Kurallar

Sistem

1. Turnuvaya katılan takımlar başvuru sırasına göre gruplara yerleştirilir. Takımlar gruplarda rakipleriyle birer maç oynarlar ve gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar çapraz eşleşme sistemi ile bir üst turda karşılaşırlar.

2. Eleme turlarında beraberlikle sonuçlanan müsabakalarda 10'ar dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Eşitlik bozulmazsa beşer penaltı atışı kullanılır ve yine eşitlik halinde seri penaltı atışlarıyla devam edilir.

3. Grup maçlarında iki ya da daha fazla takımın puan eşitliği halinde sırasıyla şu kriterlere bakılır;

a) Eş puanlı takımların birbirleriyle oynadıkları müsabakalardan bir puan tablosu oluşturulur. Tabloda önce puana, sonra averaja, gerekirse attığı gol fazlasına bakılır.

b) Eşitlik devam ediyorsa aynı sırayla genel averaja bakılır.

c) Eşitlik genel averajla da çözülmezse hükmen mağlubiyeti olmayan takım üst sırada yer alır.

d) Eşitlik yine bozulmazsa grup müsabakalarında görülen sarı ve kırmızı kartlara bakılır (sarı kart bir, kırmızı kart üç ceza puanı olmak üzere en düşük ceza puanına sahip olan takım üst sırada yer alır).

e) Eşitlik halen devam ediyorsa ilgili takımlar arasında kura çekilişi yapılacaktır.

Oyunun Süresi

4. Maçlar yirmi beş dakikalık iki devre halinde oynanır. Devre arası iki dakikadır. Hakem gerekli gördüğü kaybolan zamanları oyuna ekleyebilir.

Oyuncuların Niteliği ve Sayısı

5. Takımlar kadrolarında en fazla 12 oyuncu bulundurabilir. Maçlar 1'i kaleci olmak üzere yedişer kişilik takımlar halinde oynanacaktır.

6. Takım kaptanları ilk müsabaka öncesinde turnuva boyunca geçerli olacak "Resmi Takım Listesi"ni imzalayacaktır. Takımlar ilk maçlarına çıktıkları andan itibaren listelerinde değişiklik yapamazlar (7. maddede yer alan istisnai durumlar hariç).

7. Takım listesindeki herhangi bir oyuncu turnuvadan önce veya turnuva esnasında resmi olarak işten ayrılması halinde oynatılamaz. İşten ayrılan oyuncunun yerine kurallara uygun yeni bir oyuncu bildirilebilir.

8. Takım oyuncuları Tekfen Grup Şirketleri çalışanlarından olmak zorundadır ancak aynı şirketten olma zorunluluğu yoktur.

9. Turnuvanın başlangıç ve bitiş tarihi içerisinde, Tekfen Grup Şirketleri’nde stajyer olarak çalışan kişiler takımlara dahil edilebilir.

10. Bildirilen takım listesindeki bilgilerin doğruluğu ve takım kadrolarının kurallara uygunluğu ile ilgili her türlü sorumluluk takım kaptanlarına aittir. Başvurunun sehven kabulü bu sorumluluğu gidermez.

11. Kurallara aykırı oyuncu oynattığı tespit edilen takım hükmen yenik ilan edilir. Gerekli görüldüğü hallerde kimlik kontrolü yapılacağından oyuncular resmi kimliklerini yanlarında bulundurmalıdır.

Oyuncu Değişikliği

12. Müsabakalarda takımlar sınırsız oyuncu değişikliği hakkına sahiptir. 

13. Takımlar bir defaya mahsus olmak üzere kaleci ile oynayan bir oyuncuyu hakeme bildirerek değiştirebilirler (istisnai durumlar hariç).

Oyuncuların Giysi ve Gereçleri

14. Takımlar kendi yaptırdıkları numaralı formalarla mücadele edebilirler. Başka bir kurumun adı ya da logosunun olduğu formalara izin verilmeyecektir.

15. Forması olmayan takımlar ödünç verilecek numaralı yeleklerle mücadele ederler.

16. Forma renklerinin benzerliği halinde kura ile belirlenecek takım yelekle oynar.

17. Yedek oyuncular maç boyunca formalarını giymeli ve teknik alanda durmalıdır.

18. Oyuncular halı saha zeminine uygun ayakkabı ile mücadele etmek zorundadır. Metal ya da plastik çivili ayakkabı giyilmesi kesinlikle yasaktır.

19. Gözlük ve takılara izin verilmez (kolye, yüzük, künye, bileklik, küpe vs.).

20. Müsabakalarda Organizasyon Komitesi'nin sağlayacağı toplar kullanılır.

21. Müsabakalarda tekmelik giyilmesi zorunludur (kaleci dahil). Tekmeliği olmayan oyunculara ödünç tekmelik verilecektir. Hijyenik açıdan her katılımcının kendi tekmeliğini edinmesi tavsiye olunur.

Uygulamalar

22. Kaleciler kale atışını elle yapamaz. Oyun ceza sahası içinde herhangi bir noktadan ayakla başlatılır. Bu sırada rakip oyuncular ceza sahası dışında ve toptan 4 m. uzaklıkta durmalıdır.

23. Taç atışları normal futbol oyun kurallarında olduğu gibi elle kullanılır.

24. Ofsayt kuralı uygulanmaz. Kaleciye pas ve bariz gol şansı dahil diğer tüm futbol oyun kuralları uygulanır.

25. Serbest vuruşlarda baraj mesafesi 4 m.'dir.

26. Takımlar resmi maç saatinden 30 dakika önce sahada hazır bulunmalıdır. Geciken takımlar beklenmez. Hakem müsabakayı başlatmak için sahaya çıktığında en az beş oyuncuyla sahada yer almayan takım hükmen mağlup (5-0) ilan edilir.

27. Bir takımın herhangi bir nedenle sahada 4 kişi kalması halinde karşılaşma eksik kalan takımın hükmen mağlubiyeti ile sona erer.

28. Turnuva kurallarında yer almayan hususlarda futbol oyun kuralları geçerlidir.

Kart Uygulamaları ve Fair Play

29. Kırmızı kart gören veya toplamda 3 maçta sarı kart gören oyuncular bir sonraki maçta oynayamaz. Hakem ve gözlemci raporları doğrultusunda kart cezaları artırılabilir.

30. Cezalarla ilgili hiç bir koşulda erteleme yapılmaz.

31. Turnuva boyunca saha içi ve saha dışında sportmenliğe aykırı davranışlar cezalandırılacaktır.

Diğer

32. Tüm oyuncular spor yapmalarında bir sakınca olmadığına dair beyan formunu ilk maça çıkmadan önce imzalamış olmalıdırlar.

33. Müsabakalar oyun kurallarını uygulamada tam yetkili olarak Türkiye Futbol Federasyonu tarafından atanmış hakemler tarafından yönetilir. Hakemlerin oyun ile ilgili kararları nihaidir. Hakem hatası veya kural hatası gibi gerekçelerle müsabaka tekrarı yapılmaz.

34. Takımların tek sözcüsü kaptandır.

35. Maç programları www.spormax.com/tekfen internet sayfasından duyurulacaktır. Maçlar programdaki gün ve saatte oynanır. Açıklanan müsabaka gün ve saatlerinde değişiklik yapılmaz (olağanüstü haller hariç).

36. Turnuvayla ilgili haberler, fotoğraflar ve duyurular www.spormax.com internet adresinde yayınlanacaktır.

37. Sporcular ve misafirler kişisel eşyalarını yanlarından ayırmamalıdır. Herhangi bir eşyanın kaybolması halinde tüm sorumululuk eşyanın sahibine aittir.

38. Turnuvayla ilgili tek yetkili Kurumsal İletişim Direktörlüğü'dür. Kurumsal İletişim Direktörlüğü''nün turnuvayla ilgili her türlü değişikliği yapma hakkı saklıdır.

39. Turnuvaya katılan tüm takımlar kuralları okuyup kabul etmiş sayılır. 

 

10.09.2019