Süper Kupa İzmir’in

06.05.2019
QNB Finansbank 12. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Süper Finali’nde şampiyonların şampiyonu İzmir ekibi Ege FC oldu. Ege FC finalde İstanbul ekibi Goodfellas ile karşılaştı. Normal süresi 1-1 sona eren müsabakada penaltı atışları şampiyonu belirledi. Tüm penaltı atışlarını gole çeviren ve hata yapmayan İzmir ekibi 12. kupanın sahibi oldu.
 
Heyecan İki Gün Boyunca Devam Etti
Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Samsun şampiyonlarının katıldığı Süper Final organizasyonu 4-5 Mayıs tarihlerinde Ataşehir Biral Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Bölge turnuvalarının şampiyonları bu kez Süper Kupa’yı kaldırmak için mücadele etti. Keyifli bir pazar gününde oynanan zorlu karşılaşmalar sonunda İzmir ve İstanbul takımları  adlarını finale yazdırmayı başardılar. Saha içerisine kurulan canlı langırt platformunda ise konuklar ve küçük misafirler eğlenceli dakikalar yaşadılar.
 
Müthiş Final Nefesleri Kesti
Finalden önce Adana ve Samsun takımları üçüncülük maçında karşılaştı. C Klasman hakemi Aykut Sergin’in yönettiği ve iki takımın da mücadele gücünü ön plana çıkardığı müsabakadan Adana takımı rakibine 2-0’lık üstünlük sağlayarak bronz madalyanın sahibi oldu. Bu maçın ardından gözler heyecanla beklenen final karşılaşmasına çevrildi.
B Klasman Hakemimiz Mustafa Kürşad Filiz’in düdüğüyle başlayan final maçında ilk gol 18. dakikada İbrahim Güler’den geldi ve Ege FC öne geçti. Ersin Duman 24. dakikada maça dengeyi getirdi. Müthiş bir mücadelenin ardından son düdük çaldı ve şampiyonu belirleyecek penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları öncesinde Ergün Penbe topun başına geçti. Uefa Kupası finalinde ilk penaltıyı gole çeviren Ergün Penbe bu sefer topu direğe nişanladı. Penaltılarda hata yapmayan ve tüm penaltıları gole çeviren Ege FC, 1 penaltıdan yararlanamayan Goodfellas’ı mağlup ederek kupayı İzmir’e götürmeyi başardı ve ilk kez şampiyonlar şampiyonu oldu. Müsabaka sonunda iki takım oyuncuları da hem centilmence tavırları hemde ortaya koydukları mücadeleden dolayı izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
 
Kupa Ergün Penbe’den
Galatasaray’ın ve Türk futbolunun efsane ismi Ergün Penbe final günü bizlerleydi. Bilgehan Demir’le birlikte maçları yorumlayan deneyimli isim ödül töreninde başarılı sporculara hediyelerini verdi.
 
Hediyeler Sahiplerini Buldu
Piyango çekilişinin büyük ödülü, 32" Led TV’yi  "Mehmet Sait Sarıbaş" kazandı. Bil Kazan yarışmasında şampiyonu doğru tahmin eden "Sinem Hiçyılmaz" ve "Ramazan Ay" iPad Mini’nin sahibi oldular.
 
Altın Karma
Süper Final’de öne çıkan oyuncular Altın Karma’da bir araya geldiler. İşte o isimler; Ümit Güler, Murat Özdemir, Numan Nayır, Rıfat Duran, Mehmet Dönmez, Ersin Duman, Onur Acar.
Finalde Maçın Adamı: İbrahim Güler
 
Fair Play
Sezonun takımlar bazında fair play ödülü, turnuvanın ilk gününde A grubunu namağlup lider tamamlayan ve takım olarak gösterdikleri eğlenceli görüntüyle final gününe renk katan Kayseri takımı Kaybedenler Kulübü V2’ye gitti. Bireysel fair play ödülü ise centilmen tavırlarıyla herkesin takdirini kazanan Samsun takımı Çotanaklar’ın kaptanı Selçuk Gürer’in oldu.
 
Ödül Töreni Keyifli Geçti
Yağmura rağmen ödül törenine ilgi büyüktü. Futbol şölenimiz başarılı sporcuların hediyelerini almasıyla ve kupanın İzmir ekibinin ellerinde yükselmesiyle birlikte sona erdi. 
 
 

Diğer Fotoğraflar