Yarı finalde Mega Power ve FC Tuzla rakiplerini yenerek finale yükseldiler.

Yarı finalde Mega Power ve FC Tuzla rakiplerini yenerek finale yükseldiler.
25.04.2011

Yarı finalde Mega Power-Atletico Fanila ve WWW-FC Tuzla maçları izleyenleri mest etti.

Mega Power-Atletico Fanila yarı final karşılaşması

A Grubu'nu ikinci sırada bitirip daha sonra da grup ikincileri arasında yapılan çekilişi kazanan ve adını yarı finale yazdıran Atletico Fanila, son şampiyon Mega Power karşısında oldukça zorlu bir mücadele verdi. İzleyenler için son derece keyifli geçen bu karşılaşmadan mutlu ayrılan ekip Mega Power oldu.

Grup maçları sonunda en az gol yiyen ekip olarak defansif başarısı dikkat çeken Mega Power, Atletico Fanila karşısında maça hızlı başladı. 5. dakikada Kaya Kurşun'un ceza sahasına gönderdiği topa kafayı vuran Fatih Ergun'un kaleye gönderdiği topu kaleci Gürler Kondu'dan döndü. Fatih Ergun dönen topa bir kez daha vurdu fakat bu vuruşu üstten auta çıktı.

Dakika 9, gol Emre Ulupınar. Orta sahaya yakın bir noktadan, topun gelişine çok sert vuran Emre Ulupınar'ın şutu golle sonuçlandı ve Mega Power 1-0 öne geçti.

Golden sonra Atletico Fanila ataklarını sıklaştırdı. 11. dakikada Halil Erel'in sağ kanattan yaptığı ortaya Adem Önal sol direk önünde müdahale edemeyince top auta çıktı.

15. dakikada Mega Power kaptanı Ozan Özmen'in harika pasıyla ceza sahasının sağ köşesinde topla buluşan Fatih Ergun'un şutu üst direkten döndü.

Atletico Fanila beraberliği 16. dakikada yakaladı. Halil Erel'in uzaklardan sert şutunu iki hamlede kontrol etmek isteyen Mega Power kalecisi Deniz Karadağ topun kontrolünü sağlayamadan araya giren Cengiz Durna fırsatçılığını konuşturarak topu filelerle buluşturdu. 1-1

19. dakikada Kaya Kurşun'un kullandığı serbest vuruş az farkla auta gitti.

Bu sezon harika frikikleri ile dikkatleri çekmeyi başaran Atletico Fanila kaptanı Ozan Eroğlu bir kere daha sahneye çıktı ve takımını öne geçiren golü attı. 22. dakikada sol kanattan kullandığı serbest vuruşta topu yerden sert bir vuruşla ağlara gönderen Ozan Eroğlu skoru 2-1'e taşıdı.

İlk yarının son dakikasında kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına yine Ozan Eroğlu geçti. Eroğlu'nun bir kere daha kaleyi bulan şutunu Deniz Karadağ tarafından başarılı bir şekilde kontrol edildi.

İkinci yarıya arka arkaya etkili hücumlarla başlayan Mega Power'da Kaya Kurşun yararlanamadığı bir kontratak pozisyonunun hemen ardından 28. dakikada maça bir kere daha denge getiren golü attı. Emre Ulupınar'ın kaleye gönderdiği sert şut kaleci Gürler Kondu'dan döndü. Bu topa yetişerek golü atan Kaya Kurşun skoru 2-2'ye taşıdı.

Baskıyı artıran Mega Power aradığı golü 41'de buldu. Ozan Özmen'in kullandığı serbest vuruşta topla kaleye sırtı dönük buluşan Kaya Kurşun ilk olarak topu sektirerek önüne aldı. Ardından yaptığı mükemmel vuruşla takımını 3-2 öne geçiren golü attı.

Öne geçmenin morali ile rakip kaleye yüklenen Mega Power, Emre Ulupınar'la farkı ikiye çıkardı. Kaya Kurşun'un soldan gelen güzel ortasına kafayla vuran Ulupınar maçtaki ikinci golünü attı.

46. dakikada Ozan Eroğlu ceza sahası içinde kaleye dönük olarak topla buluştu. Ancak iki kişi ile müdahalede gecikmeyen Mega Power defansı tehlikenin büyümesine izin vermedi.

Maçın son dakikasında Gürler Kondu'nun ceza sahası dışında topa elle müdahalesi sonucu kazanılan serbest vuruşu kullanan Kaya Kurşun'un şutu savunma oyuncularına çarparak ağlara gitti. Bu maçta forma numarası gibi 10 numara oyun ortaya koyan Kaya Kurşun'un son dakika golü maça noktayı koydu. Mega Power 5 - Atletico Fanila 2. Bu sonuçla son şampiyon yeniden unvanını koruyabilmek için final vizesini kapmış oldu.

FC Tuzla-WWW yarı final karşılaşması

Turnuvanın beşinci yılında üç kez final oynamış ve bunların birinde de mutlu sona ulaşmış olan WWW (We Will Win) ile henüz final heyecanını tadamamış olan FC Tuzla takımları geçtiğimiz yılın yarı final mücadelesinin rövanşı ve 2011 finaline yükselebilmek için sahaya çıktılar. Geçtiğimiz yıl 2-1 kazanan WWW üçüncü kez finale yükselmişti.

İlk tehlike WWW'den geldi. Erdem Demirbaş'ın ortasında iyi pozisyonda topla buluşan Şefik Yılmaz'ın şutunu kaleci Yusuf Coşkun başarılı bir şekilde uzaklaştırdı.

4. dakikada sağ kanattan iki kişiyi çalımlayarak kaleye yaklaşan Selim Daştan'ın şutu direğin dibinden auta çıktı.

11. dakikada sol taraftan ayağının üstü ile müthiş bir şut çeken Erdem Demirbaş WWW'yi 1-0 öne geçiren golü attı.

WWW'nin gol sevinci dört dakika sürdü. Yalçın Balcı sağ kanatta aldığı topla önce üç defans oyuncusunu, ardından da kaleciyi çalımlayarak topu kaleye gönderdi. Defans oyuncularına çarpan top kaleye girdi ve maça denge geldi. 1-1

16. dakikada FC Tuzla'nın sağ kanattan Özcan Kılınç ile getirdiği top penaltı noktası üzerinde müsait pozisyondaki Avni Kalkuz'la buluştu. Kalkuz'un şutu üstten auta gitti.

24 ve 25. dakikalara üç gol sığdı. İlk olarak WWW golü geldi. Kaleyi karşıdan gören bir noktadan Emrah Türk şık bir plase ile takımını 2-1 öne geçirdi.

Bu golden hemen sonra yapılan santranın ardından Yalçın Balcı sol tarafta buluştuğu topla önce karşısındaki oyuncuyu çalımladı, ardından şık bir şekilde sağa çektiği topu güzel bir vuruşla ağlara gönderdi. 2-2

Devreyi kapatan gol Özcan Kılınç'tan geldi. Avni Kalkuz'la yaptıkları verkaçın ardından sert bir şutla golü atan Kılınç takımının devre arasına 3-2 önde girmesini sağladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan FC Tuzla oldu. Özcan Kılınç'ın kafayla indirdiği topla buluşan Yalçın Balcı'nın soldan şutu auta çıktı.

35. dakikada Özcan Kılınç sol taraftan kale çizgisine kadar indi. Penaltı noktasına doğru kestiği topla buluşan Avni Kalkuz'un golü farkı ikiye çıkardı. 4-2

40. dakikada derinlemesine gelen pasla buluşan Şefik Yılmaz iki kişinin arasından çok zor pozisyonda şut bulmayı başardı. Top az farkla auta gitti.

42. dakikada Yalçın Balcı yine topu iyi taşıdı. Ortaya gönderdiği topa kayarak yetişebilen Deniz Kayabaşı'nın vuruşu kaleyi bulmadı.

44. dakikada Selim Daştan'a savunmanın müdahalesini hakem avantaja bıraktı. Topla buluşan Özcan Kılınç topu ağlarla buluşturdu. 5-2'ye gelen skor FC Tuzla için final yolunu oldukça araladı.

Yalçın Balcı'nın üçüncü golü 46. dakikada geldi. Balcı'nın sol taraftan kaleyi oldukça dar bir açıdan gören bir noktadan yaptığı vuruş uzak direğe çarpıp ağlarla buluştu.

Maçın son dakikasında Özcan Kılınç güzel bir vücut çalımıyla topu önüne aldı ve kaleye gönderdi. Bu golle maç 7-2 FC Tuzla lehine sona erdi. Böylelikle FC Tuzla turnuvanın 5. yılında final hayaline kavuşmuş oldu.

Mega Power-Atletico Fanila maçının foto galerisi için lütfen tıklayınız...

FC Tuzla-WWW maçının foto galerisi için lütfen tıklayınız...

Diğer Fotoğraflar