İstanbul Şampiyonu "Çağrı Merkezi"

İstanbul Şampiyonu "Çağrı Merkezi"
30.04.2010

“Finansbank 3. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası” İstanbul etabı 21 Mart 2010 Pazar günü Ataşehir Biral Spor Tesisleri’nde yapılan muhteşem final şöleniyle sona erdi. Final maçında zorlu rakibi “Dream Team” takımını 7-2 yenmeyi başaran “Çağrı Merkezi” turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Bu mutluluğu ikinci kez yaşayan Çağrı Merkezi, Nisan ayında yapılacak olan Altılı Final müsabakalarında İstanbul’u temsil etme hakkını elde etti.

Bronz Madalya On Numara'nın
Yarı final maçlarında rakiplerine kaybederek bronz madalya için karşılaşan iki ekip "On Numara" ile "Güvenlik Gücü" takımlarının mücadelesinde kazanan taraf On Numara oldu (2-1). Kaptanlığını başarılı oyuncu Hayrettin Sonkök'ün yaptığı On Numara, Alper Güngör ve golcü oyuncusu Sercan Kahraman'ın attığı gollerle bronz madalyanın sahibi oldu. Keyifli geçen karşılaşmada iyi bir oyun sergileyen ve Yavuz Akgün'ün attığı golle durumu bir ara 1-1'e getirmesine rağmen bitime iki dakika kala yediği golle müsabakayı kaybederek dördüncü olan Güvenlik Gücü ekibi de izleyenler tarafından alkışlandı.

Final Mücadelesi
"Çağrı Merkezi" ve "Dream Team" takımlarını karşı karşıya getiren final maçında kalpler şampiyonluk heyecanıyla attı. İlk dakikaları karşılıklı ataklarla geçen ve müthiş bir çekişmeye sahne olan karşılaşmanın 5. dakikasında Çağrı Merkezi Cihan Karasay'ın attığı mükemmel golle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra beraberlik için baskısını arttıran Dream Team maçın 20. dakikasında gol kralı Mümin İlter'in doksana yolladığı füzeyle beraberliği sağladı (1-1). Mücadelenin 22. dakikasında Mehmet İsmail Kütükçüoğlu plase bir vuruşla attığı güzel golüyle Çağrı Merkezi takımını bir kez daha öne geçirerek ilk yarının da sonucunu belirledi (2-1).

Karşılaşmanın ikinci yarısına da hızlı başlayan Çağrı Merkezi ekibi 32. dakikada başarılı oyuncusu Cihan Karasay'ın ceza sahası dışından attığı sert şutla 3-1 öne geçti. Bu golden sonra 35. dakida oyuna giren Özkan Fırat art arda bulduğu 4 golle yıldızlaştı. Maçın 45. dakikasında Dream Team takımının başarılı kaptanı Engin Söker ceza sahası dışından kalecinin uzanamayacağı köşeye attı sert şutla günün güzel gollerinden birine imza atmış oldu. Rakibini 7-2 yenen Çağrı Merkezi "3. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası" İstanbul bölge şampiyonluğunu kazanmış oldu (Mehmet Akgün, Ersin Duman, Eser Topçi, Ümit Koçaş, Berkin Kale, Özkan Fırat, Cihan Karasay, Erol Canko, Burak Peşkircioğlu, Tuncay Yılmaz, Mehmet İsmail Kütükçüoğlu).

Fantastik gollerin yanında günün en güzel enstantenelerinden biri de maçın 27. dakikasında başa baş giden skora aldırmaksızın Dream Team takımından Metin Köprülü ile Çağrı Merkezinden Ümit Koçaş'ın şakalaşma anlarıydı.

Final maçını  kaybetseler de  şampiyonluklara ve finallere alışık olan Dream Team takımı son ana kadar gösterdikleri mücadele ve centilmence yaklaşımlarıyla seyircilerden tam not alarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Gol Kralı Kim Olacak?
Şampiyonluk mücadelesinin yanında ayrı bir heyecan da gol krallığında yaşandı. Final ve üçüncülük karşılaşmaları öncesinde Dream Team takımından Mümin İlter 17 golle önde götürdüğü krallık yarışında On Numara takımından 15 gollü Sercan Kahraman'la yarışıyordu. Günün sonunda her iki oyuncu da birer gol atınca sıralama değişmedi ve Mümin İlter 18 golle krallık yarışını önde tamamladı.

Ödül Töreni Coşkusu
Keyifli geçen müsabakaların ardından ödül törenine geçildi. İlk ödül gol krallığını kazanan Dream Team takımının forvet oyuncusu Mümin İlter'e rakibi Sercan Kahraman tarafından verildi. Başarılı bir turnuva geçirip üçüncülüğü elde eden On Numara takımına bronz madalyaları takdim edildi. Yıldız oyunculardan oluşan Dream takımı gümüş madalyalarını Çağrı Merkezi takımın başarılı oyuncusu Cihan Karasay'ın elinden aldı.

Sıra şampiyon ismin anons edilmesine gelmişti. Şampiyon Çağrı Merkezi coşkulu alkışlar arasında podyuma doğru ilerlerken heyecan zirveye taşındı. Takılan madalyaların ardından yıllardır bu turnuvalarda yer alan Dream Team takımının tecrübeli oyuncusu Metin Köprülü'nün verdiği şampiyonluk kupası Çağrı Merkezi takımı oyuncularının ellerinde yükseldi. Seyircilerin muhteşem desteği ve final şöleninde yer alan tüm takımları alkışlaması coşkuyu bir kat daha arttırdı. Çağrı Merkezi takımını 1225 km uzaklıktaki  Erzurum'dan izlemeye gelen Erzurum'lu Finansbank'lılar da arkadaşlarının sevinçlerine ortak oldular.

Futbol Sevgisi Sınır Tanımıyor
Son yıllarda Ampute Futbol Milli takımımızın başarılarını, tekerlekli sandalye basketbol takımlarımızın şampiyonluklarını ve engelli milli atletimiz Yavuz Şap'ın finish çizgisini en önde bitirdiği yarışları keyifle izliyoruz. Tüm bu güzellikler hepimizin başına gelebilecek rahatsızlıklardan dolayı engellerle yaşamak zorunda kalan insanlarımızı spor sahalarına çekiyor. İşte bu zorlukların üstesinden gelmeyi başaran, yaşama pozitif bakan ve hayat sevincini spor sevgisiyle birleştiren Ömer Erdoğan da Finansbank tribünlerindeydi. Oldukça kalabalık seyirci kitlesinin coşkusunu paylaşan Ömer, spor sevgisinin engel ve sınır tanımayacağını bizlere bir kez daha gösterdi. Ömer'in alkışlar altında kestiği pastanın keyifle yenmesi ile Finansbank 3. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası İstanbul etabı son buldu.

Turnuvaya katılan tüm oyunculara teşekkürlerimizi sunar dereceye giren takımları tebrik ederiz.

Haftanın toplu sonuçlarını ve diğer detayları görmek için tıklayınız...

Diğer Fotoğraflar