ŞampiyonumBenim!

ŞampiyonumBenim!
24.05.2010

“Fortis 11. Futbol Turnuvası” 22 Mayıs Cumartesi günü Saat 18:00’de oynanan final maçıyla son buldu. “Harbiyeliler” ve “KredimBenim Dragons” takımları arasında oynanan ve nefesleri kesen final maçında rakibine penaltı atışları sonunda 7-6’lık üstünlük sağlayan KredimBenim Dragons ekibi şampiyonluğa ulaştı.

 

Maç sonrası izleyiciler KredimBenim ekibini ŞampiyonumBenim tezahüratlarıyla tribünlere çağırdı ve şampiyon ekip sevincini seyircileriyle paylaştı…

 

Lady is first! (Önce Bayanlar)
Ataşehir Biral Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen final şöleninde erkeklerden önce bayanlar sahne aldı. Fortis'li bayanlar erkekleri aratmayan bir mücedele sergilediler. Gösteri maçını 6 senedir FIFA kokartı taşıyan ve bu alanda ülkemizdeki rekorun sahibi bayan hakemimiz Deniz Dilan Gökçek yönetti. Almanya'da yapılacak olan 2011 Bayanlar Dünya Kupası'nda da düdük çalacak olan başarılı hakem oyuncularla sempatik diyalogları ve yaklaşımlarıyla büyük ilgi topladı. Sarı Laleler ile Mor Menekşelerin mücadelesini 8-7 Mor Menekşeler kazandı. Maç sonunda yapılan hediye çekilişinde önce çelik tencere ve narenciye sıkacağı sahibini buldu. Ardından UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final maçını başarıyla yöneterek ülkemize önemli bir gururu yaşatan FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır pırlantılı kolyeyi kazanacak şanslı sporcuyu belirledi. Günün şanslı ismi Emine Bozkurt ödülünü Cüneyt Çakır'ın elinden aldı.

 

Lezzetli Final
Final boyunca katılımcılar ve seyirciler için hazırlanan barbeküyle final lezzetlendi. Stad atmosferini yaşatan yiyecekler karınları doyurdu. Maskot Dodi gün boyunca özellikle minik Fortis'lilerin ilgi odağı oldu. İki takım taraftarlarının kendilerine formalar yaptırmış olması ise gözlerden kaçmadı…

 

Dakika Dakika Önemli Anlar
Bu maçın hemen ardından Cüneyt Çakır'ın ilk düdüğüyle iki finalist ekip kupa için meşin yuvarlağın peşine düştü. Baştan sona bir heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta iki takım da son düdüğe kadar mücadeleyi bırakmadı. İşte bu zevkli maçtan önemli dakikalar;

Maç Öncesi: İki takım oyuncuları profesyonel maçları aratmayan bir ısınma yapıyorlar. Minik Fortis'liler sahada abileri ve babalarıyla bugün güzel günü paylaşıyorlar…

Maç Öncesi: Takımlar şampiyonluk için kenetlendiler. Maskot Dodi iki takıma da destek veriyor.

Maç Öncesi: Finalistler Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde sahada. Cüneyt Çakır futbolculara son hatırlatmaları yapıyor.

Maç Öncesi: Seromoni ve şampiyonluk yürüşü başladı. Takımlar orta sahaya doğru ilerliyor. Seyirciler iki takımı da alkışlıyor.

Maç Öncesi: Şampiyonlar Ligi maçlarını anlatan Erdem Ulus'un kadroları anonsu ve usta spor muhabiri Şinasi Serçe'nin çektiği unutulmaz fotoğraf kareleriyle müsabaka için her şey hazır…

1' Cüneyt Çakır'ın ilk düdüğüyle mücadele başladı. İlk dakikalarda takımlar kontrollü oyunu tercih ediyor.

5' Maç orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor henüz net bir pozisyon yok.

7' Erçin Tunca Türerer'in şutunda Erkan Kaanoğlu gole geçit vermiyor.

9' Harbiyeliler'in defans bloğu çok sağlam gözüküyor. KredimBenim iste orta sahayı ele geçirmeye çalışıyor.

10' Harbiyeler defansının kilit ismi Bilal Akman yerinde müdahalelerle top kesip takımına kazandırıyor.

12' Harbiyelilerde oyunu Tolga Akverdi yönlendiriyor. Tecrübeli oyuncu takımını bir maestro gibi yönetiyor. Ümit Şutanrıkulunun sakatlığı takımı için büyük şansızlık.

14' KredimBenim takımı ise enerjik bir ekip. Özellikle üç Fatih çok koşuyor (Bakırhan, Horasan, Bakırtaş). Hüseyin Mutlu Kaldı ise takımın pas trafiğini sağlıyor.

16' Harbiyeliler KredimBenim'e göre bu dakikalarda daha atak bir futbol sergiliyor. Arda Katırcıoğlu'nun Tolga'dan aldığı pasla vurduğu sert şut autla sonuçlandı.

19' Ceza sahası içine atılan uzun taçta KredimBenim defansı topu uzaklaştıramadı. Top bir anda Arda'nın önünde kaldı bu kez sert ve düzgün bir vuruşla usta golcü topu filelere gönderdi (1-0).

25' KredimBenim ilk golün şokunu üstünden atamadan Murat Karakaya Arda'nın pasında gelişine bir vuruşla topu ikinci kez ağlara gönderiyor ve ilk devre bu güzel golle sona eriyor (2-0).

Devre Arası: İki takım oyuncuları yorulan kaslarını dinlendirip bolca sıvı alarak rehidratasyon yapıyor. Yöneticiler takımlarının takımlara tribündeki varlıklarıyla güç katıyor.

26' İkinci yarının hemen başı Harbiyeliler günü başarılı ismi Arda'yla üçüncü gole çok yaklaştı. Verkaçlarla gelen atak başarılı eldiven İsa Kızgın'ın ellerinde eridi.

32' Arda'nın gol girişimleri devam ediyor. Ceza sahası dışından sert şut az farkla dışarda.

35' Son 15 dakika artık. Erçin Tunca takımını ayakta tutmak için Harbiyeliler defansını tek başına zorluyor. Erçin'in mücadelesi takımı hareketlendiriyor.

38' Dragons'lar seyircilerinin de desteğiyle uyanıyor. Sol kanattan ceza sahası içine doğru kullanılan taç atışına Erçin kafayla dokundu başarılı kaleci Erkan son anda parmaklarının ucuyla dokunarak golü önledi.

39' KredimBenim defansından gelen uzun topu Erçin göğsüyle kontrol edip ceza sahasına indirdi. Erçin'in asistini Soner güzel bir vuruşla gole çevirdi (1-2).

44' Serkan Yiğit'in orta alanda rakip oyuncuları bir bir çalımlayıp falsolu yaptığı güzel vuruşu kaleci Erkan aynı güzellikte çıkardı.

46' Soner önünde seken topa sert ve etkili vurdu Erkan çift yumrukla uzaklaştırdı.

47' Sol taraftan yapılan ortaya Arda kafayla etkili bir vuruş yaptı top yan ağlarda kaldı.

48' Erçin girdiği ikili mücadele sonucunda kazandığı topu ceza sahası ön çizgisi üzerinde bekleyen Emrah Öztarakçı'ya verdi. Oyuna sonradan giren Emrah ayak içi ile yaptığı düzgün vuruşu ağlarla buluşturuyor. Skorda denge var (2-2).

50' İki takımda risk almıyor ve penaltı atışlarına razı bir görüntü sergiliyorlar. Hakem Cüneyt Çakır 2 dakikalık uzatma gösteriyor.

50+2' Cüneyt Çakır saatini kontrol ediyor. Elini havaya kaldırıyor ve maçın bitiş düdüğünü çalıyor. Şimdi sıra penaltılarda…

Penaltılar Nefeslerin tutulduğu atışlar gollerle başlıyor. Belki de en zor penaltılar olan ilk penaltılarda kaleciler çaresiz. Tolga Akverdi ve Soner Özkaymış topu ağlara gönderiyor. Eşitlik var (3-3).

Penaltılar Goller devam ediyor. Topun başına gelen oyuncular olanca strese rağmen topu ağlarla buluşturuyorlar (6-6).

Penaltılar Bir çok rakip atakta başarılı olan Bilal'in penaltısında İsa topu kurtarıyor.

Penaltılar Erçin Tunca Türerer topun başına geliyor. Erkan dikkatli. Erçin'in vuruşu takımına şampiyonluğu getiriyor (6-7).

Maç Sonu Maç boyunca kora kor mücadele eden iki ekip oyuncuları sarmaş dolaş birbirlerini kutluyorlar. Şampiyon ekip doyasıya sevinirken bir yandan ödül töreni hazırlıları yapılıyor. 11. Şampiyon KredimBenim.

 

Yılın Hakemine Yılın Ayakkabısı Fortis'ten
Penaltıların ardından Ödül Törenine geçildi. Önce Deniz Dilan Gökçek bir plaket ve bir krampon ile ödüllendirildi. Perakende Bankacılık Satış Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber bu yıl UEFA Avrupa Ligi'nde yönettiği mükemmel maçlarla Türk halkına büyük bir gurur yaşatan ünlü hakemimiz Cüneyt Çakır'a bir plaket takdim etti. Daha önce defalarca futbol turnuvasında yer alan oyunu ve centilmenliğiyle örnek bir sporcu olan Metin Karabiber "Yılın Hakemi" seçilen Çakır'a dünyanın ilk ve tek bağcıksız kramponu Zhero Gravity'i armağan etti. Henüz Türkiye'de satılmayan ve Cüneyt Çakır için Fortis tarafından İtalya'dan özel olarak getirtilen krampon Dünya Kupasının başlayacağı Haziran ayında satışa sunulacak.

 

Ödüller Sahiplerini Buldu
Hakemlerin ardından çeşitli alanlarda başarılar kazanan oyuncular ve takımlar ödüllendirildi. Ödüllerini İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve TMOK Fair Play Konseyi Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilge Donuk, Perakende Bankacılık Satış Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, Tüketici Finansmanı Satış Yönetimi Yönetici Direktörü Sayın Özge Tekalp ve Kurumsal Bankacılık Grubu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mr. Marc Van Lerberghe'nin elinden alan katılımcılar evlerine mutlu döndü. Son olarak Mr. Marc Van Lerberghe kupayı şampiyon ekibe verdi ve turnuva baklava partisi ile turnuva son buldu.

 

FORTIS 11. FUTBOL TURNUVASI (10 Nisan – 22 Mayıs 2010)
En İyi Kaleci: Erkan Kaanoğlu (Harbiyeliler)

En İyi Defans: Fatih Bakırhan (KredimBenim Dragons)

En İyi Orta Saha: Aslan Aktaş (Güneşli SK.)

En İyi Forvet: Erçin Tunca Türerer (KredimBenim Dragons)

Gol Kralı: Murat Akkoyun 11 GOL (TürkiyemSpor)
Fair Play: Forever takımı

Üçüncü: Güneşli

İkinci: Harbiyeliler

Şampiyon: KredimBenim Dragons

Diğer Fotoğraflar