Kurallar

Sistem

1. Turnuvada sistem başvuruda bulunan takım sayısına göre belirlenecektir.

2. Müsabakalar kazanılmış iki set üzerinden oynanır. Normal setler 21, tie break seti 15 sayı üzerinden oynanacaktır. Bir seti kazanmak için en az iki farka ulaşmak gereklidir.

Uygulamalar

3. Başlangıç dizilişinde yer alan bir oyuncu, bir sette yalnız bir defa oyundan çıkabilir ve bir sette yalnız bir defa oyuna dahil olabilir. Bir yedek oyuncu başlangıç dizilişindeki bir oyuncunun yerine bir sette bir defa girebilir ve sadece aynı başlangıç oyuncusuyla yer değiştirebilir.

4. File yüksekliği 2.38 m.'dir.

5. Turnuvada libero uygulaması yoktur.

6. Her sette takımların birer mola hakkı vardır. Molalar 30 saniyedir. Teknik mola uygulaması yapılmayacaktır.

7. Dönme kuralı uygulanmayacaktır. Servisler ise sırayla atılacaktır.

8. Ön arka oyuncu uygulaması olmayacaktır. Her oyuncu hücum ve blok yapabilir. Pozisyon hatası yoktur.

9. Bir takım müsabakaya en az dört oyuncu ile çıkabilir. Maç seromonisinde sahada dört oyuncuyla yer almayan takım hükmen mağlup ilan edilir.

10. Bir takımın müsabaka başladıktan sonra herhangi bir nedenle sahada üç veya daha az oyuncuyla kalması halinde rakip takım hükmen galip ilan edilir.

11. Turnuvada belirtilen özel kurallar haricinde TVF resmi salon oyun kuralları geçerlidir.

Katılımcıların Niteliği

12. Takım oyuncuları Tekfen Şirketler Grubu çalışanlarından olmak zorundadır ancak aynı şirketten olma zorunluluğu yoktur.

13. Turnuvanın başlangıç ve bitiş tarihi içerisinde, Tekfen Grup Şirketleri’nde stajyer olarak çalışan kişiler takımlara dahil edilebilir.

14. Takımlar en fazla 6 oyuncudan oluşur. Müsabakalar ise 4x4 formatındadır. Kurallara uygun olması koşuluyla ilk maça çıkılmadan oyuncu değişikliği yapılabilir.

15. Takımlar 2 kadın-2 erkek şeklinde sahada yer alacaklardır.

16. Her katılımcı yalnız bir takımda yer alabilir. 

17. Takım listesindeki herhangi bir oyuncu turnuvadan önce resmi olarak işten ayrılması halinde oynatılamaz. İşten ayrılan oyuncunun yerine kurallara uygun yeni bir oyuncu bildirilebilir.

18. Bildirilen takım listesindeki bilgilerin doğruluğu ve takım kadrolarının kurallara uygunluğuyla ilgili tüm sorumluluk takımlara aittir. Başvurunun sehven kabulü bu sorumluluğu gidermez.

19. Kurallara uygun olmayan oyuncu oynatan takım diskalifiye edilecektir. Gerekli hallerde kimlik kontrolü yapılacağından katılımcılar resmi kimliklerini yanlarında bulundurmalıdır.

Sporcuların Giysi ve Gereçleri

20. Takımlar kendi yaptırdıkları 0-99 arası numaralı forma veya tişört ile mücadele edebilirler. Şortların bir örnek olma zorunluluğu yoktur. Başka bir kuruluşun adı ya da logosunun yer aldığı formalara izin verilmez.

21. Forması olmayan takımlar ödünç verilecek numaralı yeleklerle mücadele ederler. 

22. Sporcular ancak spor salonuna uygun ayakkabı ile mücadele edebilir (Halı saha ayakkabılarına kesinlikle izin verilmeyecektir).

23. Spor kıyafeti olmayan (şort, eşofman, t-shirt vs.) sporcular müsabakalarda yer alamazlar.

24. Müsabakalar Organizasyon Komitesi'nin temin edeceği toplarla oynanır.

Diğer

25. Takımlar aksilik, trafik, kötü hava koşulları gibi durumları dikkate alarak programda kendileri için belirtilen saatten en az yarım saat önce tesiste hazır bulunmalıdır.

26. 4207 sayılı yasa gereği tüm kapalı alanlarda olduğu gibi tesis dahilinde sigara içmek yasaktır.

27. Şampiyon takıma kupa ve ilk üç dereceye giren takımların tüm sporcularına madalya verilecektir.

28. Katılımcılar ve misafirler hiç bir koşulda kişisel eşyalarını yanlarından ayırmamalıdır. Herhangi bir eşyanın kaybolması halinde tüm sorumluluk eşyanın sahibine aittir.

29. Her maç oyun kurallarını uygulamada yetkili hakemler tarafından yönetilir. Hakemlerin oyun ile ilgili kararları nihaidir. Hakem hatası veya kural hatası gerekçesi ile müsabaka tekrarı yapılamaz.

30. Turnuvayla ilgili her türlü karar için tek yetkili Kurumsal İletişim Direktörlüğü'dür.

31. Kurumsal İletişim Direktörlüğü'nün turnuvayla ilgili her türlü değişikliği yapma hakkı saklıdır.

32. Turnuvaya katılan tüm katılımcılar kuralları okuyup kabul etmiş sayılır.

10.09.2019