Adana’da Şampiyon Değişmedi

Adana’da Şampiyon Değişmedi
20.02.2017

QNB Finansbank 10. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Adana etabı şampiyonu final maçında güçlü rakibi Kırmızı Şeytanlar ı 6-3 yenen geçtiğimiz senenin de şampiyonu Adana Bilbao takımı oldu.

 

 

11-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen QNB Finansbank 10. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası Adana etabına birbirinden kuvvetli 6 takım katıldı. Çekişmeli geçen maçlar sonunda Süper Final biletini alan takım belli oldu.

12 Şubat tarihlerinde Kırmızı Şeytanlar ve Korkusuzlar takımının karşı karşıya geldiği günün ilk maçında Kırmızı Şeytanlar sahadan 14-4 galip ayrılarak yarı final biletini aldı. Günün ikinci maçında Adana Bilbao ile Bölge Gücü karşı karşıya geldiler. Adana Bilbao oynadığı iyi oyunla sahadan 15-3 galip ayrıldı ve bir diğer yarı finalist oldu.

Yarı final müsabakalarında günün ilk maçı Terasus ile Kırmızı Şeytanlar arasında oynandı. Çekişmeli geçen maçın ilk yarısında Terasus müthiş bir oyun sergiliyerek rakibi karşısında devreye 3-0 önde girmeyi başardı. İlk yarıda yaptığı iyi kurtarışlarla Terasus takımının kalecisi İsmail Boztaş bolca alkış aldı. İkinci yarıda maçtan kopmayan Kırmızı Şeytanlar üstün bir performans sergileyerek maçı çevirmeyi bildi ve sahadan 5-4 galip ayrılarak ilk finalis oldu. Günün ikinci yarı final maçında ise geçtiğimiz senenin finalistleri Adana Bilbao ve Dinamo Gaziantep takımları karşı karşıya geldiler. Baştan sona mücadelenin bir an olsun eksilmediği maç karşılıklı atılan gollerle 3-3 berabere sonuçlanınca finalisti penaltı atışları belirledi. Penaltılarda rakibine 6-5 üstünlük sağlayan Adana Bilbao finale yükselmeyi başardı.

19 Mart tarihinde oynanan final maçında iki kuvvetli ekip Kırmızı Şeytanlar ve Adana Bilbao takımları karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maçın ilk yarısı 3-1 Adana Bilbao üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda maça ortak olmak için yüklenen Kırmızı Şeytanlar farkı bir sayıya indirip 4-3'ü yakaladı. Adana Bilbao'nun bulduğu kontra ataklarda Kırmızı Şeytanlar kalecisi Erdal Fırat Özkara üstün bir performans gösterse de Adana Bilbao sahadan 6-3 galip ayrılarak kupanın sahibi oldu.

Centilmence geçen final maçının ardından iki takım birbirlerine madalyalarını takdim etti ve futbolla dolu geçen turnuva çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.
 

 

QNB FİNANSBANK ADANA FUTBOL TURNUVASI PROGRAMI

Saat

Saha

12 Şubat Pazar

Maç No

-

1

Terasus

-

:

-

Bye

1

11:00

1

Kırımızı Şeytanlar

14

:

4

Korkusuzlar

2

12:00

1

Bölge Gücü

3

:

15

Adana Bilbao

3

-

1

Dinamo Gaziantep

-

:

-

Bye

4

Saat

Saha

18 Şubat Cumartesi

Maç No

11:00

1

Terasus

4

:

5

Kırmızı Şeytanlar

5

12:00

1

(6-5 Pen.) Adana Bilbao

3

:

3

Dinamo Gaziantep

6

Saat

Saha

19 Şubat Pazar

Maç No

11:00

1

Terasus

5

:

0

Dinamo Gaziantep

Üçüncülük

12:00

1

Kırmızı Şeytanlar

3

:

6

Adana Bilbao

Final

 

 

Cezalı Oyuncular

 

2 Maç

 

Erhan Yantır

Adana Bilbao

 

Yakup Şahan

Dinamo Gaziantep

 

* Yarı final müsabakasında kırmızı kart gören ve iki müsabakadan men edilen Yakup Şahan'nın kalan 1 maçlık cezası 2018 yılına aktarılmıştır. Erhan Yantır'ın kalan 1 maçlık cezası ise Süper Final'de geçerli olacaktır.

 
 
 

 

 

 

 

Diğer Fotoğraflar