Şampiyon Canbaba Spor

Şampiyon Canbaba Spor
08.11.2010

Fortis 11. Futbol Turnuvası Doğu Akdeniz Bölgesi etabı 23-24 Ekim 2010 tarihlerinde oynanan dört müsabakayla sona erdi. İmparator Spor Tesisleri’nde oynanan maçlar sonunda “Acılı Adana” takımını 3-1 yenmeyi başaran Kahramanmaraş ekibi “Canbaba Spor” kupanın sahibi oldu. Acılı Adana turnuvayı gümüş madalyayla kapatırken Gaziantep takımı “Dehşet Ül Vahşet” bronz madalya sevinci yaşadı.

Futbol Coşkusu

Katılımın en yüksek olduğu bölgelerden biri olan Doğu Akdeniz Bölgesi'nde yarı final ve final maçları oldukça coşkulu geçti. Oyuncular sahadaki yerlerini alırken eşler, çocuklar ve arkadaşlar tribünlerdeki keyifli görüntüleriyle turnuvaya renk kattılar. Özellikle sahadaki maksimum mücadeleyle birlikte bir an olsun kaybolmayan Fair Play ruhu ve arkadaşlık görülmeye değerdi.

 

23 Ekim Cumartesi günü yarı final maçlarını kazanan Canbaba Spor ve Acılı Adana takımları finale çıkmaya hak kazandı.

 

24 Ekim Pazar günü ise ilk  düdük üçüncülük maçı için çaldı. Final maçı havasında geçen Dehşet Ül Vahşet - Babalar Takımı mücadelesinde ilk yarı 3-2 Babalar Takımı üstünlüğüyle sona ererken ikinci yarıda daha etkili oynayan Dehşet Ül Vahşet art arda bulduğu gollerle sahadan 7-4 galip ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu. Serdar Demir (Babalar Takımı) ve Halil İbrahim Aşar (Dehşet Ül Vahşet) güzel futbollarını hat-trick yaparak süslediler. İki takım oyuncuları da ellerinden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalıştı.

Kupa Mücadelesi

Bu keyifli üçüncülük maçının hemen ardından herkesin merakla beklediği maç için son hazırlıklar yapıldı. Yapılan seremoni ve İstiklal Marşı'nın ardından muhteşem bir seyir zevkine sahne olan final maçı başladı.

 

İlk tehlikeli atak sekizinci dakikada Acılı Adana'dan geldi. Kaleciyle karşı karşıya kalan golcü Murat Şahin topu direkten döndü. Bu pozisyondan bir dakika sonra maçın en etkili isimlerinden Ahmet Cem Ertürk harika bir frikik golüyle Acılı Adana'yı 1-0 öne geçirdi.  Dakikalar 15'i gösterirken Harun Kurt'la beraberlik golü geldi. Harun sert şutlarıyla rakip kaleyi yoklamaya devam ederken ilk yarının son dakikasındaki röveşatasını Murat Çığaşar aynı güzellikte çıkardı ve takımlar araya 1-1 berabere girdi.

 

İkinci yarı tam anlamıyla kalecilerin maçı oldu. Etkili ataklarda Murat Çığaşar ve Emre Gökpınar inanılmaz bir performans ortaya koyarak takımlarını ayakta tuttular. Son on dakikaya girilirken Canbaba Spor kaptanı usta sol ayak Can Karaoğlu al da at denilen asisti değerlendirerek takımını 2-1 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Acılı Adana ataklarını sıklaştırırken Canbaba Spor hızlı oyuncusu Coşkun Yaslum'la farkı açmaya çalıştı. Gol krallığı yarışında 28 golle Murat Şahin'in sekiz gol önünde yer alan Coşkun Yaslum 47'de takımını 3-1 öne geçirdi ve son sözü söyledi. Müsabakanın bitiş düdüğüyle yetmişe yakın izleyici iki takım oyuncularını kol kola alkışlarla tribüne davet etti.  

 

Ödül Töreni

Madalya töreninde konuşma yapan yöneticilerimiz, farklı şehirlerden gelen Fortis çalışanlarının sporla bir araya gelmelerinden dolayı duyduğu mutluluğu belirtirken bir Fortis'liye yakışır şekilde centilmence mücadelelerinden dolayı tüm oyuncuları ve izleyenleri tebrik ettiler.

 

Geçen yıl final oynayan ve bu yılki turnuvayı dördüncü olarak tamamlayan Adnan Tutar kaptanlığındaki Babalar Takımı alkışları kabul etti. Ardından toplamda atılan 115 golün 29'una imza atarak "Gol Kralı" olmayı başaran şampiyon takımın oyuncusu Coşkun Yaslum davet edildi. Krala plaketini eski bir profesyonel oyuncu olan ve uzun yıllar Adana Demirspor'da forma giyen adaşı Coşkun Çetin takdim etti.

 

Uzun yollar aşarak turnuvayı üçüncülükle tamamlayan Gaziantep takımı Dehşet Ül Vahşet ekibine bronz madalyalarını Bölge Kredi Direktörümüz Levent Gündüz taktı. Ortaya koydukları performansla herkesin beğenisini kazanan gümüş madalyanın sahibi Acılı Adana takımı ise madalyalarını Bölge Satış Yöneticimiz Adnan Tutar'ın elinden aldı.

 

Sabırsızlıkla bekleyen Canbaba Spor oyuncuları Queen'in unutulmaz şarkısı  We Are The Champions eşliğinde Bölge Satış Yöneticisi İsmail Gökçel'den önce madalyalarını ardından konfeti yağmuruyla şampiyonluk kupasını aldılar. Turnuva şampanya patlatılması ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Diğer Fotoğraflar