Ankara’nın “EFELERİ”

Ankara’nın “EFELERİ”
30.04.2010

Finansbank 3. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası – Ankara Bölge ayağında yapılan yarı final ve final müsabakaları sonunda şampiyon Ankara Efeleri oldu.

Muhteşem Yarı Final
6 Mart Cumartesi günü bölge müsabakalarının ilk maçında Ankara Kalesi ve Ankara Efeleri takımları karşı karşıya geldi. Bu iki güçlü takım geçtiğimiz sene de finalde karşılaşmış ve penaltılara giden heyecan dolu müsabakayı Doğan Ali Ünsal'ın kaptanlığını yaptığı Ankara Kalesi kazanarak şampiyonluğa ulaşmıştı.

Bu sezon da iki takımın mücadelesi nefesleri kesti. Normal süresi 2-2 biten maçın ardından penaltı atışlarına geçildi. Önder Aydın ve Mehmet Gevrek takımları adına önemli kurtarışlar yaptılar. Ankara Kalesi ekibi birinci ve dördüncü penaltı atışlarını kaçırırken Ankara Efeleri son iki penaltından yararlanamayınca eşitlik devam etti. Seri penaltı atışlarının ilkinde topun başına gelen Mehmet Gevrek (Ankara Kalesi) penaltıyı kaçırdı. Ardından Durali Ayraç son sözü söyledi ve Ankara Efeleri finale çıkan takım oldu.

Müsabakanın hemen ardından birbirlerini tebrik eden iki takım oyuncuları Fair Play adına çok güzel görüntüler sergilediler. Geçtiğimiz sene İstanbul'da düzenlenen "Dörtlü Final"de Ankara'yı en iyi şekilde temsil eden Ankara Kalesi oyuncuları bronz madalyalarını Ankara Efeleri oyuncularından aldılar.

Final Günü
7 Mart Pazar günü oynanan final müsabakasında bu sezon turnuvada ilk defa yer alan DRC-CC takımıyla bir önceki günün galibi Ankara Efeleri karşılaştı. Maçı 6-2 kazanan Ankara Efeleri bölge şampiyonu olmayı başardı.

Müsabakada sekiz kez fileler havalanırken DRC-CC takım kaptanı Vural Aktürk'ün kornerden ve Erdal Aydın'ın (Ankara Efeleri) yaklaşık 30 metreden attığı aşırtma gol ayakta alkışlandı. Fatih Ünal (Ankara Efeleri) attığı ve attırdığı gollerle sahada yıldızlaşırken DRC-CC kalecisi Hakan Yıldırım izleyenleri büyüledi…

Ödül Töreni
Bölge turnuvasının ikincisi DRC-CC takımı ikincilik madalyalarını Ankara Efeleri oyuncularının ellerinden aldılar. Ardından DRC-CC takım oyuncuları şampiyon takıma madalyalarını takdim etti. Ankara HİF Bölge Sorumlusu Fikret Çeliktaş şampiyon takıma kupasını verirken Ankara Efeleri takım oyuncuları kupa sevincini doyasıya yaşadı.

Turnuva fotoğrafları için lütfen tıklayınız...


Şampiyon Takım: Hasan Topraklı (K), Önder Aydın, Kadir Serkan Eren, Fatih Ünal, Gürkan Gökçe, Erdal Aydın, Durali Ayraç, Özgür Ünsal, Metin Pir, Mustafa Yüksel, Muzaffer Çiğdem, Toygar Candan Şahin

Tarih Saat Maç Tur
06 Mart 2010 C.tesi 12:30 (5-4 Pen.) Ankara Efeleri 2-2 Ankara Kalesi Y.Final
07 Mart 2010 Pazar 16:30 DRC-CC 2-6 Ankara Efeleri Final

 

Diğer Fotoğraflar