İlk Şampiyon "HTL-Yenilmezler"

İlk Şampiyon "HTL-Yenilmezler"
04.07.2022

HTL-Yenilmezler - Tigers finali nefesleri kesti. 2-2 biten maçta şampiyonu penaltılar belirledi ve HTL-Yenilmezler şampiyonluk ipini göğüsledi. Turnuvayı namağlup tamamlayan Tigers ise gümüş madalyayı boynuna taktı.

Klasman hakemi Barış Çardaklı'nın düdük çaldığı nefes kesen final maçına iki takım da kontrollü başladı. HTL-Yenilmezler rakibine ön alan baskısı yapıp oyun kurmasını engel olmaya çalışırken Tigers akıllı hücumlarla kaleyi yokladı. Maçta uzun süre gol sesi çıkmadı. İlk yarının son saniyelerinde rakiplerinden sıyrılan günün çalışkan ismi Hasan Özkök sağ çizgiden içeriye sert bir top kesti, kaleciden seken topu arka direkte iyi değerlendiren takımın yıldızlarından Çağlar Tunca Tigers'ı öne geçirdi. Bu golün hemen ardından ilk yarı sona erdi. 

İkinci yarıya takımlar aynı kadrolarla devam etti. 30. dakikada Salih Bozdemir topu Tigers kalesine aşırttı, o ana kadar müthiş müdahaleler yapan başarılı defans oyuncusu Aytuğ Esen refleksle topu elle çıkarınca Tigers hem bir kişi eksik kaldı hem de HTL-Yenilmezler penaltı kazandı. Topun başına gol kralığında ikinci sırada yer alan Nazım Ersoy geçti. Meşin yuvarlağı kalecinin sağından ağlara göndererek skora denge getirdi. Tigers şoku atlatamadan Nazım fileleri bir kez daha sarstı ve 32'de skor 2-1 oldu. Son 10 dakikaya girilirken HTL-Yenilmezler önemli fırsatlardan yararlanamamıştı. Skorun değişmemesinde Tigers kalecisi Ozan Ataykan'ın payı şüphesiz çok büyüktü. Defans güvenliğini ikinci plana atan Tigers Sezer'i de ileri çıkararak baskı kurmaya çalıştı. 42. dakikada taç atışını çok hızlı kullanan Tigers ekibi bunun meyvesini golle aldı. Taçtan gelen topa çok şık bir plase vuruşu yapan Olcay Budak topu Eren Doğan'ın sağından filelerle buluşturdu ve durumu 2-2 yaptı. Son 8 dakika nefesleri keserken iki takımda skoru değiştiremedi ve penaltı atışlarına geçildi. Maç içerisin de kalede Ozan Budak yıldızlaşırken penaltılarda ise Eren Doğan yıldızlaştı. 3. penaltılarda Mehmetcan Üstün'ün vuruşunu köşeden çıkararak avantajı takımına getirdi. 4. penaltıda da HTL-Yenilmezler hata yapmadı. Tigers'da topun başına turnuvanın başarılı isimlerinden Sezer geldi. Eren yine doğru köşeyi tahmin etti. Sezer'in direk dibine gönderdiği top direkte patlayınca HTL-Yenilmezler'de görülmeye değer bir sevinç yaşandı. HTL-Yenilmezler 2-2 biten maçın sonunda penaltılarda 4-2 üstünlük kurarak kupaya uzanan taraf oldu. Maçın sonunda iki takım da birbirlerini centilmence tebrik ederek çok güzel görüntüler sergilediler.

Penaltılar
HTL- Yenilmezler;
Nazım Ersoy (✓), Erdem Atakan (✓), Haluk Ağaoğlu (✓), Orçun Kaya (✓)

Tigres;
Hasan Özkök (✓), Çağlar Tunca (✓), Mehmetcan Üstün (x), Sezer Bulut (x)

Diğer Fotoğraflar