Şampiyon Palandöken

Şampiyon Palandöken
30.04.2010

"Finansbank 3. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası" Erzurum etabı 3-4 Nisan 2010 tarihlerinde Ekipsan Spor Tesisleri’nde yapılan yarı final ve final karşılaşmalarıyla sona erdi.

Final müsabakasında zorlu rakibi "Eksi_Yirmibeş" takımını 4-2 yenmeyi başaran "Palandöken" turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Böylelikle Palandöken ekibi 16-17 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan "Altılı Final" de Erzurum Bölge'yi temsil etme hakkı kazandı (Hamdi Yazıcıgil, Levent Yıldırım, Şener Çodur, Ayhan Korkulu, Soner Bingöl, İlhami Çobanoğlu, Abdullah Birkan, Fatih Arslan, Murat Demir).
Yarı final maçlarında rakiplerine kaybederek bronz madalya için karşılaşan iki ekip "Erzurum Çağrı merkezi 1" ile "Erzurum çağrı Merkezi 2" takımlarının mücadelesinde kazanan taraf Erzurum Çağrı Merkezi 1 oldu (15-3). Kaptanlığını başarılı oyuncu Üzeyir Emirtekin'in yaptığı Erzurum Çağrı Merkezi 1 takımı izleyenlerin gole doyduğu maçta rakibine üstünlük kurup bronz madalyanın sahibi oldu. Her iki karşılaşmasında da centilmence bir oyun sergileyen ancak üçüncülük müsabakasını kaybederek dördüncü olan Erzurum Çağrı Merkezi 2 ekibi de seyirciler tarafından alkışlandı.

Finale Yakışır Mücadele
"Eksi_Yirmibeş" ve "Palandöken" takımlarını karşı karşıya getiren final maçında kalpler şampiyonluk heyecanıyla attı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Palandöken ekibi maçın 3. dakikasında Şener Çodur'un ayağından bulduğu golle müsabakaya adeta 1-0 önde başladı. İlk yarıda oyunda dengeyi kuran Eksi_Yirmibeş takımı 12. ve 16. dakikalarda Ömer Alpay Bozdağ'ın peş peşe attığı gollerle öne geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra müthiş bir çekişmeye sahne olan maçın ilk yarısı Fatih Arslan'ın golüyle 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya da tempolu bir oyunla başlangıç yapan Palandöken ekibi karşılaşmanın 36. dakikasında ceza sahasına yapılan sert ortada rakip defansın ayağından bulduğu golle tekrar öne geçti (2-3). Final maçına yakışan bir mücadelenin ortaya konduğu karşılaşmada Fatih Arslan bitime bir dakika kala attığı golle farkı ikiye çıkardı. Maçın sonunda Palandöken takımı turnuvayı şampiyon olarak tamamladı (2-4).

Ödül Töreni
Keyifli geçen müsabakaların ardından dereceye giren takımlara takdim edilecek kupa ve madalyaların verileceği ödül törenine geçildi. Başarılı bir turnuva geçirip son ana kadar centilmence bir yaklaşım sergileyen ve üçüncülüğü elde eden Çağrı Merkezi 1 takımı bronz madalyanın sahibi oldu. Final karşılaşmasında ortaya koyduğu mücadeleye rağmen kaybederek ikinciliği elde eden Eksi_Yirmibeş'li oyunculara gümüş madalyalarını finaldeki rakipleri Palandöken takımı oyuncuları taktı. Şampiyon olan Palandöken takımına altın madalyalarını ve şampiyonluk kupasını Eksi_Yirmibeş takımı kaptanı Ali Karadağ takdim etti.

Rekabetin yanında dostlukların pekiştiği ve zevkli mücadelelerin yaşandığı "3. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası" Erzurum etabına katılan tüm takımlarımıza teşekkür ediyor, başarılı takımlarımızı kutluyoruz.

3 Nisan 2010 C.tesi (Yarı Final)
16:00 Eksi_Yirmibeş 2 : 0 Erzurum Çağrı Merkezi 2
17:00 Erzurum Çağrı Merkezi 1 1 : 3 Palandöken

4 Nisan 2010 Pazar (Üçüncülük)
17:30 Erzurum Çağrı Merkezi 1 15:3 Erzurum Çağrı Merkezi 2

4 Nisan 2010 Pazar (Final)
18:30 Eksi_Yirmibeş 2:4 Palandöken

Diğer Fotoğraflar