GT BasketCup’09 Grup Maçları Tamamlandı

GT BasketCup’09 Grup Maçları Tamamlandı
30.04.2010

5 Aralık 2009’da başlayan “Garanti Teknoloji 5. Basketbol Turnuvası” 12 Aralık Cumartesi günü oynanan playoff maçları ile sona erdi. Son derece keyifli geçen organizasyonun sonunda Mustafa Dağ, Özgür Tüzemen, Merter Ünal ve Gökhan Yavuz’dan oluşan “Çaka Jazz” takımı şampiyon oldu.

 

GT BasketCup'09 playoff çeyrek final mücadelesinde Daha Da Gelmem ve Karşıyaka Pistons takımları karşı karşıya geldi. Maçın büyük bölümünü Karşıyaka Pistons önde götürmesine rağmen 19 sayılık harika bir oyun çıkartan Daha Da Gelmem Kaptanı Feridun Aktaş takımını 19-14'lük galibiyete taşıdı. Kartpostal - GT Cavaliers maçında ise Kartpostal kaptanı Mustafa Yarkın maçın en skorer ismi oldu. 9 sayı atan Yarkın 16-3'lük Kartpostal galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. Rakibi SimpleShot maça gelemeyince Çaka Jazz 10-0'lık galibiyetle yarı finale çıktı. Çeyrek finallerin son maçında Hexas, 4Play'i 21-5 yenerken Göker Demirkol attığı 11 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu.

Yarı Final
Playoff yarı finallerinde Daha Da Gelmem – Kartpostal maçı son derece çekişmeli geçti. Mustafa Yarkın ve Bulut Öğrüce ile 10'ar sayı kazanan Kartpostal rakibini 20-19'la geçmeyi başardı. Son saniyelere kadar heyecanın sürdüğü maçta Daha Da Gelmem adına 12 sayı atan Feridun Aktaş yine skorer bir oyun ortaya koymasına rağmen takım arkadaşlarıyla birlikte gösterdikleri çaba galibiyete yetmedi. Yarı finalin diğer mücadelesinde ise Hexas ve Çaka Jazz takımları karşılaştılar. Turnuvanın yenilgisiz tek takımı kalan Çaka Jazz Özgür Tüzemen'in 10, Mustafa Dağ'ın 9 sayı bulduğu maçta Hexas'ı 21-11 yenerek hem unvanını korudu hem de adını finale yazdırdı. Hexas'ta ise Erol Kaya'nın 6,Göker Demirkol'un 5 sayısı galibiyete yetmedi.

Yarı final mücadelesinin ardından takımları hem dinlendirecek hem de eğlendirecek ödüllü bir yarışmada sporcular faul atışlarındaki hünerlerini sergilediler. Üst üste en çok başarılı atış yapan 3 isim faul yarışması birincisi olabilmek için ikinci turda da mücadeleye devam ettiler. Kartpostal'dan Bulut Öğrüce, Çaka Jazz'dan Merter Ünal ve Mustafa Dağ arasındaki ikinci tur mücadelesi de beraberlikle sona erdi. Üçüncü turda ise Mustafa Dağ'ın eli çok sıcaktı. Üst üste tam 8 basket atarak rakiplerini geride bırakan Dağ alkışlarla faul yarışması birincisi oldu.

Final
Aynı grupta mücadele eden Daha Da Gelmem ve Hexas takımları bu sefer de bronz madalya için karşı karşıya geldiler. İlk maçı kaybeden Hexas'ta Doruk Baykal 15 sayı ile takımının galibiyetinde başrolü oynadı. Daha Da Gelmem'de ise turnuva tarihinin tek bayan oyuncusu Bilgün Yıldırım'ın 6 sayılık performansı galibiyete yetmedi. 22-14'lük galibiyet Hexas'a bronz madalyayı getirdi. Final maçında karşılaşan Kartpostal ve Çaka Jazz takımları da hem şampiyonluk kupası hem de grupta yaptıkları ve 24-19 Çaka Jazz'ın kazandığı maçın rövanşı için bir kere daha sahaya çıktılar. Rakibini pota altında durduran Çaka Jazz Mustafa Dağ'ın da 12 sayılık performansı ile maçı 22-10 kazandı. Kartpostal'da Bulut Öğrüce 7 sayı ile iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen takımını şampiyonluğa taşıyamadı.

Maçların tamamlanmasının ardından geçilen ödül töreninde 71 sayı atarak turnuvada sayı karlı olan Daha Da Gelmem'den Feridun Aktaş'a plaketini takım arkadaşı ve turnuva tarihinin tek bayan oyuncusu olan Bilgün Yıldırım verdi. Dereceye giren takımlardan ilk olarak podyuma davet edilen Hexas takımına bronz madalyalarını İnsan Kaynakları'ndan Duygu Yorulmaz taktı. Finalist ekiplerden Kartpostal gümüş madalyalarını kendisi de son derece başarılı bir basketbolcu olan Birim Müdürü Özgür Tüzemen'in elinden aldı. Şampiyon Çaka Jazz takımına altın madalyalarını ve şampiyonluk kupasını İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim'den Nilüfer Adalı takdim etti.

Son derece keyifli geçen GT BasketCup'09 ödül töreninin tamamlanması ile sona erdi. Tüm katılımcı ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

2010 basketbol turnuvasında görüşmek üzere…

Turnuva fotoğrafları için lütfen tıklayınız...

Şampiyon Çaka Jazz
İkinci Kartpostal
Üçüncü Hexas
Sayı Kralı Feridun Aktaş

 

Diğer Fotoğraflar