Kupa Es Galaktikos’un

Kupa Es Galaktikos’un
18.10.2010

“Fortis 11. Futbol Turnuvası”nın İç Anadolu Bölge Etabı 17 Ekim 2010 Pazar günü Çankaya Sporland Tesisleri’nde oynanan muhteşem final maçı ile sona erdi. Adına yakışır geçen müsabakada geçen yılın şampiyonu “Karadeniz Kaplanları” takımını Kerem Cesur’un ayağından bulduğu gollerle 2-0 yenmeyi başaran “Es Galaktikos” takımı mutlu sona ulaştı…

 

Zorlu Yarı Finaller

16 Ekim Cumartesi günü başkentte yağışlı bir havada oynanan yarı final maçları oldukça zorlu geçti. İlk yarı final maçında iki Karadeniz ekibi karşı karşıya geldi. Takımların güçlü defansları ve usta eldivenleri golcülere geçit vermeyince ilk yarı golsüz kapandı (0-0). İkinci yarıda karşılıklı atılan gollerle maç 1-1 sona erdi ve penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonunda rakibine 4-1 üstünlük sağlayan "Karadeniz Kaplanları" finale yükselen ilk ekip oldu.

 

Yarı finalin ikinci maçında top ağlarla tam 10 kez buluştu. Maça hızlı başlayan taraf geçen yılın finalisti Ankara Rüzgarı takımıydı. Topa yatkınlığı ve çabukluğuyla taraflı tarafsız herkesin beğenisi kazanan genç Yunus Emre Akdemir Ankara Rüzgarı'nı öne geçirdi (1-0). Golün şokunu üzerinden çabuk atan ES Galaktikos maça ağırlığını koydu ve ardı ardına bulduğu gollerle devre arasına 3-1 önde girdi. İkinci yarıda iki takım da açık futbolunu sürdürünce seyirciler bolca gol izledi. Maç sonundaki 7-3'lük skor Es Galaktikos'u finale taşıyordu…

 

Bronz Madalyanın Sahibi Karadeniz Gücü

17 Ekim Pazar günü bir gün önceki yağmurlu havanın aksine bahardan kalma güneşli bir hava vardı. Finalin kapısından dönen Ankara Rüzgarı ve Karadeniz Gücü ekipleri bronz madalya için sahaya çıktı. Çok keyifli dostluk görüntülerinin izlendiği maçta Hasan Çalık, Metin Alver ve Mehmet Gedik'in golleri ile sahadan 3-1 galip ayrılan takım Karadeniz Gücü oldu. Kadro sıkıntısı nedeniyle baştan sona bir kişi eksik oynayan Dursun Kılıç kaptanlığındaki Ankara Rüzgarı takımının en az kazanan kadar alkışlandığı maçta Karadeniz Gücü'nden Metin Alver'in uzaktan nefis vuruşu turnuvanın en güzel golü olarak akıllara kazındı.

 

Şampiyon Es Galaktikos

Üçüncülük maçının hemen ardından turkuaz formasıyla Karadeniz Kaplanları ve lacivert-mavi formasıyla Es Galaktikos takımları sahaya çıktı. 50 civarında seyircinin izlediği maçta iki rakip kontrollü oyunu tercih edince ilk yarıda net denilebilecek gol pozisyonu yaşanmadı. İlk 25 dakika sonunda dikkat çeken isimler; sahada ayak basmadık yer bırakmayan Birol Çamlı (Karadeniz Kaplanları) ve takımını adeta bir maestro gibi yöneten Sedat Genç'ti (Es Galaktikos).

 

İkinci yarıya hızlı başlayan Es Galaktikos fırsatçı oyuncusu Serdal Birlikbaş ile iki net pozisyon buldu. Golcü oyuncunun güzel vuruşlarını aynı güzellikte kurtaran Serdar Sarıgül gole izin vermedi. Dakikalar 32'yi gösterirken organize bir Es Galaktikos akınında Sedat Genç'ten aldığı enfes ara pasını kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderen Kerem Cesur takımını öne geçirdi (1-0). Golden sonra Karadeniz Kaplanları tüm hatlarıyla gol aramaya başladı. Takımın kaptanı ve golcüsü Erhan Bağbaşı'nın önderliğindeki Karadeniz Kaplanları, Şevket Peker, Kıvanç Ülgen ve Kazım Kocabaş'tan oluşan başarılı rakip defans bloğunu sağlı sollu ataklarla zorladı. Defansın zorlandığı anlarda kalesinde devleşen İbrahim Özkan takımını ateşledi. 15 dakikalık baskının ardından gelişen kontra atakta ustalığını konuşturan günün yıldızı Kerem Cesur maçta son sözü söyledi ve takımını rahatlatan golü rakip ağlara gönderdi (2-0). Hakemin son düdüğü yeni şampiyonu ilan etti (Es Galaktikos).

 

Ödüller sahiplerini buldu

Final maçının bitiş düdüğüyle turnuva boyunca kıran kırana mücadele eden Fortis'liler kol kola ve sarmaş dolaş bir şekilde ödül törenindeki yerlerini aldılar. Geçen yılın finalisti bu yılın dördüncüsü Ankara Rüzgarı takımı madalya alamamasına rağmen bolca alkış aldı. İlker Murat Durgun kaptanlığındaki üçüncü Karadeniz Gücü'ne madalyalarını Fortis İç Anadolu Bölge Krediler Direktörü İbrahim Özkan taktı. İkinci Karadeniz Kaplanları ise madalyalarını Fortis İç Anadolu Bölge Koordinatörü Sedat Genç'in elinden aldı. Gümüş madalyalı takımın kaptanı Erhan Bağbaşı attığı 9 golle ikinci kez "Gol Kralı" unvanının sahibi oldu. Krala ödülünü veren Fortis İç Anadolu Bölge Saha Direktörü Arif Ufuk İnci şampiyon takıma kupasını vermeden önce yaptığı konuşmada sporda kazanmak kadar katılımcı olmanın da öneminden bahsetti ve sporun birleştirici, kaynaştırıcı yönünün önemini vurguladı. Ardından şampiyon Es Galaktikos takımı alkışlar eşliğinde anons edildi. Arif Ufuk İnci tüm oyuncuları tek tek kutladı ve madalyalarını takarak kupayı Es Galaktikos takımının iki başarılı kaptanı Sedat Genç ve İbrahim Özkan'a verdi. Konfeti ve şampanya yağmuru eşliğinde kupa Es Galaktikos'lu oyuncuların elinde yükseldi.

 

Fortis İç Anadolu Bölge'nin tüm çalışanlarına turnuvaya gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyor ve başarılı ekipleri kutluyoruz. Fortis 11. Futbol Turnuvası 23 Ekim Cumartesi günü Antalya finali ile devam edecek ve 24 Ekim Pazar günü Adana Finali ile sona erecek...

Diğer Fotoğraflar