İkinci kez “Over The Nets”

İkinci kez “Over The Nets”
29.04.2010

“Fortis 2. Voleybol Turnuvası” 28 Şubat 2010 Pazar günü Terakki Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen muhteşem final şöleni ile sona erdi. 19 takımın yer aldığı ve son derece keyifli geçen turnuvanın son maçında geçen yıl finalde 3-1 yendiği güçlü rakibi “OPC Kontrol”u yine aynı skorla deviren “Over The Nets” takımı şampiyonluğa ulaştı.

Abdülkadir Kırmızı kaptanlığındaki şampiyon ekip ikinci kez kupa sevinci yaşarken, finallerin takımı OPC Kontrol gümüş madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya ise "Wall-E" takımını güzel bir oyunla 3-0 mağlup eden "Bilsis" takımına gitti.

Final Şöleni Bronz Madalya Mücadelesiyle Başladı
27 Şubat'ta oynanan yarı final müsabakalarının mağlup iki takımı Wall-E ve Bilsis, 28 Şubat Pazar gününün ilk maçı olan üçüncülük mücadelesinde karşı karşıya geldi. İlk seti 25-15, ikinci seti ise 25-14 kazanan Bilsis önemli bir avantaj yakaladı (2-0). Üçüncü sete daha iyi başlayan Wall-E skoru 2-1'e getirmek için büyük çaba sarfetti ama Gül Hünerkar başarılı oyunuyla takımını ateşledi ve Bilsis ardına ardına sayılar bularak seti 25-20 maçı da 3-0 kazanmayı başardı.

Servis Ustaları Sahnede
Üçüncülük maçının hemen ardından 8 sporcunun katılımıyla servis yarışması yapıldı. Bu yıl ilk kez yapılan yarışmada servis ustaları tüm hünerlerini sergilediler. Bir dakikalık süre içinde üç faklı noktada bulunan hedeflere servis atan oyuncular pek çok kez isabet bularak bol bol alkış topladılar. Over the Nets takımının başarılı oyuncusu Ahmet Turan 23 puan toplayarak yarışmayı kazandı ve ödülünü Kurumsal İletişim Direktörü Gülcem Bayer Deniz'in elinden aldı. Servis yarışması biter bitmez finalist takımlar ısınmak için salona çıktılar ve kalpler final için çarpmaya başladı.

Final Heyecanı
Geçtiğimiz seneki finalin rövanşı niteliğindeki maç, oyuncuların 10. Yıl Marşı eşliğinde tek tek anons edilmesi ile start aldı. Final maçını izlemeye gelen misafirlerimiz tefler, darbukalar, tam-tamlar, balonlar, pon-ponlar ve tezahüratlarıyla iki takım oyuncularını da maç boyunca destekledi. Güzel rally'lerin izlendiği maçta seyirciler hop oturup hop kalktılar. Adeta kimse yerinde duramadı. Set aralarında yapılan "Voleybol Bilgi Yarışması"nda doğru cevap veren izleyiciler çeşitli ödüller kazandılar. Oynayanlar kadar seyirciler için de keyifli bir voleybol günü yaşandı…

İlk seti 25-22 ikinci seti 25-17 kazanan Over The Nets 2-0 öne geçti. Oyun disiplinini bozmayan OPC Kontrol uzatmalara giden üçüncü seti 26-24 kazanarak farkı bire indirdi (2-1). Müthiş mücadelenin yaşandığı 4. set baştan sona bir voleybol resitali şeklinde geçti. Nefeslerin tutulduğu sette son sözü vurduğu sert smaçla Emre Kahraman söyledi ve takımının ikinci şampiyonluğunu ilan etti. Maç sonunda iki takımın oyuncuları centilmence birbirini kutladılar ve ödül törenini beklemeye koyuldular.

Ödüller sahiplerini buldu
Ödül töreninde önce "En İyi Pasör" seçilen Bilsis takım oyuncusu Gül Hünerkar, "En İyi Smaçör" seçilen OPC Kontrol takım kaptanı Hakan Yiğenoğlu ve Over the Nets'i şampiyonluğa taşıyan turnuvanın "En Değerli Oyuncusu" Ahmet Turan plaketlerini Risk Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Didier Van Hecke'nin elinden aldılar. Ardından İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Ayşe Eratlı podyuma davet edildi. Önce "Fair-Play" ödülünü almayı hak kazanan "Medemeödeme" takımı kaptanı Didem Uzgur ve başarılı oyuncu Suna Bayırlı'ya ödüllerini veren Ayşe Eratlı, bronz, gümüş ve altın madalyaları ilk üç takımın sporcularına taktı. Sabırsızlıkla kupayı bekleyen Over the Nets oyuncuları Ayşe Eratlı'nın elinden kupayı aldı ve sevinçlerini konfeti yağmuru altında kutladılar.

Fortis 2. voleybol şöleni kaptanların birlikte kestiği turnuva pastası ve hatıra pozları ile son buldu. Başarılı takımları kutluyoruz. Bir sonraki Fortis spor aktivitesinde buluşmak üzere…

Şampiyon Over The Nets: Abdülkadir Kırmızı (K), Ahmet Turan, Barış Kılıçkaya, Hüseyin Gönül, Emre Kahraman, Kansu Pulular, Orçun Dikici, Mustafa Ulak, Serkan Yücedağ, Aydın Burak Gül, Semih Gençoğlu, Otkun Tuncay

Diğer Fotoğraflar