Sezonun En Büyüğü "Çağlayan"

Sezonun En Büyüğü "Çağlayan"
06.06.2016

İş te Turnuva Futbol 1. Ligi nde şampiyonluğa Çağlayan takımı ulaştı. Final maçını uzatmalarda 2-1 kaybeden İnsan Kaynakları gümüş madalyanın sahibi oldu. Ataşehir üçüncülük maçını kazanmasını bildi. Anadolu Sigorta ise turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.

 
Yedi takımın yer aldığı 1. Lig'de 25 maçlık sezon 4 Haziran pazar günü oynanan üçüncülük ve final maçlarıyla sona erdi.
 
Ataşehir - Anadolu Sigorta arasında oynanan üçüncülük maçı adeta gol düellosuna sahne oldu. Müsabakada perdeyi Koray Firidin (Ataşehir) açtı. İlk yarı Ataşehir'in 4-2 üstünlüğüyle sona erdi. İlk yarıya göre Anadolu Sigorta ikinci yarıda daha istekli görüldü ve müsabakanın seyir zevki yükseldi. Fark bir açılıp bir kapanırken izleyenler 11 gole tanıklık etti. Maçı Ataşehir bir farkla (6-5) kazandı.
 
Günün son karşılaşması Çağlayan - İnsan Kaynakları arasında oynandı. Herkesin sonucunu merakla beklediği final maçı başladı. İlk dakikalarda takımlar rakip savunmada açık aradı. Özellikle Çağlayan uzaktan şutlarla kaleyi yokladı. Karşılıklı ataklar devrenin sonuna kadar devam etti. Son dakikalarda İnsan Kaynakla'rı Ömer'le, Çağlayan takımında ise Mustafa ile yüzde yüz gol fırsatlarını kaçırınca ilk yarı 0-0 bitti.
 
İkinci yarıya Çağlayan daha etkili başladı ve üst üste şutlarla rakibini zorladı. Bu anlarda İrem kalesinde devleşti. Son 10 dakika içerisine girilirken ani gelişen İnsan Kaynakları atağında topu iyi sürükleyen Serkan kalecinin soluna doğru plase bir vuruş yaptı. Çağlayan'da günün en önemli isimlerin başında gelen Satı topa müdahale etmek isterken meşin yuvarlağı kendi ağlarıyla buluşturdu.
 
Golün hemen ardından Çağlayan, Ramazan ile kaleyi yokladı, İrem geçit vermedi. İkinci atakta dakikalar 55'i gösterirken ikinci yarıda oyuna dahil olan Oktay sağ direk dibinde topla buluştu ve düzgün bir vuruşla durumu 1-1 yaptı. İlerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca maç uzatmalara gitti.
 
İlk uzatma devresinde eşitlik bozulmadı. İkinci uzatma devresinin başında bu sefer ani atak şansını yakalayan Çağlayan oldu. İlker sağ çizgiden ceza sahasına doğru girerken içeriye dripling yapan Ramazan'ı gördü. Bu güzel pası asiste dönüştüren Ramazan maçın bitimine 8 dakika kala takımını 2-1 öne geçirdi.
 
Golden sonra İnsan Kaynakları yüklenmeye başladı. Çağlayan ise kontra ataklarla farkı açmak için çabaladı. Son düdük geldiğinde skor 2-1 Çağlayan lehineydi.
 
Maç sonu iki takım oyuncuları güzel görüntülere imza atarken Çağlayan'ın sevinci görülmeye değerdi...
 
İnsan Kaynakları'nda defansta Hasan ve Osman çok çalıştı. Kaleci İrem ise maçın yıldızlarından oldu. Çağlayan'da orta sahada Satı, defansta ise Mustafa dinamo gibiydi. Ani ataklarda Erdi başka gole izin vermedi.
 
Bu sonuçlarla Çağlayan sezonu şampiyon, İnsan Kaynakları ikinci, Ataşehir üçüncü, Anadolu Sigorta dördüncü sırada tamamladı. Anadolu Sigorta takımından Yusuf Coşkun attığı 14 golle ligin gol kralı olmayı başardı.

Sezonun Altın Karması: İrem Uzunalioğlu (İnsan Kaynakları), Ramazan Kaba (Çağlayan), Hikmet Bıyıklı (Ataşehir), İlker Arıtan (Çağlayan), Oktay Arduç (Çağlayan), Okan Barış Gündoğdu ((İnsan Kaynakları), Yusuf Coşkun (Anadolu Sigorta).
 
2017 sezonunda görüşmek dileğiyle...
 
 

Diğer Fotoğraflar