Şampiyon Dream Team

Şampiyon Dream Team
25.03.2012

Finansbank 5. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası” İstanbul şampiyonluğunu, final karşılaşmasında “Mangalgücü” takımını 6-1 yenen “Dream Team” kazandı.

11 Şubat - 25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen maratonda fileler tam 295 golle havalandı. Bu uzun maratonun final şöleninde Sulatanbeyli Team ile Poyraz Team üçüncülük için ter dökerken, şampiyonluk mücadelesinde geçen yılın şampiyonu Dream Team ile Mangalgücü takımı boy gösterdi.

 

Bronz Madalya Sultanbeyli Team'in

İlk heyecan bronz madalya mücadelesinde yaşandı. Sultanbeyli Team ile Poyraz Team takımlarının maçında kazanan taraf normal süresi 3-3 biten karşılaşmada penaltı atışları sonunda 8-7 ile Sultanbeyli Team oldu. İzleyenlerin büyük keyif yaşadıkları mücadelenin daha henüz 6. dakikasında Sultanbeyli takımı golcüsü Mevlüt Karaca ile 1-0 öne geçti. Bu golün ardından 18. dakikada yine Mevlüt Karaca kendisinin ve takımının ikinci golüne imzasını attı. Poyraz Team kalesinde gördüğü iki golün ardından rakip kalede ataklarını sıklaştırarak aradığı golü maçın 20. dakikasında Burak Tüfekçi ile buldu ve skoru 2-1'e taşıdı. İlk yarı da bu sonuçla tamamlanmış oldu. İkinci yarıda karşılıklı ataklar her iki ekibin de bronz madalyayı ne kadar istediğini gösteriyordu. Dakikalar 34'ü gösterdiğinde Poyraz Team'de ilk golün sahibi Burak Tüfekçi bir kez daha ağları sarsarak takımına beraberliği getiren golü attı (2-2). Son derece çekişmeli geçen karşılaşmada iki takım da disiplinden bir an olsun kopmayarak maçta son dakikalara kadar heyecanın bitmesine izin vermedi. Mücadelenin 45. dakikasında Kasım Kurşunluoğlu Sultanbeyli Team'i bir kez daha öne geçirdi (3-2). Maçta artık son anlara girilmişti, tüm izleyenler karşılaşmanın bu sonuçla tamamlanacağını düşünürken Süleyman Gökhan Kızılpınar sahneye çıkarak Poyraz Team'e 3-3'lük beraberliği getiren golü kaydetti. Normal süresi bu sonuçla tamamlanan maçta penaltı atışları sonunda rakibini 8-7 yenmeyi başaran Sultanbeyli temsilcisi böylelikle bronz madalyaya uzanan takım oldu.

 

 

Finansbank 5-2 Fenerbahçe
Günün en keyif veren maçı Finansbank'ın minik futbolcularıyla Fenerbahçe minikleri arasında oynandı. Finansbank Ahmet Solmaz, Mehmet Anıl Saraç, İlhan İpek, Deniz Demirbaş, Ekin Çorlu, Kutay Dural ve Arda Tunsçu yedisi ile sahada yer aldı. Ahmet Solmaz'ın kalesinde devleştiği maçta, galibiyeti getiren golleri Mehmet Anıl Saraç (2), İlhan İpek, Kutay Dural ve Arda Tunsçu kaydetti. Maç sonunda her oyuncuya günün anısına futbol topu hediye edilirken miniklerin mutlulukları çekilen hatıra fotoğraflarıyla ölümsüzleşti.

 

 

 

Muhteşem Final

Dream Team ile Mangalgücü arasında oynanan final maçı beklenildiği üzere tempolu başladı. 5. dakikada sol kanattan kullanılan köşe atışında Özkan Fırat önünde kalan topu Mehmet İsmail Kütükçüoğlu'na aktardı Mehmet buluştuğu topu ağlara göndererek Mangalgücü takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının büyük bölümü bu skorla geçildi. Devrenin son dakikasında Cem Teker sağdan ortaladı Ahmet Naci Dizman ceza alanı önünden vurdu defanstan seken top Ersin Muhacıroğlu ile buluştu Ersin'in harika topuk vuruşu ağlara gitti (1-1). İkinci yarıda Dream Team'de oyuna kaptan Ali Solmaz dahil oldu. 29. dakikada Ali Solmaz sağdan getirdiği topu Cem Pehlivan'a aktardı Cem'in pasında Cem Teker kaleye düzgün vurdu kaleciden dönen topu yine kendisi tamamladı ve takımını 2-1 öne geçirdi. 31. dakikada sol kanattan gelen ortaya defan oyuncusu ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi (3-1). Gol kralı olabilmek için sadece bir gole ihtiyacı olan Cem Teker aradığı golü 40. dakikada ceza sahası dışından attığı sert şutla buldu ve takımını 4-1 öne geçirdi. Bu golle iyice rahatlayan Dream Team 45'de Levent Kayatürk ve 47'de Cem Pehlivan ile birer gol daha bularak skoru 6-1'e taşıdı ve maçın son düdüğüyle geçen yılın ardından tekrar şampiyonluğa ulaştı.

 

 

 

Kupa Ellerde Yükseldi

İlk olarak bireysel ödüller sahiplerini buldu. Turnuva boyunca tam 18 gole imza atan Cem Teker(Dream Team) gol krallığı ödülünü Bölge Satış Müdürü Ali Solmaz'ın elinden aldı. Tüm karşılaşmalarında centilmence mücadele ve yaklaşımlarından taviz vermeyen Kuzey Kutbu 1 adına kaptan Sami Kiraz'a ödülünü final maçını yöneten bölgesel hakemlerimizden Mehmet Can Küçük verdi. Sıra takım ödüllerine gelmişti. Üçüncülük karşılaşmasında rakibi Poyraz Team'i geçerek bronz madalya hakkını elde eden Sultanbeyli Team takımı madalyalarını Birim Yöneticisi Engin Söker'den aldı. Final maçında ikincilikte kalan Mangalgücü'nün gümüş madalyalarını Sultanbeyli Tem Şube Müdürü Şaban Buyan taktim etti. Sırada şampiyon Dream Team'in kupa ve madalyaları vardı. Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Dream Team takımı kadrosunda yer alan Metin Karabiber tüm takım oyuncularına önce altın madalyalarını taktı ardından da şampiyonluk kupasını tüm takım oyuncularıyla birlikte kaldırdı.

 

 

Haftanın sonuçları ve gol krallığı tablosu;

 

İSTANBUL FUTBOL TURNUVASI - 2. Tur Eşleşmeleri

  1  

(D1) DREAM TEAM

14

:

0

ANGRY BIRDS (C3)

2

(C1) BEŞİKTAŞ

3

:

2

KARADENİZ FC (A2)

3

(F1) CATENNACCIO

5

:

3

KAZANAN KOBİ (A3)

4

(B2) SULTANBEYLİ TEAM

3

:

2

BİZCE MÜMKÜN (E2)

5

(A1) İSTANBULLS

5

:

2

FİNANSTAR (B3)

6

(E1) FİNANS INVEST

0

:

5

POYRAZ TEAM (F2) (Hükmen)

7

(B1) FİNANS EMEKLİLİK

5

:

7

FİNANS FAKTORING (D3) (Pen)

8

(Pen) (D2) MANGAL GÜCÜ

7

:

6

KUZEY KUTBU 1 (C2)

 

 

 

 

 

 

Çeyrek Final

9

DREAM TEAM

2

:

0

BEŞİKTAŞ

10

CATENNACCIO

3

:

4

SULTANBEYLİ TEAM

11

İSTANBULLS

1

:

5

POYRAZ TEAM

12

FİNANS FAKTORING

1

:

3

MANGALGÜCÜ

 

 

 

 

 

 

Yarı Final

13

DREAM TEAM

11

:

1

SULTANBEYLİ TEAM

14

POYRAZ TEAM

0

:

1

MANGALGÜCÜ

 

 

 

 

 

 

Üçüncülük

15

(Pen) SULTANBEYLİ TEAM

8

:

7

POYRAZ TEAM

Final

16

DREAM TEAM

6

:

1

MANGALGÜCÜ

 

 

GOL KRALLIĞI

Cem Teker

Dream Team

18 Gol

Furkan Hanlıoğlu

Catennaccio

17 Gol

Hasan Dindar

Beşiktaş

14 Gol

 

Diğer Fotoğraflar