Henkel 5. Futbol Turnuvası Şampiyonu FC TUZLA

Henkel 5. Futbol Turnuvası Şampiyonu FC TUZLA
25.04.2011

Beşinci kez katıldıkları futbol turnuvasında nihayet mutlu sona ulaşan FC Tuzla’lı sporcular bir yıl boyunca şampiyonluk apoletini taşıyarak bu gururu yaşayacaklar.

Son şampiyon Mega Power ile şimdiye kadar final deneyimini hiç yaşayamamış olan FC Tuzla arasındaki final maçı adeta nefesleri kesti. Bol gollü tamamlanan final maçında ilk devre 0-0 berabere sona erdi. Maçta atılan altı gol de ikinci yarıda geldi.

Maçın ilk altı dakikası daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Takımlar önemli bir pozisyon bulamadı. Güç dengesi birbirine çok yakın iki takımın mücadelesi hata affetmeyecekti.

İlk tehlike FC Tuzla'dan geldi. Yalçın Balcı'nın uzak mesafeli şutu kaleci Deniz Karadağ'ın göğsünden sekti. Dönen topta fırsatçılığını konuşturan Avni Kalkuz'un şutu üst direkten döndü.

14. dakikada Özcan Kılınç uzak mesafeden Mega Power kalesini yokladı fakat top yandan auta çıktı.

15. dakikada Avni Kalkuz gol için bir kez daha şansını denedi. Orta sahadan aldığı topu ceza sahası önüne kadar taşıyan Avni Kalkuz'un şutu kaleci Deniz Karadağ'ın ellerinde kaldı.

Mega Power'ın ilk tehlikeli atağı 16. dakikada geldi. Kaya Kurşun'un müthiş pasıyla buluşan Fatih Ergun'un şutu üstten auta gitti.

19'da bir kere daha rakip kaleye yüklendi Mega Power. Fatih Ergun orta sahadan ceza sahasına doğru ilerlerken Adnan Hocaoğlu ve Kaya Kurşun'un çapraz koşuları önünü açtı. Fatih Ergun'un şutu yandan auta çıktı.

20. dakikada Adnan Hocaoğlu'nun pasıyla buluşan Kaya Kurşun'un şutu savunmadan geri döndü.

İlk yarının sonlarında kazanılan köşe vuruşunu Özcan Kılınç kullandı. Gerilerden gelerek topla buluşan Selim Daştan'ın kafa vuruşu auta gitti.

İlk yarı başladı gibi 0-0 bitti.

Pozisyon zenginliği bol olan maçta tek eksik goldü. O da 27. dakikada FC Tuzla'nın golcü oyuncusu Avni Kalkuz'dan geldi. Sağ kanattan Özcan Kılınç'ın şut-orta karışımı ceza sahasına gönderdiği topa dokunan Avni Kalkuz takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün getirdiği güçle daha rahat hücum eden FC Tuzla ikinci gole çabuk ulaştı. 30. dakikada Yalçın Balcı sol kanattan müthiş çalımlarla ilerledi. Sıfıra kadar indirdiği topla kaleye vurur gibi yapıp müsait durumdaki Özcan Kılınç'a verdi. Kılınç'ın sağ köşeye yolladığı top farkı ikiye çıkardı.

33'te FC Tuzla üç farkı yakaladı. Özcan Kılınç'ın kendi yarı alanından Avni Kalkuz'un önüne gönderdiği top Kalkuz tarafından ağlarla buluşturuldu. 3-0 öne geçen FC Tuzla önemli bir avantaj yakaladı.

Şampiyon unvanını almak kolay değildir. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Mega Power 3-0 geride olmasına rağmen bir şampiyon gibi oynamaya devam etti. 3-0 geriye düştükten sadece bir dakika sonra Kaya Kurşun'un sert şutu kalecinin altından golle sonuçlandı ve Mega Power'ın umutları tazelendi.

36'da Kaya Kurşun geriden gelen uzun topla buluştu. Köşeye gönderdiği topu Yusuf Coşkun müthiş bir hamleyle çıkarmayı başardı.

39. dakikada Avni Kalkuz saç kanattan içeriye doğru topu taşırken faule maruz kaldı. Avni Kalkuz ayakta kalmayı başarınca hakem de pozisyonu avantaja bıraktı. Avni Kalkuz müsait durumdaki Özcan Kılınç'ı topla buluşturdu. Kılınç'ın şutu kaleci Deniz Karadağ'ın ellerinde kaldı.

40. dakikada ileri çıkan Oğuz Binkanat'ın ortası FC Tuzla defans oyuncularına çarparak kaleye yöneldi. Yusuf Coşkun'u yanıltan bu top ağlarla buluştu ve skor 3-2 oldu.

46. dakikada Mega Power için beraberlik şansı Yusuf Coşkun'un ellerinde eridi. Kornerden gelen topa iyi yükselen Emre Ulupınar'ın kafa vuruşu Yusuf Coşkun tarafında tokatlandı.

48'de Özcan Kılınç'ın şutu Ozan Özmen'e çarparak kaleye yöneldi. Kontrpiyede kalan Deniz Karadağ son anda topa uzanarak kornere çelmeyi başardı.

49. dakikada FC Tuzla'yı rahatlatan gol geldi.Özcan Kılınç'ın verdiği pasla ceza sahasında buluşan Avni Kalkuz topu ağlarla buluşturarak takımını 4-2 öne geçirdi.

Maçın bitiş düdüğü ile şampiyon ilan edildi. FC Tuzla.

Foto galeri için lütfen tıklayınız

Diğer Fotoğraflar