Süper Final’in Son Bileti "PANZERLER"in

Süper Final’in Son Bileti "PANZERLER"in
18.03.2019

QNB Finansbank 12. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Erzurum etabı finali nefes kesti. Güçlü rakibi Gök Börü’yü penaltılarla 4-2 mağlup eden Panzerler takımı şampiyon olarak Süper Final’e katılmaya hak kazandı.

Bora Park Spor Tesisleri'nde oynanan karşılaşmalarda ilk düdük 9 Mart Cumartesi günü Doruklar FC - Kızıltuğ müsabakasında çaldı. Sahadan 3-2 galip ayrılan Doruklar FC yarı finale çıktı.

16 Mart Cumartesi günü Doruklar FC'yi 4-0 mağlup eden Gök Börü finale çıkan ilk takım oldu. Panzerler ise Eromer'i faklı geçerek adını finale yazdırdı.

17 Şubat Pazar günü nefes kesen final maçı başladı. 11. dakikada turnuvanın yıldız oyuncularından Ziya Şener ile Panzerler ekibi 1-0 öne geçti. 17. dakikada talihsiz bir sakatık yaşayan Ziya kenara gelmek zorunda kalırken, 18. dakikada Lokman Karapınar Panzerler adına ikinci golü kaydederek kupanın bir ucundan tuttu. Bu dakikadan sonra üst üste ataklar yapan Gök Börü aradığı golü bulamayınca ilk yarı 2-0 Panzerler üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı itibariyle takım olarak iyi savunma yapan Panzerler özellikle Emin Efendioğlu'nun ekstra performansıyla uzun süre skoru tuttu. Karşılaşmada son beş dakikaya girilirken 46. dakikada Gökhan Polat sahneye çıktı ve kilidi açmayı başararak farkı bire indirdi (2-1). Artık maç bitiyor derken uzutma dakikalarının son saniyelerinde Panzerler ekibi, taç atışı sırasında adam paylaşımında büyük hata yaptı. Kaptan Yasin Kuri bu hatayı affetmedi ve bir anda önüne gelen topu şık bir vuruşla ağlara göndermeyi başardı (2-2). Bu gölün ardından karşılaşmada son düdük geldi ve kupanın sahibini belirleyecek penaltı atışlarına geçildi. 

Burak Ertenal kalesine gelen ilk penaltı vuruşunu kurtararak Panzerler'e büyük avantaj sağladı. Panzerler dört penaltı atışından da başarıyla ayrıldı. Gök Börü'nün dördüncü penaltısı auta gidince Panzerler ekibi büyük sevinç yaşayarak şampiyonluğunu kutladı. 

Panzerler kupanın, Gök Börü gümüş madalyanın, Dorular FC ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Turnuvaya katılan tüm oyunculara teşekkür ederiz.

Diğer Fotoğraflar