Şampiyon Değişmedi

Şampiyon Değişmedi
01.04.2013

Finansbank 6. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası” İstanbul şampiyonluğunu, final karşılaşmasında “Bitirim Timi” takımını 4-0 yenen “Dream Team” kazandı.

 

 

 

 

 

 

16 Şubat - 31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen maratonda fileler tam 457 golle havalandı. Bu uzun maratonun final şöleninde son iki yılın şampiyonu Dream Team ile Bitirim Timi şampiyonluk için ter dökerken, bronz madalya mücadelesinde GoodFellas ile Avrupa 2 Bölge takımı boy gösterdi.

 

Bronz Madalya Avrupa 2 Bölge'nin

İlk heyecan bronz madalya mücadelesinde yaşandı. GoodFellas ile Avrupa 2 Bölge takımlarının maçında kazanan taraf normal süresi 2-2 biten karşılaşmada penaltı atışları sonunda 5-4 ile Avrupa 2 Bölge oldu. İzleyenlerin büyük keyif yaşadıkları mücadelenin daha henüz 4. dakikasında kazınılan serbest atışı Yılmaz Uzuner ceza sahası içine ortaladı, Avrupa 2 Bölge takımının başarılı savunma oyuncusu Mehmet Öztabak kafa ile topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından 14. dakikada bu kez GoodFellas takımı kaptanı Özkan Fırat taç atışından uzun oynanan topu kafa ile ağlara gönderdi skoru 1-1'e taşıdı. Mücadelenin ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 tamamlandı. İkinci yarı adeta golle başladı. Maçın 26. dakikasında GoodFellas takımı Eren Kazancıoğlu ile kullandığı taç atışında ön direkten arka direğe indirilen topa ilk golün sahibi Özkan Fırat sadece dokundu ve takımını 2-1 öne geçirdi. Dakikalar 32'yi gösterdiğinde Ahmet Dizman orta alanda buluştuğu topla rakiplerini çalımlarla geçerek pasını müsait durumdaki Yılmaz Uzuner'e aktardı Yılmaz'ın gelişine plasesi ağlarla buluştu (2-2). 34. dakikada GoodFellas'tan Ersin Duman'ın orta şut karışımı vuruşunu kaleci Onur aynı güzellikle kornere çeldi. 40. dakikada Yılmaz Uzuner sağ kanattan kendi getirdiği topu kaleye sert gönderdi kaleci Fatih son anda kornere çeldi. Her iki takımın ataklarından başka gol sesi çıkmayınca bronz madalya mücadelesi penaltılara kaldı. Kullanılan penaltı atışları sonrasında rakibini 5-4 ile geçen Avrupa 2 Bölge bronz madalyanın sahibi oldu.

 

Kupa Dream Team'in

Dream Team ile Bitirim Timi arasında oynanan final maçı beklenildiği üzere tempolu başladı. TFF Bölgesel Hakemi Serdar Kayhan'ın yönettiği karşılaşmada her iki takımda maçı kazanıp kupanın sahibi olmak adını tüm mücadelelerini ortaya koydu.

 

Karşılaşmanın 6. dakikasında Bitirim Timi hücumunda Nasır Ağar ceza sahasına ortaladı Fatih Keklik caza alanı içinde topla buluştu müsait pozisyonda attığı sert şutu kaleci İbrahim Taner Ateş kurtardı. Dakika 22'de Ersin Muhacıroğlu'nun ceza alanı dışından köşeye plasesini Volkan Savaş son anda çıkardı. İlk yarıdaki pozisyonlardan gol sesi çıkmazken ilk devre bu sonuçla tamamlandı (0-0). İkinci yarıda da yine karşılıklı ataklar devam etti. Dakika 26'da Dream Team atağında bu kez Levent Kayatürk sağ çaprazdan sert vurdu yine kaleci Volkan aynı güzellikte kornere çeldi. 34. dakikada Bitirim Timi adına Fatih Keklik'in sol kanattan attığı şut kaleci İbrahim'de kaldı. 35. dakikada Bitirim Timi'nden Selçuk Kalkan çok sert vurdu yine kaleci İbrahim çıkardı. Dakikalar 43'ü gösterdiğinde gelişen Dream Team atağında Mümin İlter'in ceza sahasına düzgün pasını Cem Pehlivan değerlendirdi (1-0). Bu golün yalnızca 1 dakika sonrasında Cem Pehlivan bir kez daha sahneye çıktı ve takımını 2-0 öne geçiren golü attı. Bu golden sonra daha rahat bir oyun sergileyen Dream Team takımında 49. dakikada Cem Pehlivan'ın pasında Mümin İlter topu ağlara gönderdi (3-0). Maçın artık son anlarına gelinmişti, günün başarılı ikilisi yine organize bir atakta Cem Pehlivan müsait durumdaki Mümin İlter'e aktardı Mümin'e sadece dokunmak kaldı (4-0). Mücadelede başka gol olmazken bu sonuçla zafere uzanan Dream Team üst üste üçüncü şampiyonluğunu kazanmış oldu.

 

Ödül Töreni

Final maçının ardından yapılan ödül töreninde kupa ve madalyalar sahiplerini buldu. Şampiyon Dream Team kupa ve madalyasını Genel Müdür Yardımcımız Metin Karabiber'in elinden alırken, gümüş ve bronz madalya kazanan Bitirim Timi ile Avrupa 2 Bölge takımlarına madalyalarını Kurumiçi İletişim departmanından İrem Engiz taktı. Tam 30 gol atarak gol kralı olan GoodFellas takımından Eren Kazancıoğlu plaket ile ödüllendirilirken, en centilmen takım olan Fatih Vefa Spor Fair Play kupasını şube müdürlerimizden Ahmet Dizman'dan aldı. Finansbank İstanbul Futbol Turnuvası çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi…

 

Şampiyon Dream Team: Ali Solmaz (K), Metin Karabiber, İbrahim Taner Ateş, Cem Pehlivan, Metin Köprülü, Ersin Muhacıroğlu, Mümin İlter, Levent Kayatürk, Deniz Dursun, Eraslan Acar, Osman Baran ve Sercan Çancı.

 

Bitirim Timi: Engin Özcan (K), Sami Kiraz, Nasır Ağar, Adem Katırcı, Göksel Kır, Fatih Keklik, Ufuk Akça, Murat Mutlu, Selçuk Kalkan, Barış Gürel, Volkan Savaş ve Gökhan Yavuz.

 

Avrupa 2 Bölge: Engin Söker (K), Semih Burak Efe, Ahmet Dizman, Deniz Turan, Hasan Dindar, Yılmaz Uzuner, Mehmet Öztabak, Levent Kuduoğlu, Ali Al, Onur Arda, Çağrı Tunçbilek ve Ahmet Çavuşoğlu.

 

GoodFellas: Özkan Fırat (K), Ümit Koçaş, Sezgin Yeniyayla, Eser Topçi, Fatih Akgül, Ersin Duman, Alper Coşkun, Murat Matur, Özgür Öktem, Eren Kazancıoğlu ve Engin Topçi.

 

 

Haftanın sonuçları ve panoraması;

 

 

 

ELEME TURLARI

 

2. Tur 

1

(A1) WEST MARMARA FC

5

:

2 IBTECH FC (B2) 

2

 (C1) DREAM TEAM

13

:

3 RED POWER (D2) 

3

 (D1) DEVIL'S

4

:

11 T.G SPOR (C2) 

4

 (B1) EXCALIBUR FC

1

:

8 BİTİRİM TİMİ (A2) 

5

 (E1) GOODFELLAS

7

:

3 FİNANSBUMM (F2) 

6

 (G1) POYRAZ TEAM

3

:

2 RAROC 14 (H2) 

7

 (F1) 7 HILLS WARRIORS

6

:

2 AKINCILAR (E2) 

8

 (H1) AVRUPA 2 BÖLGE

10

:

1 YSS DİRİLİŞ (G2)
 

Çeyrek Final 

9

GOODFELLAS

6

:

0

POYRAZ TEAM

10

WEST MARMARA FC

1

:

5

DREAM TEAM

11

T.G SPOR

3

:

3

BİTİRİM TİMİ (4-5 Pen)

12

7 HILLS WARRIORS

2

:

6

AVRUPA 2 BÖLGE

 

Yarı Final

13

GOODFELLAS

1

:

3

DREAM TEAM

14

(9-8 Pen) BİTİRİM TİMİ

2

:

2

AVRUPA 2 BÖLGE

 

Üçüncülük

15

GOODFELLAS

2

:

2

AVRUPA 2 BÖLGE (4-5 Pen)

 

Final

16

DREAM TEAM

4

:

0

BİTİRİM TİMİ

 

 

Gol Krallığı

Eren Kazancıoğlu GoodFellas

30 Gol

Hasan Dindar Avrupa 2 Bölge

15 Gol

Fatih Keklik Bitirim Timi

13 Gol

Özkan Fırat GoodFellas

13 Gol

 


 

Diğer Fotoğraflar