Şampiyon Serkan Özmen

Şampiyon Serkan Özmen
26.01.2011

KPMG 1. PlayStation Turnuvası 30 Ocak 2009 Cuma günü Yapı Kredi Plaza C Blok 5. Kat eğitim salonunda gerçekleştirildi. Dereceye girecek ilk üç kişinin KPMG’yi, “Lotto Şirketler PlayStation Ligi”nde temsil edeceği turnuva 15 kişinin katılımıyla saat 17:30’da başladı.

Çekilen kura sonucu oluşan ilk turda eşleşmeler şu şekilde oluştu;
Erhan Eren 'M. United' – Aykut Akbulut 'Barcelona'
Oktay Bolat 'Chelsea' – Hakan Ercan 'M.United',
Engin Ölmez Barcelona – Mehmet Güzeldal 'Milan'
Umut Albayrak 'Barcelona' – Aytek Demirdelen 'Chelsea'
Süleyman Gülcan 'Inter' – İsmail Cingil 'Barcelona'
Can Özdemir 'Barcelona' – Onur Tosun 'Barcelona',
Alper Palabıyık 'Barcelona' – Üzeyir Tanuğur (-),
Serkan Özmen 'Barcelona' – Fatih Pamuk 'Inter'

İddialı Açıklama
Başlama vuruşları öncesi, arkadaşlarını yalnız bırakmayan Ümit Bilirgen'in iddialı açıklamaları kamuoyuna bomba gibi düştü. Sıkı bir Milan taraftarı olan Bilirgen, takımını favori gösterirken çokta yanılmış sayılmazdı.

1. Tur mücadeleleri ilk maçlarında Aykut Akbulut, Erhan Eren'i 3-0, zorlu geçen maçta Oktay Bolat – Hakan Ercan'ı 1-0 geçmeyi başardı. Günün en çekişmeli maçlarından biri olan Engin Ölmez - Mehmet Güzeldal arasındaki maçta 3-2 lik skorla gülen taraf Güzeldal oldu. 1. tur son mücadelesinde ilk kez penaltılara Serkan Özmen – Fatih Pamuk arasındaki maçta gidildi. 2-2 biten 90 dakikanın ardından penaltı atışları sonunda 5-4 galip gelen Serkan Özmen final için ilk adımını da atmıştı. En farklı galibiyet ise Onur Tosun'dan geldi, Can Özdemir'i 4-0 ile geçen Onur Tosun bir anda dikkatleri üzerine çekti. 1. tur diğer maçlarında ise şu sonuçlar alındı;
Umut Albayrak : 1 – Aykut Demirdelen: 0
Süleyman Gülcan: 0 – İsmail Cingil: 1
Alper Palabıyık : 3 – Üzeyir Tanuğur : 0 (Hükmen).

Son Sekiz Takım
En iyi sekiz ismin karşılaştığı çeyrek Final ilk mücadelesinde Aykut Akbulut ile Oktay Bolat karşılaştı. Aykut Akbulut, Bolat'ı 1-0 yenerken, Mehmet Güzeldal ve Umut Albayrak arasındaki maç görülmeye değerdi. İkinci yarıya 2 – 0 önde giren Güzeldal ceza alanı dışından Ronaldinho ile muhteşem bir gole imza attı ve skoru 3-0'a taşıdı. İzleyiciler her şey bitti derken, maçı bırakmayan Umut Albayrak ard arda bulduğu gollerle skoru 3-3'e getirdi. Yedek kulübesinden fırlayan Güzeldal rehavete kapılan takımını çabuk toparladı ve üst üste iki gol bularak skoru belirledi 5-3. Her iki oyuncu alkışlarla yerlerini bir sonraki maça bıraktı. İsmail Cingil – Onur Tosun arasındaki mücadelede 1-0 ile gülen taraf Cingil oldu. Adını yarı finale yazdıran bir başka isim ise Alper Palabıyık'ı 2-1 yenmeyi başaran Serkan Özmen'di.

Yarı Finaller
Favorinin belli olmadığı yarı final maçlarında Katalan takımıyla mücadele eden 3 isim Aykut Akbulut, İsmail Cingil, Serkan Özmen ve İtalya temsilcisi Milan'la ilginç maçlara imza atan Mehmet Güzeldal sahadaki yerlerini aldılar. İsmail Cingil - Serkan Özmen arasındaki maçta iyi konsantre olan Özmen rakibini 4-1 mağlup ederek adını finale yazdıran ilk isim oldu. Heyecan dolu maçlarına tanıklık ettiğimiz Mehmet Güzeldal ise sahnedeki yerini yine aldı. Aykut Akbulut, etkili oyununu skora da yansıtmış ve durumu 2-0'a getirmişti. Ardından Milan maça ortak oldu ve 2-2 ile uzatmaya gidildi. İlk uzatmada eşitlik bozulmazken ikinci uzatmanın son dakikasında bulduğu gol ile 2-0 mağlubiyetten 3-2 öne geçen Mehmet Güzeldal adını finale yazdıran bir başka isimdi.

3.lük Maçı
Kısa aranın ardından tüm gözler terminal 2'de başlayan final maçına kilitlendi. Kulaklar ise 3.lük maçından gelecek gol haberindeydi.
3.lük maçında yine iki Barcelona sahadaydı. Aykut Akbulut ve İsmail Cingil arasındaki maça hızlı başlayan taraf Akbulut oldu. İlk dakikalarda penaltı kazanan Aykut Akbulut Messi ile bu vuruştan yararlanamamasına rağmen soyunma odasına 2-0 önde girmeyi başardı. İkinci yarıda İsmail Cingil toparlanmış görünürken 63. dakikada gelen penaltı golü ve kırmızı kart moralleri bozdu 3-0. Skoru belirleyen gol 90. dakikada yine Messi ile bir penaltı vuruşundan geldi ve Aykut Akbulut 3.lük maçını 4-0 kazanmayı başardı.

Final
Mehmet Güzeldal - Serkan Özmen arasındaki final maçı karşılıklı ataklarla başa baş giderken 30. dakikada Nesta'nın ceza alanı içinde Messi'ye yaptığı müdahaleye hakem düdüğünü çaldı ve penaltı noktasını gösterirken çıkan kırmızı kart Milan'nın oyun planlarını altüst etti. Topun başına geçen Eto'nun şık vuruşu ile Serkan Özmen şampiyonluk kapısını araladı 1-0. İlk yarı bu sonuçla biterken ikinci yarının hemen başında 46. dakikada Ronaldinho'nun yaptığı faule çıkan kartın rengi yine kırmızıydı. Milan'ın 9 kişi kalmasına rağmen acaba yine sürpriz olurmu yorumları kulakları tırmalıyordu. Buna izin vermeyen Serkan Güzeldal 81.dakikada Eto ile sağ çaprazdan ceza alanına girer girmez çok sert vurdu ve kalecinin uzanamayacağı uzak köşeden topu filelerle buluşturdu 2-0. Şampiyonluk kapısını ardına kadar aralayan Özmen hakemin son düdüğü ile KPMG PlayStation Turnuvası'nın ilk şampiyonu oldu.
Dereceye giren oyunculara Fonex hediye paketleri takdim edilirken turnuva hatıra fotoğrafları ile sona erdi. Katılan tüm oyunculara ve onlara alkışlarıyla destek veren seyircilere teşekkür ederiz.

İşte KPMG'yi Lotto Şirketler PlayStation Ligi'nde temsil edecek isimler;
1. Serkan Özmen
2. Mehmet Güzeldal
3. Aykut Akbulut

Foto galerisi için tıklayınız.

Diğer Fotoğraflar