Şampiyon No/Go

Şampiyon No/Go
10.12.2012

9. Türkiye Finans Futbol Turnuvası” şampiyonluğunu, final karşılaşmasında “Paragücü” takımını 2-1 yenen “No/Go” kazandı.

13 Ekim – 8 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen maratonda fileler tam 487 golle havalandı. Bu uzun maratonun final şöleninde Curcunaspor ile Bireyceltic üçüncülük için ter dökerken, şampiyonluk mücadelesinde Paragücü ile No/Go takımları boy gösterdi.

 

Bronz Madalya Curcunaspor'un

İlk heyecan bronz madalya mücadelesinde yaşandı. Curcunaspor ile Bireyceltic takımlarının maçında kazanan taraf 6-2 ile Curcunaspor oldu. İzleyenlerin büyük keyif yaşadıkları mücadelenin daha henüz 3. dakikasında Curcunaspor takımı Mustafa Gülcan ile 1-0 öne geçti. Bu golden sadece bir dakika sonra Yavuz Kurtalan takımının ikinci golüne imzasını attı. Bireyceltic kalesinde gördüğü iki golün ardından rakip kalede ataklarını sıklaştırarak aradığı golü maçın 7. dakikasında Enes Gülaydın ile buldu ve skoru 2-1'e taşıdı. İlk yarının son bölümleri yaklaşırken 23. dakikada Bireyceltic takımından Erol Acar sağ kanattan ortaladı arka direkteki Alim Ece'ye sadece dokunmak kaldı (2-2). İlk yarı da bu sonuçla tamamlandı.

 

İkinci yarıda karşılıklı ataklar her iki ekibin de bronz madalyayı ne kadar istediğini gösteriyordu. Dakikalar 27'yi gösterdiğinde Curcunaspor da ilk golün sahibi Mustafa Gülcan bir kez daha ağları sarsarak takımını öne geçiren golü attı (3-2). Bu dakikadan sonra oyunda üstünlüğünü iyice hissettiren Curcunaspor turnuvanın başarılı forveti Recep Çoşkun'un iki golüyle önce 41'de farkı ikiye daha sonra 47. dakikada farkı üçe çıkardı. Bu golle birlikte iyice rahatlayan Curcunaspor maçın son dakikasında sol kanatta topla buluşan Ender Erden'in çaprazdan sert vuruşuyla skoru 6-2'ye taşıdı. Bu galibiyetle rakibini yenmeyi başaran Curcunaspor böylelikle bronz madalyaya uzanan takım oldu.

 

Muhteşem Final

Paragücü ile No/Go arasında oynanan final maçı beklenildiği üzere tempolu başladı. İlk bölümleri karşılıklı ataklarla geçen maçta dakikalar ilerledikçe gol pozisyonları da arka arkaya geldi. Bu pozisyonlardan birinde karşılaşmanın 16. dakikasında No/Go takımından Turhan Dalmazadam ceza sahası dışından attığı sert şut defanstan döndü. Topu bir kez daha önünde bulan Turhan kaleciyle karşı karşıya kaldı ve altı pas içinde müsait durumdaki İbrahim Arslantaş'a aktardığı topu İbrahim ağlarla buluşturdu (0-1). İlk yarının son dakikalarında Paragücü takımından Ahmet Lerminoğlu orta alanda rakibinden kaptığı top ile kaleye doğru yöneldi bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Ahmet'in yaptığı düzgün vuruşu kaleci Suat Yılmaz son anda ayaklarıyla çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısı No/Go'nun attığı tek golle sonuçlandı.

 

İkinci yarıda Paragücü oyunda ve skorda dengeyi kurmak, No/Go ise skoru koruyarak şampiyonluğa uzanmak istiyordu. Her iki takımın da ortaya koyduğu mücadele izleyenler tarafından alkışlanıyordu. Dakikalar 30'u gösterdiğinde No/Go'dan Koray Üstün defanstan uzun oynadığı topu rakip ceza alanına gönderdi ceza sahasında günün başarılı ismi Turhan Dalmaz adamın kafa vuruşu golle sonuçlandı (0-2). Bu golden sonra No/Go biraz olsun rahatladı. Karşılaşmanın 37. dakikasında Paragücü takımının geliştirdiği atakta caza sahası içinde yaşanan karambolde rakip topu uzaklaştırmak isterken ceza alanı dışında önünde seken topa kaptan Cihat Furat sert vurdu farkı bire indirdi (1-2). Son bölümlerde her iki takım da bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve maç bu sonuçla tamamlanmış oldu. İzleyenler tarafından tam not alan No/Go takımından Turhan Dalmazadam bu karşılaşmadaki performansı, attığı bir gol ve yaptığı bir asist ile maçın adamı seçildi. Hakem Seçgin Keklik'in son düdük sesiyle şampiyonluğa uzunan No/Go takımının sevinci görülmeye değerdi.

 

 

Kupa Ellerde Yükseldi

İlk olarak bireysel ödüller sahiplerini buldu. Turnuva boyunca tam 21 gole imza atan Eray Bostancı (FC Operasyon) gol krallığı ödülünü Türkiye Finans Genel Müdür'ü Derya Gürerk'in elinden aldı. Tüm karşılaşmalarında centilmence mücadele ve yaklaşımlarından taviz vermeyen Mesut İsen'e (Adalılar) Fair Play ödülünü Genel Müdür Yardımcılarından Zuhal Ulutürk takdim etti. Turnuva boyunca başarılı performanslar gösteren Altın Karma oyuncuları Onur Uslu (Paragücü), Koray Üstün (No/Go), Selim Ünver (Kadıköy Ateşi), Enes Gülaydın (Bireyceltic), Recep Coşkun (Curcunaspor) ve Aytaç Dayı (Avrakadabra) ödüllerini Genel Müdür Yardımcıları İkram Göktaş, Menduh Kara, Osman Çelik ve Fahri Öbek'ten aldılar. Genel Müdür Yardımcıları'ndan Bedri Sayın müsabakaların hakemlerine günün anısına plaket verirken, final şölenine renk katan usta spiker Emre Tilev hatıra plaketini Aydın Gündoğdu'nun elinden aldı.

 

Sıra dereceye giren takımlara madalya ve kupalarının verilmesine gelmişti.  Öncelikle gösterdiği başarılı futbolla son güne kadar gelen Bireyceltic tüm izleyenler tarafından alkışlandı. Bronz madalya alma başarısı gösteren turnuvanın üçüncüsü Curcunaspor'a madalyalarını ve hediyelerini Genel Müdür Yardımcıları'ndan Abdüllatif Özkaynak verdi. Final maçına kadar gelerek finalde kaybeden ve gümüş madalya kazanan Paragücü takımı oyuncuları madalyalarını ve hediyelerini yine Genel Müdür Yardımcıları'ndan Ali Güney'den aldı. Artık sıra şampiyonun anons edilmesine gelmişti. Tüm rakiplerini geride bırakarak kupaya uzanan No/Go'nun ismi anons edildi. Şampiyon takımın tüm sporcularına altın madalyalarını ve takım kaptanı Cengizhan Güler'e şampiyonluk kupasını Türkiye Finans Genel Müdür'ü Derya Gürerk verdi.  Patlayan konfetiler eşliğinde kupa ellerde yükselirken yaşanan sevinç ve coşku görülmeye değerdi.

Tüm katılımcılara ve misafirlere teşekkür ediyor, başarılı takamlara ve oyunculara tebriklerimizi gönderiyoruz.

 

 

Toplu sonuçlar ve gol krallığı;

 

 

ELEME TURLARI

 

2. Tur (10 Kasım Cumartesi)

1

KADIKÖY ATEŞİ (A1)

5

:

3 (B2) DENETEAM

2

PARAGÜCÜ (C1)

5

:

0 (D2) ŞANLI SAN MARINO

3

FC OPERASYON (D1)

3

:

3 (C2) BİREYCELTİC (2-4 Pen)

4

AVRAKADABRA (B1)

6

:

2 (A2) KONTROLLÜ GÜÇ

5

CURCUNASPOR (E1)

5

:

5 (F2) ORTAYA KARIŞIK (6-5 Pen)

6

BEŞYÜZOSMANLI SK (G1)

4

:

1 (H2) ADK

7

KABUS GİBİ (F1)

4

: 8 (E2) NO/GO

8

OLIMPIC DIOM (H1)

3

: 6 (G2) KIT KANAAT
 

Çeyrek Final (17 Kasım Cumartesi)

9

CURCUNASPOR

3

:

1 BEŞYÜZOSMANLI SK

10

KADIKÖY ATEŞİ 

1

:

4 PARAGÜCÜ

11

BİREYCELTİC

4

:

1 AVRAKADABRA

12

NO/GO

4

:

2 KIT KANAAT
 

Yarı Final (25 Kasım Pazar)

13

CURCUNASPOR

1

:

2 PARAGÜCÜ

14

BİREYCELTİC

2

:

2 NO/GO (2-4 Pen)
 

Üçüncülük (8 Aralık Cumartesi)

15

CURCUNASPOR

6

:

2 BİREYCELTİC
 

Final (8 Aralık Cumartesi)

16

PARAGÜCÜ

1

:

2 NO/GO

 

 

 

Oyuncu 

Takım

Gol

Eray Bostancı

FC Operasyon

21

Bayram Tepeli

FC Operasyon

17

Recep Coşkun

Curcunaspor

13

Turhan Dalmazadam

No/Go

12

İlyas Yıldırım

Kıt Kanaat

12

Serkan Ciyaval

Olimpic Diom

10

Enes Gülaydın

Bireyceltic

9

Şaban Akpınar

Kadıköy Ateşi

9

Aytaç Dayı

Avrakadabra

9

 

Diğer Fotoğraflar