitmediği muhteşem final maçında, izleyenler futbol adına birbirinden güzel anlara tanıklık etti. Kaçan goller, direkten dönen şutlar, güzel kurtarışlar finali daha bir zevkli hale getirdi. Müsabakanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçti ancak bu ataklardan gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıda tıpkı ilk yarıda olduğu gibi yine her iki takım rakip kalede gol aradı. Savunmaların son derece dikkatli olması ve sahanın her alanında ortaya konan mücadele izleyenlere keyif verdi. Dakikalar 54'ü gösterdiğinde İşmer takımının başarılı oyuncusu Ramazan Kaba, sol kanattan kendi getirdiği topa güzel vurdu kalecinin uzanamayacağı köşeden top ağlarla buluştu. Bu golle birtime 6 dakika kala İşmer takımı 1-0 öne geçti. Maçta artık son anlar oynanırken gelişen bir Anadolu Sigorta atağında yapılan harekette müsabakanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan atışı Kaan Çamkır ağlara gönderdi ve skorda dengeyi kurdu (1-1). Bu golün ardından mücadele uzatma dakikalarına taşındı.

Takımların tüm gol çabalarına rağmen oynanan 20 dakikalık uzatma anlarında da eşitlik bozulmadı. Artık şampiyonu penaltı atışları belirleyecekti. Gole çevrilen beşer penaltı sonunda eşitiğin bozulacağı seri penaltı atışlarda Anadolu Sigorta atışı gole çevirirken, İşmer penaltı vuruşunu gole çeviremedi. Anadolu Sigorta penaltılarda kakibine 6-5'lik üstünlük kurarak 2018 yılının şampiyonluğunu kazandı.

Ayrı bir heyecan da üçüncülük maçında yaşandı. İnsan Kaynakları ile Bilgi Teknolojileri takımlarının karşı karşıya geldiği maçta fileler tam 8 kez havalandı. Seyircilerin birbirinden güzel goller izlediği zevkli mücadelede İnsan Kaynakları, rakibine 5-3'lük sonuçla üstünlük kurup bronz madalyaya uzanan takım oldu. Bilgi Teknolojileri turnuvadan dördüncü olarak ayrıldı. İnsan Kaynakları üçüncülük kupasının yanında 2018 yılının en centilmen takımı olarak fair play kupasının da sahibi oldu. 

Sezonun en başarılı oyuncularının yer aldığı altın karma şu oyunculardan oluştu;

Rıdvan Atasoy (Anadolu Sigorta), Abdullah Ünal (İşmer), Ramazan Kaba (İşmer), Selçuk Uğurdoğan (Anadolu Sigorta), Muhammet Avcı (İnsan Kaynakları), Murat Hatipoğlu (Bilgi Teknolojileri), Kaan Çamkır (Anadolu Sigorta).

Gol krallığı yarışında Anadolu Sigorta takımınından Kaan Çamkır attığı 48 golle bu ünvanın sahibi olmayı başardı.

Tüm takımlara teşekkür eder, gösterdikleri mücadeleden dolayı tebriklerimizi göndeririz.

 

 

Diğer Fotoğraflar