Şampiyonlar Şampiyonu "Akdeniz Bölge"

Şampiyonlar Şampiyonu "Akdeniz Bölge"
30.04.2010

Altı bölgenin (Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, İstanbul ve İzmir) şampiyon ekiplerinin bir araya geldiği “Finansbank 3. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası” Altılı Final’i 17-18 Nisan 2010 tarihlerinde Ataşehir Biral Spor Tesisleri’nde yapıldı.

18 Nisan 2010 Pazar günü yapılan ve normal süresi 2-2 biten muhteşem final maçında zorlu rakibi "Aegean Boys (İzmir)" takımını penaltı atışları sonunda 6-4'lük sonuçla yenen "Akdeniz Bölge (Antalya)" şampiyonluğa ulaştı. Bu mutluluğu ikinci kez yaşayan Akdeniz Bölge oyuncuları geçen yıl olduğu gibi kupayı yine Antalya'ya götürmüş oldu.

Heyecan Cumartesi Başladı
"3. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Altılı Final" müsabakalarına  Ankara şampiyonu "Ankara Efeleri" (Hasan Topraklı, Önder Aydın, Kadir Serkan Eren, Fatih ünal, Gürkan Gökçe, Erdal Aydın, Durali Ayraç, Özgür Ünsal, Metin Pir, Muzaffer Çiğdem, Toygar Candan Şahin, Kadir Şahin), Antalya şampiyonu "Akdeniz Bölge" (İlker Önder Taşan, Sorhun Karakurt, Ertan Kayserli, Ali İhsan Yıldız, Ercan Kurul, Murat Sina Tecim, Hakan Cakacı, Ogün Yazıcı, Murat Ekinci, Osman Zeybek, Ufuk Kahyaoğlu), Bursa şampiyonu "Timsah 16" (Ali Belka, Eyüp Topyürek, Can Özkan, Hasan Kabadayı, Nedim Çalış, Sertaç Demiröz, Ercüment Alkış, Cengiz Sığnak, Yaşar Çankaya, Erol Aygüneş, Osman Sert), Erzurum şampiyonu "Palandöken" (Hamdi Yazıcıgil, Levent Yıldırım, Ayhan Korkulu, Soner Bingöl, Mehmet Nural Yanık, Ali Kemal Mumcu, Ercan Kılıç), İstanbul şampiyonu "Çağrı Merkezi"(Mehmet Akgün, Ersin Duman, Cihan Karasay, Eser Topçi, Berkin Kale, Özkan Fırat, Ümit Koçaş, Erol Canko, Burak Peşkircioğlu, Tuncay Yılmaz, Mehmet İsmail Kütükçüoğlu), İzmir şampiyonu "Aegean Boys" (Vedat Karagöz, Mahmut Bilici, Cem Çoban, Bahtiyar Çalışkan, Sadık Toper, Uğur Donduran, Nehir Şeker, Saygın Karlıkovalı, Rıfat Duran, Haydar Bal) takımları katıldı.

17 Nisan 2010 Cumartesi günü heyecan saat 17:30'da kura çekimi ile başladı. Finansbank'lı bayan spor severlerin ve çocukların çektikleri kura sonucunda A Grubu'nda Ankara Efeleri, Timsah 16 (Bursa), Çağrı Merkezi (İstanbul), B Grubu'nda Aegean Boys (İzmir), Palandöken (Erzurum), Akdeniz Bölge (Antalya) takımları birbirlerine rakip oldular.

Birbirinden çekişmeli maçlar sonunda A Grubu'nda Ankara Efeleri – Timsah 16 (1-1), Çağrı Merkezi – Ankara Efeleri (1-1), Çağrı Merkezi – Timsah 16 (0-0), sonuçları alındı. Oynanan karşılaşmalar sonunda tüm maçları beraberlikle sonuçlanan A Grubu'nda atılan gol fazlasıyla Ankara Efeleri liderlikteki yerini aldı. İkincinin belli olacağı A Grubu'nda genel averaj, atılan gol fazlası ve görülen kartlarda da eşitlik bozulmadığı görüldü. Kuralda belirtilen kriterde takımlar arasında yapılan kura atışından sonra Çağrı Merkezi (İstanbul) ikinciliği elde edip bir üst tura yükselen diğer ekip oldu. Centilmence bir mücadele örneği gösterip oynadıkları maçlarda üst düzey mücadele ortaya koyan Timsah 16 takımı yapılan bu kura atışı sonrasında grubunda 3. sırada yer aldı.

B Grubu'nda ise Aegean Boys – Palandöken (4-2), Akdeniz Bölge – Palandöken (3-1) ve Akdeniz Bölge – Aegean Boys (1-1) sonuçlarından sonra liderliği Aegean Boys, ikinciliği Akdeniz bölge takımları aldı. Sınırlı kadrosuyla rakiplerine karşı oldukça iyi bir mücadele sergileyen Erzurum temsilcisi Palandöken 3. olup turnuvaya erken veda etti.

Yarı Final ve Final Şöleni
18 Nisan 2010 Pazar günü gruplarında ilk iki sırayı alan ekipler yarı finalde karşılaştı. Günün ilk maçında Akdeniz Bölge ile Ankara Efeleri takımlarının çekişmeli geçen mücadelesinde 26. dakikada Ali İhsan Yıldız'ın kaydettiği golle Akdeniz Bölge finale kalan ilk takım oldu (1-0). Yarı finalin diğer ayağında İzmir temsilcisi Aegean Boys ile İstanbul Çağrı Merkezi'nin muhteşem mücadelesinde seyirciler keyifli anlar yaşadı. Müthiş bir mücadelenin ortaya konduğu karşılaşmanın 12. dakikasında Cihan Karasay attığı golle Çağrı Merkezi'ni 1-0 öne geçirdi. Müsabakanın ilk yarısında başka gol olmadı ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıyla birlikte oyunda dengeyi kuran İzmir ekibi Aegean Boys maçın 19. dakikasında başarılı golcüsü Haydar Bal'ın ayağından bulduğu golle beraberliği sağladı (1-1). Bu golden sonra her iki takımın mutlak gol pozisyonlarına girdiği fakat değerlendiremediği maçın 29. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Haydar Bal takımının ve kendinin 2. golünü atarak takımını öne geçerdi (2-1). Son dakikada gelen bu golden sonra başka gol olmadı ve İzmir temsilcisi Aegean Boys finale yükselen ikinci takım oldu.

Yarı final maçlarında rakiplerine kaybederek bronz madalya için karşılaşan iki ekip "Ankara Efeleri" ile "Çağrı Merkezi" takımlarının mücadelesinde kazanan taraf Çağrı Merkezi oldu (1-5). Daha henüz 2. dakikada Muzaffer Çiğdem'in golüyle öne geçmeyi başaran Ankara Efeleri maça adeta 1-0 önde başladı. Bu golden sonra Çağrı Merkezi takımı baskısını arttırsa da sonuç değişmedi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı (1-0). Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Çağrı Merkezi 19. dakikada Özkan Fırat ile beraberliği yakaladı. Berkin Kale 25. dakikada takımını 2-1 öne geçirirken tüm izleyenler maçın bu skorla tamamlanacağını düşünüyordu. Son bölümlerde sahneye çıkan Çağrı Merkezi takım kaptanı Ersin Duman 28, 29 ve 30. dakikalarda ardı ardına attığı 3 golle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Şampiyon olarak en büyük kupayı bölgelerine götürmeyi hedefleyen iki takımın mücadelesinde "Akdeniz Bölge" ile "Aegean Boys" takımları finalde karşı karşıya geldi. Her iki ekibin de hızlı başladıkları karşılaşmada goller de erken geldi. Karşılaşmanın 3. dakikasında Akdeniz Bölge adına Ali İhsan Yıldız takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden iki dakika sonra 5. dakikada Cem Çoban topu ağlarla buluşturarak skorda eşitliği sağladı (1-1). Kelimenin tam anlamıyla nefesleri kesen final maçında turnuvanın başarılı golcüsü Haydar Bal 20. dakikada attığı güzel golüyle Aegean Boys takımını 2-1 öne geçirmeyi başardı. Son dakika gollerinin bir hayli fazla yaşandığı turnuvanın final maçında da yine böyle bir gol oldu ve Murat Sinan Tecim 30. dakikada Akdeniz Bölge takımının beraberlik golünü atarak maçın penaltılara gitmesini sağladı (2-2). Penaltı atışları sonunda rakibini 6-4'lük sonuçla yenmeyi başaran Akdeniz Bölge geçen yıl olduğu gibi yine Şampiyonlar Şampiyonu oldu.

Ödül Töreni
Zevkli geçen müsabakaların ardından final maçı hakemine, dereceye giren takımlara ve başarılı oyunculara takdim edilecek kupa, madalya, plaketlerin verileceği ödül törenine geçildi. İlk ödül altı yıldır FİFA kokartı taşıyan bayan hakemimiz Dilan Deniz Gökçek'e İnsan Kaynakları Grup Yöneticisi Hakan Alp final maçı hatırası olarak bir plaket takdim etti. "En Başarılı Kaleci" seçilen Hakan Cakacı (Akdeniz Bölge), "En İyi Defans" oyuncusu Ersin Duman (Çağrı Merkezi), "En İyi Orta Saha" oyuncusu Serkan Eren (Ankara Efeleri) ve "En Başarılı Forvet" oyuncusu Haydar Bal (Aegan Boys) da plaketlerini Kurumiçi İletişim'den Sendi Allovi ve Feryal Kalafatoğlu'ndan aldı.

Üçüncülüğü elde eden İstanbul Çağrı merkezi takımına bronz madalyalarını Kurumiçi İletişim'den Buse Bilgen takdim etti. Çok başarılı bir turnuva geçirip penaltılarla ikincilikte kalan İzmir takımı Aegean Boys gümüş madalyalarını Çağrı Merkezi Grup Yöneticisi Mehmet Akgün'ün elinden aldı.

Sıra şampiyon ismin anons edilmesine gelmişti. Şampiyon Akdeniz Bölge coşkulu alkışlar arasında podyuma doğru ilerlerken heyecan zirveye taşındı. Takılan madalyaların ardından İnsan Kaynakları Grup Yöneticisi Hakan Alp'in verdiği şampiyonluk kupası Akdeniz Bölge takımı oyuncularının ellerinde yükseldi. Patlatılan  şampanya, konfetiler ve kesilen şampiyonluk pastası yaşanan coşkuyu bir kat daha arttırdı.

Kilometrelerce yol kat ederek gelen ve turnuvayı bir şölene dönüştüren altı şampiyon ekibimize teşekkür ederiz. "Finansbank 4. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası"nda buluşmak üzere…

FİNANSBANK 3. BÖLGELER ARASI  FUTBOL TURNUVASI ALTILI FİNAL PROGRAMI
17 Nisan 2010 Cumartesi
Saat
Saha
Maç
Detay
17:30 Üst 3 Kura Çekimi Kura
18:00
Alt 1
Ankara Efeleri
1:1
Timsah 16 (Bursa)
Grup A
18:00
Alt 2
Aegean Boys (İzmir)
4:2
Palandöken (Erzurum)
Grup B
18:45
Alt 1
Çağrı Merkezi (İstanbul)
1:1
Ankara Efeleri
Grup A
18:45
Alt 2
Akdeniz Bölge (Antalya)
3:1
Palandöken (Erzurum)
Grup B
19:30
Alt 1
Çağrı Merkezi (İstanbul)
0:0
Timsah 16 (Bursa)
Grup A
19:30
Alt 2
Akdeniz Bölge (Antalya)
1:1
Aegean Boys (İzmir)
Grup B
 
18 Nisan 2010 Pazar
Saat
Saha
Maç
Detay
11:00
Üst 3
Ankara Efeleri
0:1
Akdeniz Bölge (Antalya)
Yarı Final
11:45
Üst 3
Aegean Boys (İzmir)
2:1
Çağrı Merkezi (İstanbul

 

Diğer Fotoğraflar