Üçüncü Kez "Akdeniz Bölge"

Üçüncü Kez "Akdeniz Bölge"
23.05.2011

22 Mayıs 2011 Pazar günü Ataşehir Biral Spor Tesisleri’nde gerçekleşen heyecan dolu final maçında zorlu rakibi "Dream Team (İstanbul)" takımını kaptan Ertan Kayserli’nin attığı golle 1-0 yenen "Akdeniz Bölge (Antalya)" şampiyonluğa ulaştı.

Bu mutluluğu üçüncü kez üst üste yaşayan Akdeniz Bölge oyuncuları kupayı yine Antalya'ya götürdü.

Futbol Rüzgarı Cumartesi Başladı
"4. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Altılı Final" müsabakalarına  Ankara şampiyonu "Ankara Efeleri" (Fatih Ünal, Önder Aydın, Doğan Ali Ünsal, Kadir Serkan Eren, Hasan Topraklı, Erdal Aydın, Durali Ayraç, Özgür Ünsal, Metin Pir, Muzaffer Çiğdem, Hüseyin Yıldırım, Muhammet Elbeyi), Antalya şampiyonu "Akdeniz Bölge" (İlker Önder Taşan, Sorhun Karakurt, Ertan Kayserli, Ali İhsan Yıldız, Ercan Kurul, Murat Sinan Tecim, Hakan Cakacı, Murat Ekinci, Osman Zeybek, Ufuk Kahyaoğlu, Gökhan Demir, Ömer Hakan Şahin), Bursa şampiyonu "Timsah 16" (Ali Belka, Necmettin Yiğit,  Hasan Kabadayı, Nedim Çalış, Sertaç Demiröz, Yiğit Özenci, Muhammet Ergül, Yaşar Çankaya, Ercüment Alkış, Can Özkan, Eray Koca,  Osman Sert), Erzurum şampiyonu "Doğu Yakası" (Hikmet Coşar, Volkan Türedi, İsmail Papuçcu, Nusret Karadağ, Yusuf Ziya Güldüren, Ethem Fırat Güvercin, Ceyhan Kılıç, Emrah Açıkgöz, Yusuf Durmuş), İstanbul şampiyonu "Dream Team"(Ali Solmaz, Onur Arda, Erman Toktay, Ahmet Naci Dizman, Mümin İlter, Cem Pehlivan, Başar Necdet Ülker, Deniz Dursun, Serdal Kütük, Levent Kayatürk, Yasin Şahin, Mustafa Erdoğan), İzmir şampiyonu "35 İzmir Finans" (Vedat Karagöz, Uğur Donduran, Mahmut Bilici, Rıfat Duran, Cem Çoban,  Sadık Toper, Nehir Şeker, Saygın Karlıkovalı, Haydar Bal, Emre Külkömür, Volkan Bal, Onur Yumurtacı) takımları katıldı.

21 Mayıs 2011 Cumartesi günü heyecan saat 13.30'da kura çekimi ile başladı. Finansbank'lı spor severlerin çektikleri kura sonucunda A Grubu'nda 35 İzmir Finans (İzmir), Akdeniz Bölge (Antalya), Dream Team (İstanbul), B Grubu'nda Timsah 16 (Bursa), Ankara Efeleri (Ankara), Doğu Yakası (Erzurum) takımları birbirlerine rakip oldular.

Birbirinden çekişmeli maçlar sonunda A Grubu'nda 35 İzmir Finans – Akdeniz Bölge (0-2), Dream Team – 35 İzmir Finans (2-3), Dream Team – Akdeniz Bölge (3-2) sonuçları alındı. Oluşan puan sıralamasında grupta ilk iki sırayı alan Akdeniz Bölge ve Dream Team yarı final oynamaya hak kazandı. Güzel ve göze hoş gelen oyun ortaya koymalarına rağmen ilk günün sonunda grupta üçüncü sırada yer alan 35 İzmir Finans turnuvaya erken veda etmek zorunda kaldı.

B Grubu'nda ise Timsah 16 – Ankara Efeleri (2-4), Doğu Yakası – Timsah 16 (1-7) ve Doğu Yakası – Ankara Efeleri (1-15) sonuçlarından sonra liderliği Ankara Efeleri, ikinciliği Timsah 16 takımları aldı. Centilmence mücadele eden ve ancak istediği sonuçları alamayan Erzurum temsilcisi Doğu Yakası üçüncü olup turnuvadan ilk günün sonunda ayrıldı.

Yarı Final Heyecanı
22 Mayıs 2011 Pazar günü gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı finalde karşılaştı. Akdeniz Bölge ile Timsah 16 takımlarının çekişmeli geçen mücadelesi adeta golle başladı. 2. dakikada Yaşar Çankaya Timsah 16 takımının golünü atarken, 8. dakikada Yiğit Özenci durumu 2-0'a getirdi. Bu gole cevap gecikmedi ve Ali İhsan Yıldız bir dakika sonra Akdeniz Bölge takımını umutlandıran golü kaydetti (2-1). Bu golden sonra ataklarını sıklaştıran Akdeniz temsilcisi maçın 27. dakikasında aradığı golü ilk golün sahibi Ali İhsan Yıldız ile buldu (2-2). Karşılaşmada başka gol olmazken finalist takımı penaltı atışları belirleyecekti. Atılan penaltılar sonunda rakibine 5-3 üstünlük sağlayan Akdeniz Bölge finale kalmayı başardı.

Yarı finalin diğer ayağında Dream Team ile Ankara Efeleri takımlarının heyecan dolu karşılaşmasında seyirciler keyifli anlar yaşadı. Müthiş bir mücadelenin ortaya konduğu maçın 32. dakikasında Serdal Kütük attığı golle Dream Team'i 1-0 öne geçirdi. Müsabakanın kalan kısmında tarafların çabası başka gol getirmezken karşılaşma bu skorla tamamlandı ve İstanbul temsilcisi Dream Team finale yükselen ikinci takım oldu.

Bronz Madalya Mücadelesi
Yarı final maçlarında rakiplerine kaybederek bronz madalya için karşılaşan iki ekip "Timsah 16" ile "Ankara Efeleri" takımlarının mücadelesinde kazanan taraf Timsah 16 oldu (5-2).

Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki takımda birbirine denk bir oyun sergiledi. Karşılıklı ataklarla geçen mücadelenin 12. dakikasında Sertaç Demiröz'ün güzel vuruşu ağlarla buluştu (1-0). Bu gol sonrasında rakip kalede pozisyonlar bulan Ankara Efeleri 18. dakikada Muzaffer Çiğdem'le beraberliği sağladı (1-1) ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda daha atak bir futbol sergileyen Timsah 16 23. dakikada Ali Belka, 30. dakikada Hasan Kabadayı ile skoru 3-1'e taşıdı. 35. dakikada Ankara Efeleri Doğan Ali Ünsal ile farkı bire indirse de 37. dakikada ilk golün sahibi Sertaç Demiröz ve ardından 38. dakikada Ali Belka peş peşe attıkları gollerle durumu 5-2'ye getirdi. Bu sonuçla tamamlanan karşılaşmada üçüncülüğü elde eden Bursa ekibi Timsah 16 bronz madalyanın sahibi oldu. 

Heyecan Dolu Final
Şampiyon olarak en büyük kupayı bölgelerine götürmeyi hedefleyen iki takımın mücadelesinde "Akdeniz Bölge" ile "Dream Team" takımları finalde karşı karşıya geldi. Süper Lig hakemlerinden Süleyman Abay'ın yönettiği karşılaşmada her iki ekip de maça hızlı başladı. Tempolu futbol karşılaşmada golü de erken getirdi. Maçın henüz 3. dakikasında Akdeniz Bölge adına Ertan Kayserli takımını güzel bir vuruşla 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra her iki ekip de önemli gol pozisyonları buldu. Sayısız fırsat gole dönüşmeyince karşılaşma, ilk dakikalarda atılan tek golle son buldu. Heyecanın son düdüğe kadar hiç bitmediği maçta,  zorlu rakibi Dream Team'i 1-0'lık sonuçla yenmeyi başaran Akdeniz Bölge geçen iki yılda olduğu gibi yine Şampiyonlar Şampiyonu oldu.

Ödül Töreni
Zevkli geçen müsabakaların ardından ödül törenine geçildi. Final maçında 10 yıldır Süper Lig'de görev alan ve bu yıl Avrupa kupalarında da ülkemizi temsil eden Süleyman Abay düdük çaldı. Bu sezon 31 müsabakada görev yapan böylesine tecrübeli bir hakemin maçı yönetmesi katılımcılar için unutulmaz bir hatıra oldu. Maç sonunda Kurumiçi İletişim Yönetmeni Buse Bilgen başarılı hakemimize final maçı hatırası olarak bir plaket takdim etti. Süleyman Abay ise minik misafirlerimizden Dream Team kaptanı Ali Solmaz'ın oğlu Ahmet Solmaz'a imzalı sarı ve kırmızı kartlarını hediye etti.

Sıra dereceye giren takımlara ve başarılı oyunculara takdim edilecek kupa, madalya ve plaketlere gelmişti. "En Başarılı Kaleci" seçilen Önder Aydın (Ankara Efeleri), "En İyi Defans" oyuncusu Ertan Kayserli (Akdeniz Bölge), "En İyi Orta Saha" oyuncusu Ali Belka (Timsah 16) ve "En Başarılı Forvet" oyuncusu Levent Kayatürk (Dream Team)'de yine Kurumiçi İletişim Yönetmeni Buse Bilgen tarafından plaketle ödüllendirildi.

Üçüncülüğü elde eden Timsah 16 (Bursa) takımına bronz madalyaları ve ikinci sıradaki Dream Team (İstanbul) takımına gümüş madalyaları İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp tarafında takıldı.  Sıra şampiyon ismin anons edilmesine gelmişti. Şampiyon Akdeniz Bölge coşkulu alkışlar arasında şampiyonluk kupasını ve altın madalyalarını yine Hakan Alp'in elinden aldı.

Patlatılan  şampanyalar, konfetiler ve kesilen şampiyonluk pastası yaşanan coşkuyu bir kat daha arttırdı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelerek turnuvayı bir şölene dönüştüren altı şampiyon ekibimize teşekkür ederiz. "Finansbank 5. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası"nda buluşmak üzere…

Foto galeri için tıklayınız.

 

 

FİNANSBANK 4. BÖLGELER ARASI  FUTBOL TURNUVASI ALTILI FİNAL PROGRAMI

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Maç No

Saat

Saha

Maç

Detay

1

14:00

1

35 İzmir Finans

0

:

2

Akdeniz Bölge

Grup A

2

14:00

2

Timsah 16

2

:

4

Ankara Efeleri

Grup B

3

15:15

1

Dream Team

2

:

3

35 İzmir Finans

Grup A

4

15:15

2

Doğu Yakası

1

:

7

Timsah 16

Grup B

5

16:30

1

Dream Team

3

:

2

Akdeniz Bölge

Grup A

6

16:30

2

Doğu Yakası

1

:

15

Ankara Efeleri

Grup B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 Mayıs 2011 Pazar

Maç No

Saat

Saha

Maç

Detay

7

11:00

1

(7-5 Pen) Akdeniz Bölge 

2

:

2

Timsah 16

Yarı Final

8

11:00

2

Ankara Efeleri

0

:

1

Dream Team

Yarı Final

9

12:15

1

Timsah 16

5

:

2

Ankara Efeleri

Üçüncülük

10

13:00

1

Akdeniz Bölge

1

:

0

Dream Team

Final

 

 

Diğer Fotoğraflar