Şampiyon Değişmedi “Painkiller Dead End”

Şampiyon Değişmedi “Painkiller Dead End”
06.10.2010

Fortis 8. Basketbol Turnuvası 25 Eylül - 2 Ekim 2010 tarihlerinde on sekiz takımın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

"Fortis 8. Basketbol Turnuvası" playoff maçları 2 Ekim 2010 Cumartesi günü oynandı. Birbirinden çekişmeli geçen on iki playoff karşılaşmasından sonra turnuvayı yenilgisiz kapatan tek takım olan "Painkiller Dead End" şampiyonluğunu ilan etti. Bu yıl çok başarılı bir performans ortaya koyan ve final maçına kadar oynadığı tüm müsabakaları kazanmayı başaran "Eli Büzüşesiceler" takımı ile altın madalya mücadelesi veren Painkiller Dead End son saniyeye kadar heyecanın devam ettiği maçta rakibini 10-9 mağlup etti. Eli Büzüşesiceler'den Erçin Tunca Türerer 4 sayı ile takımın en skorer ismi olurken Painkiller Dead End'in tecrübeli oyuncusu Emre Kahraman takımının finalde attığı sayıların yarısını tek başına atmayı başardı. 2009 ve 2010 yıllarında oynadıkları on maçı da kazanan Painkiller Dead End oyuncuları son iki sezonu yenilgisiz ve şampiyon olarak tamamlamayı başardılar.

 

Bronz madalya mücadelesinde de kazanan taraf son saniyede belli oldu. Geçtiğimiz yıl hem bronz madalya kazanan hem de Çağlar Çiçek'i Sayı Kralı yapan "Bostan Çeltikleri" 2010'da sadece bu unvanlardan birine ulaşabildi. Çağlar Çiçek'i (56 sayı) yine Sayı Kralı olarak podyuma çıkartmayı başaran Bostan Çeltikleri bu yıl bronz madalyayı "Hanımlar Sizin İçin"e kaptırdılar. Zorlu rakipleri saf dışı bırakarak üçüncülük mücadelesine kadar gelen Hanımlar Sizin İçin Burak Erdem'in yıldızlaştığı maçta rakibini 14-13 yenerek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

 

Turnuvanın başından beri heyecanla beklenen üç sayı yarışmasına çeyrek finale kalan sekiz takımdan birer sporcu katıldı. Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ardından kullanılmaya başlanan ve eskisine göre çemberden elli cm. daha uzakta olan üç sayı çizgisinin gerisinden yapılan atışlar sporcuları hayli zorladı. İlk defa bu uzaklıktan yapılan atışlar sonunda geçtiğimiz yıl bu yarışmada finale kalan ama şampiyon olamayan Toygun Girgiç (Clockwork Oranges The Last Horror) zafere ulaşan isim oldu.

 

Final maçının bitiş düdüğünün hemen ardından geçilen ödül töreninde ilk olarak turnuvada başarılı maçlar çıkaran ancak madalyaya uzanamayan Bostan Çeltikleri takımı ödül törenine katılan tüm sporcu ve seyirciler tarafından alkışlandı. Hemen ardından iki başarılı sporcu sırayla podyuma davet edildi. Turnuvanın En Değerli Oyuncusu seçilen Emre Kahraman'a (Painkiller Dead End) ve 56 sayılık harika bir performansla Sayı Kralı olan Çağlar Çiçek'e (Bostan Çeltikleri) ödüllerini Basketbol Kadın Milli Takımı eski oyuncularından Hülya Duru verdi.

 

Bireysel başarı gösteren sporcuların ödüllerinin ardından geçilen madalya seremonisinde ilk olarak bronz madalyalarını alan Hanımlar Sizin İçin'li sporcuların ardından finalist Eli Büzüşesiceler de gümüş madalyalarını boyunlarına takarak bol bol alkışlandılar. Altıncı kez We Are The Champions eşliğinde kürsüye gelen Painkiller Dead End takımı da madalyalarını Hülya Duru'nun elinden alırken günün en çok alkışı alan ekibi oldular. Ödül töreni Painkiller Dead End takımının şampiyonluk kupasını kaldırması ile sona erdi.

 

Turnuvada madalya alan tüm sporcuların beraberce kestikleri pasta ve diğer ikramların afiyetle tüketildiği mini kokteylde hem turnuvanın analizi yapıldı hem de sahada kıyasıya rekabet eden sporcuların keyifli sohbetleri ile harcanan enerjiler geri kazanıldı.

 

Fortis 8. Basketbol Turnuvası'na katılan tüm sporcu ve seyircilere teşekkür ederiz.

Turnuva fotoğraflarına ulaşmak için lütfen tıklayınız...

 

FORTIS 8. BASKETBOL TURNUVASI GRUP MAÇLARI SONUÇLARI
25 Eylül 2010 Cumartesi
Bold Pilot 9 : 14 KB Dragons
HANIMLAR SİZİN İÇİN 11 : 15 Bostan Çeltikleri
İstanbul 6 : 17 BOSCH ADAMLAR
Painkiller Dead End 22 : 11 KB Dragons
HANIMLAR SİZİN İÇİN 19 : 13 BOSCH ADAMLAR
Bostan Çeltikleri 22 : 8 İstanbul
Painkiller Dead End 19 : 13 Bold Pilot
HANIMLAR SİZİN İÇİN 17 : 10 İstanbul
BOSCH ADAMLAR 16 : 21 Bostan Çeltikleri
GAME OVER 2 : 14 Toryum
Kobiler basket takımı 12 : 11 CSK BOŞKOVA
Clockwork Oranges The Last Horror 23 : 5 Toryum
GAME OVER 10 : 1 Kobiler basket takımı
ELİ BÜZÜŞESİCELER 21 : 15 HARLEM İDMANYURDU
Clockwork Oranges The Last Horror 30 : 1 CSK BOŞKOVA
Toryum 13 : 4 Kobiler basket takımı
HARLEM İDMANYURDU 15 : 4 Salla Gitsin
Clockwork Oranges The Last Horror 30 : 7 Kobiler basket takımı
CSK BOŞKOVA 14 : 16 GAME OVER
ELİ BÜZÜŞESİCELER 22 : 6 Salla Gitsin
Clockwork Oranges The Last Horror 24 : 3 GAME OVER
CSK BOŞKOVA 6 : 12 Toryum
         
FORTIS 8. BASKETBOL TURNUVASI PLAYOFF SONUÇLARI
02 Ekim 2010 Cumartesi
KB Dragons 9 : 13 BOSCH ADAMLAR
HANIMLAR SİZİN İÇİN 28 : 9 Bold Pilot
HARLEM İDMANYURDU 11 : 10 GAME OVER
 (h) Toryum 10 : 0 Salla Gitsin
ELİ BÜZÜŞESİCELER 28 : 8 BOSCH ADAMLAR
Clockwork Oranges The Last Horror 14 : 16 HANIMLAR SİZİN İÇİN
Painkiller Dead End 17 : 5 HARLEM İDMANYURDU
Bostan Çeltikleri 13 : 6 Toryum
ELİ BÜZÜŞESİCELER 13 : 8 HANIMLAR SİZİN İÇİN
Painkiller Dead End 15 : 3 Bostan Çeltikleri
HANIMLAR SİZİN İÇİN 14 : 13 Bostan Çeltikleri
ELİ BÜZÜŞESİCELER 9 : 10 Painkiller Dead End

 

Diğer Fotoğraflar