Şampiyon 2. Kez İSPAK

Şampiyon 2. Kez İSPAK
06.11.2017

Süper Lig hakemimiz Aleks Taşçıoğlu’nun düdük çaldığı final maçında İspak, Assan Hanil’i penaltılarla 7-5 yenerek Kupa’yı 2. kez müzesine götüren takım oldu...

Üçüncülük maçının ardından sonucu merakla beklenen 31 maçlık maratonun sonuna gelindi.  Maçı Türkiye'nin en iyi spikerlerinden Bilgehan Demir anlatırken Türk futbolunun önemli isimlerinden olan Giray Bulak müsabakayı yorumladı.

İki takım oyuncuları Süper Lig Hakemi Aleks Taşçıoğlu'un ardından Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde orta alana ilerlediler. Şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı'mız tüm coşkuyla söylendi. Ardından yapılan kura atışıyla oyuncular yarı alanlarına yerleşti ve Taşçıoğlu'nun düdüğüyle müsabaka başladı.

Oyunun hemen başında Kadir Güvenç'in golü ile maça 1-0 önde başlayan İspak ilk beş dakika etkili oyun sergiledi. Assan Hanil maçın başında yediği golden sonra ataklarını sıklaştırdı ve Mesut Tekye'nin golü ile eşitliği yakaladı. İki takımda oyunun ilerleyen dakikalarında önemli pozisyonlardan yararlanamayınca İlk yarı berabere tamamlandı.

İkinci yarıda tam anlamıyla bir orta alan mücadelesi vardı. Assan Hanil daha fazla rakip alanda görülürken İspak takım savunmasının nasıl yapılacağını en güzel şekilde sahaya yansıtıyordu. Mesut Tekye, Hayrullah Burak Can ve İskender İşçi ile pozisyona girmeye çalışan Assan Hanil ani ataklarda kalesinde tehlikeler yaşadı. Son dakikalara girilirken Assan Hanil İspak savunma oyuncularının yaptığı hata ile öne geçti ve kupaya bir adım yaklaştı. Golden hemen sonra kazanılan taç atışını iyi değerlendiren İspak kaptanı Oytun Mürşit Şişman maça tekrar denge getirdi. Maçta başka gol olmayınca müsabaka geçen sene olduğu gibi penaltı atışlarına gitti.

Penaltı atışlarında heyecan üst seviyede idi. İki takımda ilk penaltıları gole çevirdiler. İkinci penaltılarda iki takımda penaltıyı kaçırdılar. İspak üçüncü ve dördüncü penaltıyı hasarsız geçti. Assan Hanil'in dördüncü penaltısında penaltı noktasına kaptan Yusuf Taylan geçti. Kaptan'ın penaltıyı kaçırınca İspak fırsatı yakaladı. İspak'ta son penaltının başına Yunus Yaşar geçti ve attığı golle ile 2. kez İspak şampiyon oldu.   

Diğer Fotoğraflar